A fideszes retorika szerint biztosan, valójában azonban arról van szó, hogy Ujhelyi István, az EP szociáldemokrata frakciójának magyar delegációvezetője írásbeli kérdést nyújtott be ma az Európai Bizottsághoz internetadóval összefüggésben.

Az MSZP-s politikus – aki az Európai Internet Alapítvány vezetőségének is tagja – a többi között arra vár választ a testülettől, hogy a tervezett adóteher megfelel-e az uniós alapértékeknek, így például az információhoz való szabad hozzáférés elvének.

Alapvető emberi jog

A politikus emlékeztetett, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet egyik korábbi állásfoglalása értelmében az internethez való hozzáférést alapvető emberi jognak kell tekinteni, és a szólásszabadsághoz hasonlóan tiszteletben kell tartani.

Ujhelyi arról is tájékoztatást vár a bizottságtól, hogy a tervezet szerint az adatforgalmat sújtó magyar internetadó mennyiben egyeztethető össze a roamingdíjak radikális csökkentéséről, majd annak későbbi teljes kivezetéséről szóló európai törekvéssel; illetve, hogy mit tud tenni az Európai Bizottság annak érdekében, hogy a tagállamokban minél szélesebb körben és minél olcsóbban hozzáférhető legyen az internet-szolgáltatás. Ujhelyi István írásbeli kérdésében hangsúlyozta, hogy korábban is ellenezte az internetadót.

Figyelemelterelés a korrupciós botrányról?

"Ez most nem más, mint az Orbán-kormány diplomáciai és korrupciós botrányáról való figyelemelterelés, illetve annak beismerése, hogy a Fidesz-kabinet szabad pénzügyi forrásai elapadtak, és az ország minimális működésének fenntartása érdekében kénytelen az utolsó, még nem lerabolt szektorok kifacsarásához nyúlni. Akár emberi alapjogokon is átgázolva" – áll a képviselő közleményében.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ehhez nincs mit hozzáfűzni, Újhelyi Istvánnak tökéletesen igaza van! Jogos a kérdés! Remélem, az Unió legalább ebben lépni fog!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.