A hvg.hu miniszterelnökségi forrásból úgy értesült, hogy az internetezés megadóztatása a kormányfő ötlete volt, ebből szeretné ugyanis Orbán Viktor fedezni a rendvédelmi szervek és a katonák jelentős béremelését.

A lap azt írja, a Nemzetgazdasági Minisztériumban most vadul számolnak, hogy mi férhet bele. Orbán mindenesetre harminc százalékos emelést szeretne, amit az internetadónak kellene fedeznie. Mint írják, a kormány a 2015-ös költségvetésbe betervezi a rendvédelmi szervek (rendőrség, katonaság, katasztrófavédelem) régóta tervezett, de elmaradt, 25-30 százalékos béremelését. A kormányfő ennek fedezetéül találta ki az internetadót, tudta meg miniszterelnökségi forrásból a hvg.hu.

Az internetadó olyannyira frissen született ötlet, hogy semmilyen korábbi szakmai anyagban nem szerepelt, még kormányhatározati javaslatban sem – jegyzik meg.

Bár az Alaptörvény nem tisztázza pontosan, hogy melyek tartoznak a rendvédelmi szervek körébe, a Nemzeti Adó-és Vámhivatalt is ide szokták érteni. A NAV körüli áfacsalási botrány, vezetőik kitiltása az Egyesült Államokból mindenesetre meglehetősen pikánssá teszi a történetet, amennyiben az internetadóból befolyó pénzt a NAV-on belüli bérrendezésre is költenék. További részletek a hvg.hu cikkében.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A manyup elvételénél aszonta a csúti cigány,hogy az államadósság törlesztésére fordítják,oszt mégis eltünt nyomtalanul.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rosalinda57
A sajátjából tegyen felajánlást a rendőri fizetések emelésére, no meg a híres stadionjának a bevételéből. A focira pedig, ami ilyen szinten van ne költsön több pénzt.
eberti
Átnevezik: Nemzeti Internet Adónak...
Oszt' jó napot.
silber13
Nézem a mi Belisariusunk "potyográfiáját" és a sunyi róka mosolyára asszociálok.
jancsipapa
Már megy az összeugrasztás ,a gyűlöletkeltés ...
feri57
Orbán Viktor az internetadóból befolyó összeget cigányok szaporodására fordítaná, mert a magyar férfiak 90% a impotens, magtalan vagy meleg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.