A hvg.hu miniszterelnökségi forrásból úgy értesült, hogy az internetezés megadóztatása a kormányfő ötlete volt, ebből szeretné ugyanis Orbán Viktor fedezni a rendvédelmi szervek és a katonák jelentős béremelését.

A lap azt írja, a Nemzetgazdasági Minisztériumban most vadul számolnak, hogy mi férhet bele. Orbán mindenesetre harminc százalékos emelést szeretne, amit az internetadónak kellene fedeznie. Mint írják, a kormány a 2015-ös költségvetésbe betervezi a rendvédelmi szervek (rendőrség, katonaság, katasztrófavédelem) régóta tervezett, de elmaradt, 25-30 százalékos béremelését. A kormányfő ennek fedezetéül találta ki az internetadót, tudta meg miniszterelnökségi forrásból a hvg.hu.

Az internetadó olyannyira frissen született ötlet, hogy semmilyen korábbi szakmai anyagban nem szerepelt, még kormányhatározati javaslatban sem – jegyzik meg.

Bár az Alaptörvény nem tisztázza pontosan, hogy melyek tartoznak a rendvédelmi szervek körébe, a Nemzeti Adó-és Vámhivatalt is ide szokták érteni. A NAV körüli áfacsalási botrány, vezetőik kitiltása az Egyesült Államokból mindenesetre meglehetősen pikánssá teszi a történetet, amennyiben az internetadóból befolyó pénzt a NAV-on belüli bérrendezésre is költenék. További részletek a hvg.hu cikkében.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A manyup elvételénél aszonta a csúti cigány,hogy az államadósság törlesztésére fordítják,oszt mégis eltünt nyomtalanul.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Katalina62
Hát én mondjuk elég nagy felelőtlenségnek, sőt aljas húzásnak tartom ezt a cikket a tüntetés előtt lehozni, mert, ha nem tévedek az eseményt a rendőröknek kell biztosítania!
Sziszifusz
O.V.-nek égetően szüksége lehet a fegyveres testületek tagjainak a lojalitására.
Túl sok rosszat tett ahhoz, hogy nyugodt lehessen a jövőjét illetően. Egy esetleges lázadást le kell tudni verni. "Demokráciában így szokás".
hetöndöe
A manyup elvételénél aszonta a csúti cigány,hogy az államadósság törlesztésére fordítják,oszt mégis eltünt nyomtalanul.
joopapa
Minden életpálya modellre kivetnek egy adót? Melyik adóból finanszírozták a fityesz politikusok életpálya modelljét? Én is kivetek egy új adót az oligarcha adót és a befolyó összegből beindítom a joopapa életpálya modellt saját magam megsegítésére :-)))
Meine Ehre heisst Treue
Nem kellett volna stadionokat építeni, aztán ott vannak az autó-és bútorvásárlások, a ,,kiváló munkát" végző politikusaink sok és szerteágazó javadalmazása.
Itt tessék spórolni, ne újabb értelmetlen adót vessen ki...
levi
Nagyon finom csont a kutyáknak...ha ezt ígérgeti, akkor a rendőrség megvédi őt amikor majd bevezetik az adót...aztán megint elmarad majd persze...
nyanya001
1998-ban amit elvett egy bizonyos nyugdíjas rétegtől, azt odaadta egy másiknak !
Mindkét megoldás eléggé aljas !
MR.Dagadék
Aki az internet adót védi, na az a valódi hazaáruló, de még egy barom, birka is!
Azt meg senki ne gondolja, hogy a kis törpe Viktor nem tudja az USA-korrupciós ügyben a neveket!
-mivel kormánytagok IS szerepelnek benne, tudnia KELL a neveket és rég tudja IS!
-csakhogy...mivel nemhogy felelősségre nem vonja őket, az ÍGY BŰNPÁRTOLÁS!
Akkor mit is kéne tenni ebben a helyzetben???
pbalage
arról, hogy mire szokta költeni a pénzt, az egy másik ügy.
Ott is szép dolgok voltak, most már csak elképzeléseim vannak, hogy mire használja:
az árvízkárosultak megmentése érdekében összegyűlt lóvét gátgyengítésre,
az útadót a "lyobbanteljesít" kampányra,
az adósságcsökkentési alapot pedig a "Jónapotkívánokigazolványtnapszemüvegetfelmutatnikérem" intézkedéscsomagra fordítja.
coni
@joopapa: " Melyik adóból finanszírozták a fityesz politikusok életpálya modelljét? "

Azt már hitelből előfinanszírozták. 2010 óta 5+3,8 ezermilliárddal nőtt az államadósság, amihez még jön 10 Mrd Dollár orosz hitel. Szép ívű pálya.
A Tündik bündije
A nagy formátumú politikusnak, Európa erős emberének ennyire terjed ki az agyi kapacitása, hogy adóztassunk meg minden szirsz@rt... gratula, ennyi szerintem bármelyik hatosztályos romkocsma-látogatónak eszébe jutna.
Jankó123
Jól bevált taktikája a vezírnek, hogy bármilyen felháborodást keltő ügyben kreáljon egy ellenérdekelt csoportot.
Ezért nem lesz egyhamar komolyabb összefogás ellene!
:-(
micfild
@Jankó123: és mivel most fosik- hiszen gyakorlatilag 1 nap alatt jött össze többtiezer ember, akinek nem tetszik a tervezett intézkedés.. ezért a fegyveres erők -az az ellenérdekelt csoport.
Szerintem ez csak most lett kitalálva.. annyira fosnak már.
Félelemkeltésről szól ez a hir- semmi másról. A rendőrök és a többiek meg elhiszik és kapnak a koncon.
Vizual
Mert ott szükség lesz rá. Mire készülnek ezek ? Na mit gondolsz.?
Vizual
@Jankó123: Remálem csak ez a 35 nyomot akar internetadot. Többre nem futotta, Már szétlopták az Országot és nincs pénz. Az Eu. meg beintett. Talán még a NORVÉGOK...
Jankó123
@Vizual: Szerintem ,Te nem ehhez a cikkhez akartad ezt válaszolni.

Inkább ehhez:
"25-en tüntettek volna az adóemelésekért"
És így már rendben is lenne!
:-)
tivoli
Ez az Orbánviktor egy utolérhetetlen zseni, a legképtelenebb dolgokból is pénzt tudna csinálni. Tőle még Bokroslajos is tanulhatna.
sokanvagyunk
Még a haverja is azt mondta Brüsszelből, Neeee!
Vizual
Ideje lenne már megkérdezni hogy hol van a pénzünk amit kaptunk az Eu.-l pár év alatt. Nem a kapricban az tuti. Már villákban testesül meg. Ott a bizonyíték.
Senara
Tüntetnek a nettadó ellen , kedves vezető megmondta kik fizetését növelné . MIÉRT ? Eddig nem volt fontos , hogy tudjuk ? Rendőr polgárok , itt vannak "ezek" , azért tüntetnek , nektek ne tudjak több pénzt adni . :-((((
KERKA
Ötletel, mint mindíg. Az már nem érdekli, hogy az milyen hatással bír. Az internetadóval megoldaná a Navosok béremelését, ez több, mint pikáns.
Az, hogy a katasztrófa védelmisekét is, ez meg visszataszító.
Vizual
Ha a rendőr fizetése emelkedik arányosan annyival nagyobb a szmötyi az országban. TEK, fegyveres tűzoltok, felszerelt BKV ellenőrök, fegyveres vagyonörök, tartalékos honvédség. Mi is van még ? A tankokat elkadták, a repülökhöz nem lesz műszaki személyzet, benzin mert grippenek. Ez már megint kezd egy forditott Don kanyarra hasonlitani. Taszárra meg az oroszok tudnak berepülni, Pápára a grippenek. Érdekes ország leszünk. Aszony hol a fotelom meg a söröm.
coni
A hét vicce, hogy az internetadóból emelnék a rendvédelmisek, többek között a NAV bérét.
JAJMÁR
Ühüm, de internetet még a rendőrség is használ, még a TEK is.

Minden mindennel összefügg, amit elvesz, elveszi onnan is ahova adni akar.. ! Elképesztő, hogy a köznépet egyszerű bukszának tekinti, amibe időnként belenyúl ! De rendben, a bérek tényleg alacsonyak.. talán az egykulcsos adó lehet itt a második legnagyobb probléma? (Az elsőt mindenki tudja... )
mariaberta
@coni: Rosszul tudod, sok falu szenved, mert még nem épül náluk stadion, arra kell egy kis bevételt szerezni, igaz, hogy a meglévők sem dicsekedhetnek sok nézővel, de az kit érdekel?
1magyar
Valahol olvastam,hogy a navosok kapnak fizetésemelést. Nagyon megérdemlik!
rosalinda57
A sajátjából tegyen felajánlást a rendőri fizetések emelésére, no meg a híres stadionjának a bevételéből. A focira pedig, ami ilyen szinten van ne költsön több pénzt.
eberti
Átnevezik: Nemzeti Internet Adónak...
Oszt' jó napot.
silber13
Nézem a mi Belisariusunk "potyográfiáját" és a sunyi róka mosolyára asszociálok.
jancsipapa
Már megy az összeugrasztás ,a gyűlöletkeltés ...
feri57
Orbán Viktor az internetadóból befolyó összeget cigányok szaporodására fordítaná, mert a magyar férfiak 90% a impotens, magtalan vagy meleg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.