A rendőrség hat embert vett őrizetbe garázdaság miatt a Fidesz székházánál történtekkel összefüggésben – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfő kora hajnalban közzétett közleményéből.

A főváros VI. kerületében, a Lendvay utcában, a Fidesz székháznál vasárnap nem sokkal 20 óra után az arcukat sállal, csuklyával takaró, a székház két nyílászáróját megrongáló, az ingatlan kerítését bedöntő, erkélyére felmászó csoport tagjai közül a rendőrség azonosította, elfogta, előállította, gyanúsítottként kihallgatta, és őrizetbe vette G. Antal és Z. András 19 éves, Sz. I. Ábel 21 éves és B. Gábor 33 éves budapesti lakosokat, Sz. Zoltán 35 éves tatabányai lakost és R. Milán 26 éves soproni lakost.

Garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya folytatja az eljárást – tartalmazza a rendőrség közleménye.

Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment. Megdobálták az épületet, a székház több ablakát bedobták, több helyen a redőnyöket is megrongálták, kidöntötték a kerítés egy darabját, és többen felmásztak a székház földszinti erkélyére.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Amikor 2006.-ban a püffedt pávatáncos és bandája által feltüzelt csűrhe gyújtogatott kirámolta a TV épületét tönkretették az 56-os ünnepet, majd a fidesz biztatásával kempingeztek, és telesz@rták a Kossuth-teret, az volt a jobboldali "kultúrált tiltakozás igaz???"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Van köztük békésen tüntető is,csak 6 személy kellett. Mi alapján vették őrizetbe azt aki csak ott állt és nézelődött?
nezelodo
@kukac50: Sanya bá' a titkok tudója!!!
vukkocska
@kukac50: megmondta a Fidesz, hogy nem a randalírozókat állították elő, hanem azokat, akiknél feltételezték a valamilyen párthovatartozást .
világlátó
Azt hiszem hajlanék arra, hogy bárki, aki más emberben fizikai sérülést okoz, mások értékeiben kárt okoz, valamely épületben kárt okoz, tartóztassák le, majd mérjék fel az okozott kárt, emeljenek vádat, téríttessék meg azt. A kiszabott büntetés legyen visszatartó erejű, a hasonló cselekedetek elkövetésétől. Ezt már a 2006.-os események kapcsán is megjegyeztem. Ha pedig kiderül, hogy a felismerés ellen is lépéseket tett, alapos oka lehetett erre. Így például fizetett vandál zsoldos. Tatabányáról, Sopronból származó felelőtlen suttyók ezzel a romboló magatartással tönkre tették a sokezer tüntető szándékát, erősen amortizálták a tüntetés sikerét.
A rendőrség tevékenységét sem pozitív, sem negatív előjellel nem lehet értékelni, minősíteni, vagy akár bármilyen jelzővel illetni. Soha többé nem fordulhat elő, az, ami a Tv. székháznál előfordúlt. Most is az a véleményem, ha nem kaptak volna erre megbízást és felhatalmazást, büntetlenséget, mindez nem történhetett volna meg.
Minden további tüntetés során kell a sok rendező, akik, ha a gyanuja is felmerül a provokációnak, azonnal kiemeli azt aki erre kézzelfogható lépéseket tesz. A rendőrség ebben partner kell legyen és a prevenciós intézkedéseket tartalmazó szabályzati pontokat pótolni kell a műveleti területen folytatott tevékenységek közé. Ha ez nem így történik, nem lesz eredményes a provokációk megelőzése. A lefogottak ugyanakkor kapjanak védelmet, nehogy az ártatlan fiatal bűnhődjön a gazember helyett.
vukkocska
@világlátó: Azért én nem bánnék ilyen csínján a rendőrök megítélésével. Természetesen nem az ott szolgálatot teljesítőkről beszélek, mert ők parancsot teljesítettek. Ha valaki meg tudja mondani, hogy a lezárt Lendvai utcát miért kellett megnyitni, és oda engedni a randalírozókat, és miért nem gátolták meg azonnal, és erre elfogadható magyarázatot ad, - talán - elfogadom. Már rég dobáltak, amikor az első rendőr közbelépett. Pedig annyi de annyi rendőr volt ott. S hogy ezek nem véletlenül csinálták amit csináltak, az biztos. A keddi tüntetésen is szinte ugyan azok voltak, akik vasárnap, és mégis minden szépen ment. Ha valamit már két ember tud, hogy valójában mi történt, titok úgy sem marad, mint ahogy Lázár amerikai kitiltása sem.
világlátó
@vukkocska: Nem vitatkozom. Keveset tudni erről.
Engem inkább az zavart meg, hogy a sok rendőr miért csak azt a hatot fogta meg, ki mondta nekik hogy csak őket. Mivel az egyik " régi " aktivista ismerős, hát " befogták ". A műveleti területen lévő és mindent a saját szemével látó rendőr miért kell válogasson? Akik romboltak, elkapni, bilincset rá, be a zárt autóba aztán majd a folyamatos és pontos videofelvétel alapján elővezetni a tényeket, megvárni a szakértő -k által összeadott károkat, elosztani a befogottak számával és annyi. Amíg válogatnak, tévedhetnek, jön az ügyvéd és kihozza a meggyanusítottat. Ez pedig lejáratja az intézkedő rendőrt. Ebből kiindulva, lehet hogy a főrendőr utasítja az intézkedő rendőrt a védősisakba épített rádiókészülék útján.
Ezt nem tudom, nem is állítom, csak eszembe jutott , mint egy lehetőség. Egyet fenntartok. Ha a rendőr nem tud a maga józan ítélőképessége és a szabályzatban meghatározottak szerint a helyszínen önállóan dönteni, akkor vége a világnak. Ettől kezdve a rendőr oktalan, lebutított eszközzé válik. Ugye ezt nem gondolhatjuk a rendőreinkről!! Különben oda a szolgálunk és védünk ! Mert akkor kit, kiket szolgálnak?? Kit és kiket védenek?? Ezért gondolom, a rendőr helyzete más, mint az előttük lévő tömeg és a hátuk mögött lévő hibás döntést hozó hatalom. Ha a főrendőrök nem az utcán zajló eseményeket, hanem a hatalom éppen aktuális érdekeit, döntéseit tekintik a kiadott parancs alapjául, akkor válhatnak a rendőreink " szemkilövő pribékekké " azok szemében és szájában, akik éppen ezt akarják láttatni.
Ez sem nem törvényes, de főleg nem tisztességes. No de mit várhatunk ettől a mai törvényességtől, amikor a társadalom különböző rétegei iránt annyi és olyan a tisztesség megnyilvánulása, ahányan azok vannak. Lásd a munkanélküliek, a nyugdíjasok, a civil szervezetek, a " vesztes " pártok tagjai, szimpatizánsai, a romák, a zsidók és mindenki más, aki nem olyan mint a törvényalkotó NEMZETI " többség " / vagy kétharmad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.