Nem ért célt a reklámadóval a kormány: az RTL nem hátrált és Brüsszel segítségét kérte, a kormánykritikus híradója pedig egyre népszerűbb – olvasható a hvg.hu cikkében.

Iparági források szerint az NGM felismerte, hogy a reklámadó nem elég hatékony, torzítja a piacot, de még a kívánt politikai célt, az RTL Klub megregulázását sem érték el vele, ezért tárgyalásokba kezdtek a Magyar Reklámszövetséggel (MRSZ) a törvény átdolgozásáról. A lap mindezek mellett azt írja, hogy az adóból jövőre 4 milliárd forinttal kevesebb bevételre lehet számítani.

„Megváltozhat a reklámadó mértéke, számításának módja” – ezt még Lázár János mondta szeptember 21-én a Hír Tv-nek. Már egyeztetett Pankucsi Zoltánnal, az adózásért felelős helyettes államtitkárral, és a napokban lesz újabb egyeztetés – ezzel ismerte el hvg.hu-nak az MRSZ elnöke, Urbán Zsolt, hogy folynak tárgyalások a szakma egyik szervezete és a kormány között a reklámadó-törvény átdolgozásáról. 

A hírek szerint túlságosan sok az a szereplő, akit a kormány magára haragít az adóval ahhoz képest, hogy elsősorban az RTL Klub megrendszabályozása miatt kellett az adó, noha ezt először határozottan tagadták.

Például olyanoknak is kellett bevallást készíteniük pár millió forintról, akik semmilyen médiaszolgáltatást nem végeznek. Így az élelmiszerláncok gyakran adnak ki és ingyen terjesztenek olyan újságokat, ahol akciós termékeiket reklámozzák – olvasható a hvg.hu cikkében.

Piaci források szerint a mostani feszült helyzetben a kormány is rájött, nem érdemes még egy frontot fenntartani az RTL Klub ellen és noha egyikük szerint egyik napról a másikra nem fogják eltörölni az adót, a kabinet szépen lassan vissza is vonulhat erről a területről is.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Csak várjuk ki a végét !
Az RTL felvette a kesztyűt, de a simlisek majd kitalálnak valamit
mert egyre többet foglalkozik a híradóban a kormány politikájával !
De legyünk tárgyilagosak, ha a a téma úgy kívánja, az ellenzékes sem kíméli
de hát mégsem az ellenzék van kormányon, természetszerűleg
a Fidesszel foglalkozik többet és jól teszi ! Az egyik legnézhetőbb híradót adja !
hattorihanna
Reméljük azután is objektív marad az RTL,miután már nem kell adót fizetnie.
paparazzi
@hattorihanna: már átestek a ló túloldalára.
ha eltörlik akkor meg nyalizás lesz. meg jönnek a fókabébik, cuki hármasikrek stb.
az rtl-t nem érdekli az emberek sorsa csak az önös érdek, hogy megszabaduljanak az adótól.
Yoda69
Internetado is lesz (mas neven) a reklamado is marad.
Nem kell bedolni a pavatancnak.
nemkati
Ezeknek az ötletszerűen bedobott, átgondolatlan, megtervezetlen adóötleteknek elsősorban az a célja, hogy a rossz gazdasági kormányzás, a felelőtlen pénzszórás, és a haveroknak juttatott milliárdok miatt a költsévetésen ütött lyukakat betömjék. Második célja pedig az adóval érintett kör büntetése, ellehetetlenítése.

Egy tömegtüntetésen nem csak Vida Ildikót kéne lemondatni - és vele együtt a kormányt és csatolt részeit mind. Azt is kéne hangsúlyozni, hogy ezek miatt az okok miatt, amikhez most hozzájött a korrupciós botrány is - vagyis hogy a befizetett adónk egy nagy része hova folyik el - ezek miatt mind hogy várhatja el a kormány, hogy az adófizetők becsületesen fizessenek? Minek, kinek? Kinek a zsebébe fizetünk és kinek a gazember vagy ostoba ötletei miatt fizetünk egyre több adót? És hiába fizetünk egyre többet, alig van látszatja - legalábbis a kisemberek számára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.