Harrach Péter kijavította az újabban összevissza beszélő Vargát, szerencsére mégsem kell a Teszkóban rohadnia a magyarnak még vasárnap is. A kormány megtárgyalta és támogatja a KDNP javaslatát, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozza – jelentette be a a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Harrach szerint a szabad vasárnap bevezetéséről szóló törvénytervezetet csütörtökön nyújtja be a KDNP – közölte Harrach Péter.

KDNP: a kormány támogatja a vasárnapi zárva tartás

A tervezetben kivételként a 400 négyzetméter alatti és családi vállalkozásként működő boltok szerepelnek – tette hozzá. Az intézkedés 2015. március 15-étől lépne hatályba, ha a parlament is jóváhagyja az elképzelést.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

annyitisér
Az apátok retkes faszát, a család sokszor éppen a bevásárlóközpontokban is együtt van, mondjuk bemennek vásárolni, kajálni valamit, meg mozizni. Elmehet a Harrach meg az egész bagázs a jó büdös gecibe, hogy rohadnának inkább ők meg, és ne a magyarok a Teszkóban...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@tivoli: ma, 13:43 "Egyébként a nagyáruházak nem fognak rosszul járni, ha szorosan nézzük a problémát, mert a nyitvatartás költségét nem biztos, hogy fedezi a bevétel. "

Nem tudom, talán eddig kötelező volt a vasárnapi nyitvatartás? Én eddig azt hittem, a boltosok szabad akaratukból döntötték el, hogy kinyitnak-e vasárnap.
tivoli
@nemkati: ma, 17:20
A nagy áruházak, bevásárló központok nem maguk döntenek, náluk központilag osszák le a nyitvatartási rendet.
Bitumen
Nekem csak egy kérdésem lenne: mióta létezik a KDNP hányszot indult a választásokon és mennyien szavaztak rá? Én úgy tudom egyszer sem és senki.Hmm...
Bitumen
@Bitumen: elnézést! "t", helyett "r"
JAJMÁR
A címből hiányzik egy t ! Én elhelyezem :)
KDNP: a kormányt támogatja a vasárnapi zárva tartás
annyitisér
@pbalage: Lehet, kissé túlzásokba estem, amúgy művelt, intelligens embernek mondanak az ismerőseim, de mindennek van azért határa. Ha meg az a cél, hogy az alkalmazottak lehessenek a családjukkal együtt vasárnap, akkor kizárólag csak a családi vállalkozásoknak kell engedni a nyitva tartást, és nem négyzetméterekben gondolkodni. Viszont van itt még egy érdekesség, hogy a plázákban, árkádokban, stb., éppen olyanok kereskednek, akik kivették az adott üzlethelyiséget, tehát magánzók, akkor nekik sem lehet kinyitni? Megint egy átgondolatlan, bedobott terv, mint az internetadónál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.