A boltok vasárnapi zárva tartásával a KDNP azt szeretné elérni, hogy vasárnap tényleg együtt legyen a család, és ne a nagy (kűfődi!) bevásárlóközpontokban legyenek együtt, hanem otthon. Vagy egy 400 négyzetméter alatti boltban, például CBA-ban. Mert, hogy a kicsik azért maradhatnának. Vagy valami ilyesmi.

A benyújtandó törvényjavaslat szerint vasárnap nem kellene boltba mennünk, nem kell a családi fészket csinosítani mondjuk egy bútoráruházból, hanem irány a szabadba. Vagy misére. Vagy meccsre. Emiatt valószínűleg nem rohanják meg emberek tömegével a Normafát, tévét viszont lehet, hogy kicsit többet néznek majd. Egyelőre.

A kormány által állítólag támogatott törvényjavaslat szövegezésében olyanok vannak, hogy a KDNP szerint a vasárnap pihenőidő, méghozzá nem is akármilyen:

“Olyan szabadnap, amelyen a családi együttlétre nyitva álló rövid időt nem kurtítja még a vásárlással eltöltött idő is.”

Köszönjük, tényleg. Azt azért szerencsére megengednék a családok magánéletében, hálószobáiban előszeretettel turkáló szentfazekak, hogy lehessen étterembe, kávézóba, vagy éppen moziba menni. A teljes szöveg itt található, akik pedig ezt az egészet jegyzik:

- Semjén Zsolt

- Harrach Péter

- Latorczai János

- Rétvári Bence

- Mórig József Attila

- Aradszki András

- Soltész Miklós

- Hoffmann Rózsa

- Vejkey Imre

- Simicskó István

A kormány viszont időkben azzal hárított, hogy egyelőre nem döntöttek a vasárnapi nyitvatartás kérdésében, még meghallgatnák a boltosok és a szakszervezetek véleményét is, ami így némi ellentmondásban van Harrach Péter mai örömtáncával.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Ez tíz név, ezek közül hárman nyugdíjas korúak (Hoffmann, Harrach, Latorcai).
A kdnp képviselők száma össze-vissza tizenhat! Három nyugdíjas korú hiányzik
az aláírók közül, ők nyilván épp az SZTK-ban vártak a prosztata vizsgálatra.
Azért az érdekelne, hogy ezek megtehetnék, hogy az év bármely napján
az unokáikkal lehetnének, nem csak vasárnap, ehelyett a parlamentben kotlanak
az agyament ötleteiken, miért?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kopeba
Magyarra fordítva : Jó nagy baromság ez a javaslat.
tivoli
Az olasz kereszténydemokraták is azt szajkózzák otthon, hogy boltokat hétvégén bezárni. Még nem vergődtek zöldágra ott sem, a lakossági ellenállás miatt.
libellle
@spu00: Esetleg azt is megkérdezhetjük töllük, hogy vasárnap dolgozni szeretnének vagy esetleg a munkanélküliséget választják. Egy ilyen hatalmas következményeket maga után vonó vágás, még egy fejlett gazdaság sem engedhet meg magának és semmi esetre sem egy haldokló gazdaság!!!
Dr. Felipe
@spu00: spu elvtárs!

Akkor a kisebb boltok miért lehetnek nyitva? Ott nem számít ha a dolgozók nem lehetnek a családjukkal? Elvtárs, kilóg a lóláb.

Szerintem a nyitva tartást inkább a piac határozza meg mint a szenteskedő műkeresztények.
Ha a plázáknak megéri nyitva tartani vasárnap akkor tartsanak nyitva.
Boszi27
Eme egybites agyú, többnyire szenilis vénember a saját családjával foglalkozzon, és ne az enyémnek csináljon vasárnapi programot. Majd mi eldöntjük mit csinálunk vasárnap! Templomba tuti nem megyünk. és meccsre sem! Viszont nagy bevásárlásokat továbbra is családilag hétvégén szeretnénk elvégezni, akkor is ha önöknek nem tetszik. Ám ha a kereskedelmi dolgozók nem szeretnének hétvégén dolgozni, akkor az ő kívánságukat természetesen tiszteletben tartjuk.
nezelodo
"@spu00
Talán elsőként őket kellene megkérdezni, s főleg azt, hogy ezen a helyeken hol tartják be a munkatörvényeket?"

Bizony kérdezd meg az állami, önkormányzati intézményekben, az egyházi fenntartású intézményekben, a vállalkozásokban, csak aztán ne felejtsd el becsukni a szádat, ami nyitva marad a csodálkozástól, mert belerepülnek az őszi legyek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok