Önök össze tudják számolni, hogy hány eljárás indult gazdasági bűncselekmények miatt fideszes politikusok ellen? Elárulom, nem sok. Cikkünk arra keresi a választ, hogy az igazságszolgáltatás miért nem úgy működik, ahogy ezt egy – állítólag – demokratikus, a hatalmi ágak szétválasztásával berendezkedett államtól elvárható lenne. Az oknyomozás egy 2001-es üggyel kezdődik, szereplői közül az egyik napjainkban alkotmánybíró, de megtalálható az érintettek között polgármester, vagyonkezelő, büntetőjogász, és gazdasági szakértő is. A tét ebben az esetben 1 milliárd forint és a demokráciába vetett hit – a törvény előtti egyenlőség elve.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

annyitisér
Persze, hogy nem indult egy sem, mivel legalizálták saját maguk számára ezt is. Ha én elrontom például az adóbevallásom, már büntetnek is ezerrel, nekik még azt is ki lehet javítani. Mészáros pillanatok alatt lett milliárdos legális úton, tisztességes munkával (az arany radiátorokkal azért lehet pénzt keresni), a Közgép a legjobb szakmai berkekben, minden pályázatot képesek megnyerni, természetes legális úton. Aljas emberek ezek, egy aljas vezetővel, ami nem is lenne baj, de ez a vezető Magyarország miniszterelnöke is egyben. Vagy mégsem az egészé?
rugacs
@annyitisér: Ahhoz képest, hogy hány mszmp-s (későbbi mszp-s) lett milliárdos, elenyészően kevés eljárás indult ellenük.
Pedig volt, akikről könyv is íródott, ahol a nevek igaziak voltak, még sem lett belőle még csak per sem. Még rágalmazási sem!!
Meg voltak olyanok is, mikor egy állami céget 1 Ft-ért adtak át az igazgatónak. Pár éve volt csak a kórházi öltözőszekrény ügy (Horvát Ágnes). Abból sem lett semmi. Lehetne sorolni, de minek. A suták kormányzása alatt mindent a suták nyertek, kaptak. Amit a mostani kormány elvesz, azt tőlük veszi el, megérdemlik! A családom földjeit a komcsik vették el, akikből mszp-sek lettek. Remélem most ők jutnak erre a sorsra, megérdemlik.
annyitisér
@rugacs: Teljesen igazad van minden szempontból, tőlem nem fogsz egyszer sem hallani olyat, hogy éljen Bajnai, az Mszp, az Szdsz, vagy bármelyik párt. Engem régen nem érdekelnek már az ügyeik, teszem a dolgom, ahogyan eddig is, de abba ne szóljon bele senki azon kívül, hogy adózzak is utána. Viszont az, hogy a régiek is ezt csinálták, a mostaniaknak még nem kellene, mert éppen azért lettek megválasztva, hogy helyrehozzák a múlt hibáit. Egyébként nem nagyon látom azt, hogy bármelyik volt milliárdos politikustól elvennének, akik itt a legjobban szívnak, azok az átlag kisemberek, akik régen is azok voltak. Nem mondom, sok a jó intézkedés is a Fidesz részéről, de sok az olyan is, amire nem volna szükség. Az emberek is eltérő mentalitásúak persze, régebben sokan éltek kényelmesen a segélyekből, amikor kiközvetítették őket a kis könyvükkel, maguk kérték, hogy ne legyenek felvéve. Kicsit talán erős voltam az aljas kifejezéssel Orbán felé, azt hiszem, de én több mindent másként csinálnék a helyében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.