Heves vita bontakozott ki a médiában, benne az internetes portálokon, a Kossuth téri tüntetésről. Az egyik vitapont, hogy elég-e csak nem-et mondani – azaz a dühünknek, felháborodásunknak hangot adni, ahogy a szónokok zöme tette –, vagy világosan körvonalazott célokat is ki kell tűzni – ahogy… ahogy senki. Merthogy ehhez előbb sok mindent meg kéne érteni, és legalább néhány alapkérdésben konszenzusra jutni a sokfelől, sokféle indokból és sokféle tapasztalattal jövő, de egyaránt változást akaró – de egyelőre csak a változás akarásában egyetértő – embereknek, szerveződő csoportoknak.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Én azt mondom, végre közfelhábordtunk. Az, hogy csetlenek botlanak az elképzelések, ez a kezdeti stádiumnak tudható be. Még a milla volt az, amelyik nagyszámú tömeget tudott kivinni az utcára, de ők sem voltak ennyien. És ez a facebookon szerveződött, egymás számára is ismeretlenül. A net-es tüntetést szervezői ismerték egymást, tudták, mi akarnak elérni. A "közfelháborodók" még a jelenlévőknek is ismeretlenek voltak. S hogy nem voltak politikusok, az abból is látszott egyértelműen, hogy azt mondták, nem akarnak politikai pártot alapítani. Pedig azt tudniuk kell, nálunk a választási törvény kizárólag politikai pártoknak engedik meg az indulást. Ezért kellett Bajnaiéknak is párttá alakulniuk. Azt mindenki felméri és tudja, nem érett meg arra a helyzet, hogy a Fideszt egyértelműen le lehessen söpörni. Még mindig túl sok a hívő. Hogy mire számítanak, számomra az talány. Csak kis töredéküknek kánaán Magyarország. De ébredés, mozgolódás van, az már tény. Egyre jobban elő fognak jönni az elégedetlenkedők, a közfelháborodók. Reményeim szerint.
Toby
@vukkocska: Így igaz ! Már az is eredmény, hpogy nem csak a mikrofonokból szól a "nem, nem akarjuk, mert nem akarjuk" és ezzel kész, hanem hajlanóak vagyunk megmozdulni is, ugyanis a tmegdemonstráció olyan a gengszterekormánynak, mint ördögnek a semjén-füst!
Hajrá, csak így tovább, amikor többszázezres lesz a létszám, akkor az orbán-gengszterek pakolhatnak...a Kozma utcai "szeretet otthonba" !
Yoda69
Folytatni, folytatni folytatni... es a haza fenyre derul.
Feri100
Én már hatvan elmúltam de zavar ez a felfordulásra való igény. Kíváncsi lennék amikor a baloldal amikor felszólított titeket, hogy menjetek szavazni, akkor merre kódorogtatok? Még a második fordulóban sem rohantatok Fecóék segítségére! Hát igen, lapultunk mint az a valami a fűben! Most meg egy kicsit nagyobb a pofa mint kellene. Annyira, hogy a gusztustalan szájú nagy okos szónok, akik alig kaptak levegőt, a szemeik meg majd kidülledtek, megfeszült arccal, egymással abban vetélkedtek, hogy ki tudja a legcsúnyábbat kimondani. Nem néztek széjjel, hogy kiskorúak is voltak a tüntetésen. Anarchiába lökni az országot? Nekem legalábbis nem akarok, legyen az bárki, hogy minden mondata után egy lópikula lógjon ki a szájából az emelvényen. Az A kis lédi, aki 3 perc után azt hittem, hogy rosszul lesz és azonnal elvágódik a pódiumon, ugyan is már láttam, hogy levegőért kapkod. A trágár szavak megakadtak a torkán. Meg kéne ismételni, egy vidám műsorban, mert én legalább is végig röhögtem a szónokok humorista fellépéseiket. Számoljunk egy kicsit! Én nagyjából összeszámoltam ezt az fej nélküli országos gyülekezetet. Az én számításom szerint országosan nem volt több mint 30-40 ezer, és ebben benne vannak a kíváncsiskodók is. Állítólag 10 millió körül vagyunk az országban. Nagyon barátian az ország lakosságának a 0,5 %-a volt kint törni és zúzni. Szerintem egyikőtök sem volt szavazni, hogy segítségére siettetek volna Fecónak a kis hazudozós, országot lázító bukott vezérnek aki évente 100 milliót kap néhány cégtől. Higgyétek én is lemondanék pl. 1,5 m. fizetésemről a szegények javára. Ki vette fel a választások előtt a 25 Milliárd dollárt? Kinek kellet visszafizetni? Gondolkodjatok. Milyen jogon kérdőjelezitek meg a kétharmad szavazó akaratát? Ti a 0,5%-os, nem is tudom, hogy értelmezzem? Ez most a többség, vagy a kisebbség? Majd 4 év múlva menjetek el szavazni inkább! Nyugodjatok meg, vegyetek mély levegő, bírjátok ki a választásokig! De ne, hogy elfejtsetek elmenni szavazni! Egyet azért...
Feri100
Lemaradt a hozzászólásom és folytatnám! Egyet azért elárulok, én már az utolsó 3 szavazáson nem voltam szavazni és nem is megyek el sem a Fecóra, sem a Viktorra és rátok sem fogok szavazni! Nem vagyok se bal, se jobb se közép. Csak magara szavazok, de azt itthon megteszem mindennap az ebédnél és mindennap meg köszönöm az Úrnak, hogy van étel az asztalomon. Szeretem az életet és szeretem a családomat, egyben féltem is a ti gyülekezeteitektől, mert felfordulásra törekszetek és ahogy hallottam még valaki akasztana is! Félelem van bennem! Yodának is írom! Hiba, hogy szeretnéd folytatni a felfordulást. Vidd ki a gyermekeidet is és a családodat is! Gondolom nem mered? Gondolom nem mered mert te is félted ettől a gyülekezettől. Az is lehet, hogy te is csak lázítani tudsz és te se mert kimenni a placcra! Én csak a saját véleményemet írtam és nem akarok senkit sem megbántani. Annyi a vágyam, hogy békében tudjam leélni az életemet. Találkozzatok az urnáknál, már mint a szavazó urnáknál, 4 évente! Inkább tiszteljük és szeressük egymást. Ezt véleményemet a tüntetőknek szántam. Legyetek jók ha tudtok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.