Kik azok, akik tüntetnek, és valójában mit akarnak? – ezt a kérdést próbálja megválaszolni Kiss Tibor Noé, aki szerint egyre inkább úgy tűnik, hogy a tüntetők valójában az ellenzéki pártok számára jelentenek konkurenciát.

A „közfelháborodókkal” szembeni fanyalgás, a baloldali-liberális politikai elit tagjainak sértődöttsége árulkodó: a századik pofontól sem józanodtak ki, még mindig nem értik meg az emberek üzeneteit. A tömegek szavazata jól jönne, de amikor az emberek a saját véleményüket artikulálják (radikálisan, fésületlenül), akkor befogják az orrukat, lenézik és újra kioktatják őket a demokratikus minimumról meg arról, hogy mi a helyes és mi a helytelen (vö. „elitista gőg”)? Másfelől a dolgok ezzel kerültek végleg a helyükre a „tömeg” és a „rendszerváltó értelmiség” viszonyában. A reakciók utólag is igazolják a választópolgárok bölcsességét, akik immár nem tőlük várják, hogy megvédje őket a Fidesz önkényuralmi húzásaitól. Ideje volna venni az adást.

A Magyarinfó blogon Kiss Tibor Noé írása >>>

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Vannak pártok amelyeket nem fidesznek hívnak, de ettől nem lesznek ellenzékiek
kéz, kezet mos
egyik kutya másik eb
a jobbik a legrosszabb megoldás - az még ennél is mélyebbre vinné az országot- csak ügyesen hazudnak-kicsit túl is szárnyalták a mesterüket: a fideszt
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@levi: Én továbbra is ott tartok, a tavaszi választást az MSZP és Mesterházy cseszte el az önzésével és nagyképűségével! ( Persze megismételték a főpolgármester választásnál M.A. nélkül is!)
Akkor kellett volna egy szakértői kormányt megnevezni, aki mögé mindenki felsorakozhatott volna. Legalább addig míg a legalapvetőbb törvényeket helyre teszik!!! Ilyen választási törvény esetében nincs más módszer a nyerésre!!!
világlátó
Sok érdekes és furcsa véleményt írtatok. Ez nem baj, írjatok csak minél többet. Formálódjanak a magánvélemények, a civil vélemények. Nem lesz nehéz a regnáló kormányzat mondanivalóját felülírni. Különösen nem, ha össze vissza beszélnek.Hogy a mai ellenzéki pártok és pártkezdemények vezetői hová jutnak, egyáltalán nem érdekes. Percemberek, akik a tétovázást látva, beugranak egy fordulóra, több úgy sincs bennük.Most több száz milliót elköltöttek a közösből, pedig én erre nem adtam felhatalmazást. Pontosabban erre sem.A korábbi baloldal a számomra elveszett. Nem kár érte. Már nem azt képviselte, amire a történelmi hivatása predesztinálta.Ha nem is korrumpálódott le teljesen, de hagyta hogy annak lemoshatatlan bűnébe taszítsák. El velük, ahogy ezek is eltűnnek majd akik mindezt már 25 éve művelik, hol ellenzékben, hol kormányon. Bármit is tesznek már, hiteltelenek.Most azt mondják fennhangon, a baloldal úszítja az utcai rendezvényeket. Még mindig itt tartanak. A békemenet állandó szereplőinek szól ez az üzenet. Ha egyszer már hiába, no az lesz a vég. Hogy a mai ellenzék ki és mi miatt polarizálódott, felesleges kérdés. Majd ha tisztán látszik a helyzet tarthatatlansága és vele egyidejüleg válik egységesen érintetté a mai 8 millió,addig kialakulhatnak utóbbiból azok a fiatalok is, akik egyszerre csak bizalmat kaphatnak. Éppen úgy, ahogy Orbán Viktor is annak idején. A 90 fokos fordulatok azomban mára ide juttatták. Igen, hallom! A világ is nagyot változott.Azaz, zürzavaros lett. Kalandra csábítóan zürzavaros.Ebben a katyvaszban lehetséges a nemzetalakítás, államalakítás, méghozzá európai euro milliárdokból. Ez a kalandorpolitika persze kalandorok nélkül nem elképzelhető. Ehhez lojális gaz..., csibészekre van szükség, kitünő médiára, egyeduralomra, kettős beszédre, pávatáncra, békemenetre, populista szociálpolitikára, zavaros pénzpolitikára, raffinált külpolitikára, állandó és folyamatos belső- és külső harcra a sokszor valóban nem pontosan előkészített számonkérésre.
Nil
@levi: már most lopnak- nem keveset hiszen ők a fidesz kiskatonáiként kezdték és ahonnan most pénzelik őket azokat sem szeretném itt látni Magyarországon.
Ráadásul a fasizmust már ismerjük, aki még egyszer meg akarja élni az vegyen egy szigetet és valósítsa meg ott, ne itt.
Pártokra szavazni nem muszáj. Egyre többen szavaznak egyéni jelöltekre. Talán mindenkinek körbe kellene nézni ahol lakik és megtalálni azt az embert- mert mindenhol van ilyen, aki alkalmas a közösség képviseletére.
Valószínűleg a történelmi ismereteid hiányosak hogy a jobbikot preferálod. Majd ha egy kőbányában találod magad, ahol ingyen dolgozol két szelet kenyérrel naponta a hasadban majd akkor verheted a fejed a falba.
1986-ban már leírták a rossz utat- hát mi járunk rajta- pedig nem kellene mert van másik, jó út is. De a jobbik nem azt képviseli,hanem a még rosszabb utat.
levi
@Nil: Kőbánya? Fasizmus? Kicsit el vagy tévedve de nem baj...szavazz nyugodtan az mszp-re, mert eddig is bejött...vagy szavazz a fideszre mert milyen tuti most a helyzet.
Egyéni? Azok mögött is állnak emberek, csak nem nevezik magukat pártnak de attól még... Legutóbbi választáson is indult egy egyéni jelölt a városomban,állami pénzen vett ruhákat osztogatott a "rászorulóknak" (romáknak) , kösz de az ilyenből nem kérek.

De most tényleg, kőbánya?? Hát ez már megvan, közmunkának hívják és jár hozzá a szelet kenyér is..
Nil
@levi: pedig kedvenc pártod polgármestere már megcsinálta.
Az ember még hálás is volt hogy ahogy anno Recsken követ törhetett büntetésből. Mert volna mást mondani a kamerába.
No meg ne felejtsük el az SS ruhában tetszelgőket, a Horthy szobor avatókat sem.
Az hogy a nép elhiszi a kutyussimogatós reklámokat, hogy nem akar magára fasisztaként gondolni- ez van. Attól még az IGAZSÁG IGAZSÁG. Vagyis nem változik.
Tudod én voltam közmunkás- nem jár hozzá a szelet kenyér, mert nem telik rá.
De te azt hiszel amit akarsz. Én tapasztalatból beszélek.
levi
@Nil: Követ tört büntiből? Nagyon helyes.
Akkor majd szavazzunk az mszp-re megint, mert eddig is annyira fasza volt.
De nekem édes mindegy, én a saját véleményemet mondtam, nem muszáj egyetérteni, csak ésszerűbb érvekkel gyere, ez a fasisztázás már lejárt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.