Az üzleti beszámolókból nemcsak az derül ki, hogy áron alul kelt el az egyik legnagyobb kereskedelmi tévé, de az is: az eladó német cégcsoport még kölcsönt is adott az új tulajdonosoknak, hogy fenn tudják tartani az utóbbi években súlyos veszteséget termelő társaságot – írja a hvg.hu.

Az, hogy Simon Zsolt és Yvonne Dederick mennyiért vette meg a céget, egy szeptemberben készült és a cégbíróságra leadott dokumentumból derül ki.

Az iratokból az derül ki, hogy a TV2 4,8 milliárd forintért cserélt gazdát, ami azért meglepő, mert egy korábbi ajánlat – az eladásra rálátó forrás szerint – 20 és 25 milliárd között lehetett. A két tulajdonos interjúiból mostanáig annyi derült ki, hogy a vételárat nem kellett azonnal kifizetniük, hanem öt év alatt részletekben utalják át, és a TV2 nyereségéből fogják előteremteni – írja a lap, ahol úgy tudják, az utóbbi időben a miniszterelnökkel jóban lévő Andrew G. Vajna kormánybiztos került meghatározó helyzetbe a TV2-nél.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mekkelek
Dôlnek az álami reklám megrendelések és meglesz a nyereség amibôl kifizetik - tehát adófizetôi pénzbôl mint minden mást...
bakegya
"-na szevasz!"-mért fizetnék,ha ajándékba is megkaphatom-és fingott egy nagyot a kertitörpe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.