A Véleményvezér blog értékelése szerint nagyon súlyos következményei lesznek Orbánra és kormányára nézve annak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök feladta a Déli Áramlatot.

Orbán teljes keleti nyitás stratégiája az Európai Unió Nabucco projektjének versenytársaként elképzelt gázvezetékrendszerre épült.

A blog elemzője szerint ország-világ előtt nyilvánvalóvá válhat, hogy a magyar kormányfő vészesen félreolvasta a világpolitika meghatározó trendjeit.

Az egy dolog, hogy hatalmasat reccsent az Orbán által ácsolt ideológia talapzat, mely szerint a Nyugat hanyatlik, "erőtlen" és "totojázó", ellenben keletről "erő" és "határozottság" sugárzik. A NER klientúra számára nagyobb veszteség – mutat rá az elemző –, hogy nem csak tekintélyt és hitelt veszített a NER, hanem szétosztható zsákmányt is. A Déli Áramlat építése kliensek százait látta volna el állami megrendelésekkel. Ezt a szétosztható orosz pénzt pedig nem nagyon lehet mással pótolni.

120 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mogyi
@Csizmás Kond: Én például nagyon örülök annak,hogy ha az uniónak haszna van az ukrán vezetéken.Lévén mi is uniós ország vagyunk.(Még)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Nincs itt semmi gond ! Ha nem lesz gázvezeték, akkor orbán közvetlenül Putyinra "csatlakozik" a száján keresztül, úgyis hozzá van szoktatva, hogy mostanában sok helyről kell a szájába venni a "csöveket" !
tivoli
@Vizual: ma, 17:08
Nem értelek, hogy miért Orbán a közepe? Bárki volna a helyén, ugyanez lenne a helyzet.
Gyurcsány nem is hibás ebben, mert ő már 2008-ban aláírta ezt a szerződést, amelyet most támadnak.
De biztos nincs probléma, mert megmondták, hogy az Eu-ban el tudnak látni bennünket.
Fradigege
@tivoli: Nem a Déli áramlattal van bajom, hanem a lemutyizásokkal. Azt bukja el. Te szerencsétlen! Mivel nincs Déli áramlat, megy majd felfele a gázár és bedől a rezsi csökkentés. A lenyúlással van bajom, mert a zsírmore előbb a haverok zsebeit nézegeti és tömködi. Lásd Kishantos. Az egy nemzeti kincsünk volt. Szét lett hordva.
tivoli
@Fradigege: ma, 21:40
Te vagy a szerencsétlen öcsi. Neked van bajod, és elsősorban magaddal. Nyugodj meg.
spu00
Rendkivül sok bejegyzés szól kritikus alapon, de a sok igazmondó egyetlen alternatívát nem tudott közölni. Általában akik nem értenek valamihez, akkor átmennek kritikusba, s osztják az észt, hogy ezt nem igy kell csinálni, de , hogy miként az már meghaladja képességeiket, tudásukat, főleg a meleg szobában lehet ezt most csinálni. Mit mondanának, ha a véleményeik alapján tették volna azt amit nem tettek, s most vacogna a foguk, s azért szidnák az ügyeletest, hogy miért nem tette azt amit megtett.Önöknek tényleg a 2002-10-s állapotok folytatása kellene, hogy normálisan tudjanak gondolkodni, véleményezni.
Fradigege
@tivoli: Öcsi? Mé', te trottyos vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.