A Véleményvezér blog értékelése szerint nagyon súlyos következményei lesznek Orbánra és kormányára nézve annak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök feladta a Déli Áramlatot.

Orbán teljes keleti nyitás stratégiája az Európai Unió Nabucco projektjének versenytársaként elképzelt gázvezetékrendszerre épült.

A blog elemzője szerint ország-világ előtt nyilvánvalóvá válhat, hogy a magyar kormányfő vészesen félreolvasta a világpolitika meghatározó trendjeit.

Az egy dolog, hogy hatalmasat reccsent az Orbán által ácsolt ideológia talapzat, mely szerint a Nyugat hanyatlik, "erőtlen" és "totojázó", ellenben keletről "erő" és "határozottság" sugárzik. A NER klientúra számára nagyobb veszteség – mutat rá az elemző –, hogy nem csak tekintélyt és hitelt veszített a NER, hanem szétosztható zsákmányt is. A Déli Áramlat építése kliensek százait látta volna el állami megrendelésekkel. Ezt a szétosztható orosz pénzt pedig nem nagyon lehet mással pótolni.

120 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mogyi
@Csizmás Kond: Én például nagyon örülök annak,hogy ha az uniónak haszna van az ukrán vezetéken.Lévén mi is uniós ország vagyunk.(Még)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Az unió azért bojkottálta a déli áramlatot, mert ha megépül akkor elesik az ukrajnai vezetékből szerzett hasznától.
m.macskosz
"... nagyon súlyos következményei lesznek Orbánra és kormányára nézve annak, hogy..."
Azt pont leß.rom, hogy Orbánnak presztizsveszteséget jelent-e ez.
Az sokkal inkább érdekel, nekem mibe' fog ez fájni!
pbalage
Én történetesen letojom, hogy most ezek után nem lehet felújítani majd Nyizsnij Novgorod főterét 80000000 rubelből és ebből az összegből nem utalódik át Putyin elvtárs bankszámlájára 70000000.
Valamit valamiért.
Ott van helyette a Krím félsziget.
Vizual
Orbán pont járt mint minden stróman. A mór megtetette a kötelességét a mór mehet.
Putyint nagyívben ,,,,nem érdekli mi lesz Orbánnal. Szerintem már készítik a táblákat
"Orbán konyec, menj haza !"
Vizual
Ja, mert ne gondoljuk, hogy egy ország ahol majd ezer éve nem felejtik el a szomszéd sérelmes megnyilvánulását (kurdok), majd ennek a porszemnek elfelejtik ? Ehhez hiába pofátlan és turistázik egy dísz szemlén vagy min.
Vizual
@Csizmás Kond: Persze Kond, ezt nevezik piacgazdaságnak és érdek érvényesítésnek.
bundi
@Csizmás Kond: ezt egy kicsit jobban kibontanád?
Róka Rudi
Orbán most mit kapott? Ez nem egy koki, ez felér egy seggbe rúgással!
magyarbakancs
"Bármi megtörténhet: Mi lesz Orbánnal Putyin gázvezetéke nélkül?"
Mi lenne,mi lenne hátra arc és bökdösne és komcsizna .
Mert Hajrá Magyarország Hajrá Magyarok hangoztatója arc bőréhez (pofájához) minden hozzáfér.
Igaz Magyarként köpenyt váltana.
"egyszer így egyszer úgy hogy igazat sose tudj."
Mogyi
@Csizmás Kond: Én például nagyon örülök annak,hogy ha az uniónak haszna van az ukrán vezetéken.Lévén mi is uniós ország vagyunk.(Még)
nemkati
"A Déli Áramlat építése kliensek százait látta volna el állami megrendelésekkel. Ezt a szétosztható orosz pénzt pedig nem nagyon lehet mással pótolni."

Nem féltem ezeket, nem csak Matolcsy, 0rbán fiókja is tele van még ötletekkel. Amíg van ember az országban, aki nem az éhenhalással küszködik, hanem van némi félretett pénze, azt gond nélkül elveszik. Persze csak ha nem az ő kutyájuk kölke.
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 08:48
Szerinted csak ezért, más oka nem lehet ?
Hofipisti
Azért nem szabad elfelejteni, hogy az éppen most 15 évre titkosított anyagokkal "alátámasztott" Paks sem piskóta. Abból is terveznek halászni az elvtársak rendesen. Végeredményben marha jó a politikusoknak! A mi pénzünkön kísérleteznek álmaik (nem a mi álmaink!!!) megvalósításán, s ha nem sikerül, hát mások elb@szták! Hogy közben mi settenkedett az én, meg a "farvizemen utazók" zsebébe, az ne érdekeljen senkit. Azt 80 évre titkosítjuk.
tivoli
@pbalage: ma, 09:10
Mi helyett? A Krim mindig is az Oroszoké volt. Van rá egy ötösöm, hogy az Amcsiknak csak azért kellett volna Ukrajna, mert egy Krimi katonai (NATO)támaszpontról ellenőrizhette volna Európát, Ázsiát, Afrikát, Közel-Keletet és nem utolsó sorban Oroszországot. Ha nincs Ukrajnának Krimje, Ukrajna se fog kelleni. Szegények térden csúszhatnak majd vissza Putyinhoz, ha nem akarnak még egy holodomort, mint 1932-33-ban.
mekkelek
@Csizmás Kond: Az "unió" mi is vagyunk. A unió pénze nélkül lehúzhatnánk a rolót, és meg lehetne nézni mi lenne ha annak a ~500.000 embernek haza kellene jönni és itthon munkát találni...
furfang
Ez a bolond cikkíró még most is Orbán kárára kajánkodik, holott itt valóban a jövőbeni fűtésünkről, és a gazdaságpolitikánkról van szó. Európában az Orbán- féle elgondolás volt az egyedüli épkézláb megoldás az elérhető, viszonylag olcsó energia hozzáférésre az oroszokkal való üzletelésből. Ha nem lesz gázunk, vagy ha olyan drágán jutunk hozzá, hogy sokak dideregni fognak mert nem tudják kifizetni az amerikai cseppfolyós importból származó gázt, akkor megint Orbánt szidják, hogy miért nem gondoskodik a lakosság ellátásáról? Nem normális aki nem látja át, hogy energia kérdésben ez volt a legjobb elképzelés, amihez Orbán tökössége is kellett. Az unió lefexik Amerikának, kiszolgáltatja kényükre kedvükre a népeket. Meglesz ennek a böjtje!
tivoli
Azért sírni való ez a kárörvendés részetekről. Hogy mi lesz Orbánnal, meg, hogy jól ráfázott? Elmondom nektek, hogy Orbánnak személy szerint édesmindegy, de a magyaroknak nem. Elsősorban a lakosság szerezheti be a vaskályhákat, aztán a kapcsolatokat a románokkal, szlovákokkal fáért, szénért (magyarországon a szénbányászat is megszűnt), mert oda a komfort az orosz gáz nélkül. Másodsorban a magyar energiaipar is becsukhatja a boltot, elég lesz egy trafik is. Paks és a Déli áramlat a lakosság érdekeit szolgálta volna.
m.macskosz
@tivoli: Kétlem, hogy az USA, Izrael vagy Kína rákényszerülne, hogy néhány tíz-vagy százezer négyzetkilométernyi terület elfoglalása létfontosságú lenne a katonai potenciáljuk szempontjából. Ni, mit kaptam a minap:
docs.google.com/presentation/d/1DIbF_s2rVS-Q7-sMq_2LFXMtDuFQju3z3Y87Ys6P89g/edit#slide=id.p3
Clavigo
Mi lesz Orbánnal ?? Semmi..Majd keres magának valami épp aktuális (Neki ) nyalni való seg.get..oszt jó napot.Talán az azeri Testvér még odatartja neki.:) :) :) :) Vagy valamelyik ujdonsült arab haver. :) :)
m.macskosz
@tivoli: Szíves figyelmedbe ajánlom: ma, 09:01 hsz.-omat. És szerintem mások ugyanígy gondolják: azaz te tévedsz.
m.macskosz
@furfang: Hiányoztál már marhára. Hol járt, Sajókám, hogy hála Istennek nem láttam?!
Igen.
Te meg Orbán, ti ketten vagytok, akik megmagyarázzák fél Európának, hogy mitől dö9glik a légy. A franciák, a németek, a svédek mind hülyék.
nyanya001
Az, hogy mi lesz Orbánnal, teszek rá !
De mi lesz az országgal ?
Senara
Nagy arccal bejelentette lesz déli áramlat , csak azért is . Itt a koki , nem lesz ,sokan eret vágtak magukon . Zselé már előjött az azeri gázzal .
JAJMÁR
Na igen, és itt van a paksi titkosítás ! Senki bele sem láthat. Ami engem még ennél is jobban aggaszt, az a Bodán épülő atomhulladék-temető ! Tegnap hallottam a Szél Bettitől, és sehol semmi róla, pedig nagyon zavar. Titkosítva ez is, és hatalmas lesz. Az orosz kölcsön fele erre lesz fordítva, de miért? Miért kell ekkora?
Egy város mellé, talán az ország egyik legsűrűbben lakott területére?
Don Quijote
"Európában az Orbán- féle elgondolás volt az egyedüli épkézláb megoldás az elérhető, viszonylag olcsó energia hozzáférésre az oroszokkal való üzletelésből. Ha nem lesz gázunk, vagy ha olyan drágán jutunk hozzá, hogy sokak dideregni fognak mert nem tudják kifizetni az amerikai cseppfolyós importból származó gázt"
Nem kellene a drága gázzal riogatni, mert ez is csak agymosás a narancsosoktól!!
Osztrák barátom 100 m2-es házát gázzal fűti, gázboyler adja a meleg vizet és a múltkor mutatta a számláját. Téli hópapokban sem fizet 2 azaz kettő hónapra 140 eurónál többet. És minő kapitalista szemlélet hogy ha A+ háztartási gépet vásárol az áramszolgáltató visszatérít neki. Most vett egy hatalmas hűtőt A+++ és visszaküldtek neki 109 eurót. Na ennyit az európai drága rezsiről.
tivoli
@m.macskosz: ma, 10:12
Nincs jogosultságom a linkhez.

A stratégia lényege, hogy ellenőrizni kell a világot, s az nem négyzetkilométerben számolandó, hanem földrajzi fekvésben.
tivoli
@m.macskosz: ma, 10:17
Tévednék?
Én is leszarom, hogy mi lesz Orbánnal, de azt nem, hogy mi lesz az országgal. Ezen a vonalon gondolkodj.
Mert ez a projekt nem őérte van, hanem értünk, a jövőnkért, az utódainkért, hogy nekik is legyen miből melegedni úgy 20-30-40 év múlva.
De hát a szűk látókörűség igen erős probléma mostanság.
Clavigo
@tivoli: Érdekes..Orbán nem aggódott ugyan ezért,,mikor Gyurcsány forszirozta ezt a tervet...
tivoli
@Clavigo: ma, 11:02
Akkor ellenzékben volt Orbán, s nem neki ketyegett. Érdekes módon most meg Gyurcsány ellenzi, holott többször járt Putyinnál annak idején Paks ügyében is.
Szóval jó kis bolt volna ez, bárki megmondhatja.
Csizmás Kond
@Mogyi: Más haszna nem a mi hasznunk...de te attól még lehetsz boldog.
Csizmás Kond
@bundi: A déli áramlat ugyanúgy mint az északi direkt a termelőtől annak kezelésében érkezett volna mások felára nélkül.
Csizmás Kond
@Sziszifusz: az ok csak kereskedelmi ahol sajnos nem a tagország érdekei a szempont.
tivoli
Azt írja az Origó:
"Az orosz elnök szerint ez az átirányítás korántsem szolgálja Európa gazdasági érdekeit, hiszen Európának nélkülöznie kell majd az említett gázvezetéken szállítani tervezett energiahordozókat. Putyin azt tanácsolta Bulgáriának, kérjen kártérítést az Európai Bizottságtól az elmaradt haszonért. Bulgária közvetlen bevételei a tervezett gázszállításoknak köszönhetően legalább 400 millió eurót tettek volna ki évente."
Az unióéknak nem az az érdeke, hogy Bulgária (vagy akárki) nyerjen az ügyleten. Nekik egészen más az érdekük.
Csizmás Kond
@mekkelek: Az unió nem i vagyunk, mi csak egy vagyunk az étlapján ...sajnos.
...és a pénz...az unió nem pénzbánya ő a hozzánk hasonlóktól szedi össze.
nyanya001
Orbán Viktor és rendszere, a NER akkora pofont kapott tegnap délután, hogy a fal adta a másikat. Azzal, hogy Putyin feladta a Déli Áramlatot, az egész keleti nyitás stratégiája kérdőjeleződik meg. Sőt, még ennél is többről van szó: ország-világ előtt nyilvánvalóvá válhat, hogy a magyar kormányfő vészesen félreolvasta a világpolitika meghatározó trendjeit.

Orbán tévedését és óriási arcvesztését pedig nemcsak a többi ország, hanem a magyar választók, és ami még fontosabb lehet, a Fidesz közép- és felső rétege is egyértelműen látni fogja.
A NER identitásának, az új rendszer építésének egyik meghatározó pillére az a gondolat, hogy a Nyugat hanyatlik, gyengül, ezért a módszere, eszközei is elavultnak tekintendőek. Eszerint Magyarországnak Keletre kell tekintenie, mert onnan erő és dinamika árad szét. Erre a vonatra kell felkapaszkodnunk, innen kell tanulnunk nekünk is.
velemenyvezer.444.hu/2014/12/02/mi-lesz-orbannal-a-deli-aramlat-nelkul/
bencemacska
@tivoli: ma, 11:09

Válaszodból nem derül ki,hogy akkor kell-e a déli áramlat?!

Szerintem, meg az orosz posta késése miatt most érkezett el Putyinhoz az az akta, amely tartalmazza OV Gyurcsány ellen a Déli - áramlat ügyében tett feljelentését,
Volt ám abban pár nagyon dehonesztáló kifejezés Putyinra nézve!
Ami késik, nem múlik!-:))))
tivoli
@bencemacska: ma, 11:48
Nem derül ki, hogy kell-e? Nálam okosabbak és illetékesebbek sem tudják eldönteni. Kit érdekel az én véleményem?

Ha objektív akarsz maradni, pletykáknak sose ülj fel. Az ilyen hírek csak a lakosság kedélyének manipulálására vannak kitalálva.
Nem gondolhatod komolyan, hogy stratégiai fontosságú levelek tartalmát közhírré teszik!
bencemacska
@tivoli: ma, 11:57

Nem is akarom én elolvasni! Elég, hogy Putyin elolvasta és leesett nála a tantusz.:)))
Viccen kívül:
Szerintem itt nem is a vezetékre van szükség, hanem az építéséből származó mellékes jövedelemre!
Új vezetéknek akkor lenne értelme, ha több betáplálási lehetősége van.
Putyin meg azért mondta le, mert egyrészt nagyot zuhant az olajár, nincs pénz, másrészt létrejött a megállapodás Kínával!
mekkelek
@Csizmás Kond: Mikor utoljára néztem akkor még EU tagok voltunk, nem pedig egy ország az EU étlapján, mint ahogy Putyin étlapján vagyunk. Nem a hozzánk hasonlóktól szedi be a pénzt az unió, mert nagyságrendekkel többet kapunk mint amennyit befizetünk úgyhogy ez így sánta, az orbán klán nem tudna ilyen hatalmas léptekkel gyarapodni ha ez nem így lenne.
Dr. Felipe
Csak úgy 40% ot gyengült a rubel. Nincs lóvé az építkezésre. A Szovjetunió ismét döglődik.
Putyin elvtárs nagy szerencséje hogy Bulgária makacskodik és így veszteség nélkül ki tud pávatáncolni a projekt mögül. Rákeni a balhét a bolgárokra.
mekkelek
@bencemacska: "Szerintem itt nem is a vezetékre van szükség, hanem az építéséből származó mellékes jövedelemre!"

Itt minden arról szól... Paks II-tôl kezdve.
tivoli
@bencemacska: ma, 12:08
Először is az építésre, mert jó befektetés, munkalehetőség. Aztán a működtetés, ami szintén munkalehetőség és az energiaszektor helyzetbe hozása. Később olcsó lakossági energia kiszolgálás, mindannyiunk megelégedésére.
Az olajár zuhanása pillanatnyilag nem releváns, az ilyen beruházások hosszú-hosszú időre készülnek, addig még sok minden történhet.
Hogy létrejött a megállapodás Kínával? Naná, hogy létrejött. Putyin ezzel bizonyítja, hogy nem marad a nyakán a portékája, mi meg törődjünk magunkkal.
Mindenképpen Európának szívás ez a herce-hurca. Kicsinyesség, irigység, szűk látókörűség ami jellemzi ezt a felhajtást, semmiképpen sem a népek érdekképviseletét. Sőt! Merénylet a beruházók és fogyasztók ellen.
Mogyi
@Csizmás Kond: Akkor én csak azt nem értem,hogy a magyar kormánynak miért kellett közbe iktatni a MET Magyarország Zrt.-t.
mekkelek
@tivoli: a kínával történô megállapodás elsôsorban kínának jó, igen kedvezô alkupozícióba kerültek Putyinnal szemben és ki is használják. A medve persze vicsorgat és úgy adja elô mintha neki mindegy édesmindegy lenne, de a dolog nem ennyire egyszerû.
A kedves vezírnek elôbb kellett vona gondolkodnia és hídként mûködni az oroszok és az EU között, de tébolyult elméje erre alkalmatlanná teszi. Nemzetközi szinten is "valaki" akart lenni de böcsesség nuku. Rossz helyre született, kis országunk méreténél, gazdasági jelentôségénél fogva nem teszi lehetôvé hogy nemzetközileg nagy horderejû politikus legyen. Hasznos az lehetett volna, de neki az nem elég! Beállt a medve mellé, de ettôl még egy eltaposandó csótány maradt. Bárhogy is alakul, azt biztosította vele hogy mi szopunk...
bencemacska
@tivoli: ma, 13:00
Az építésből annak van haszna, aki a pénzt adja!
Munka lehetőség az építkezésnél? A fővállalkozó keres, az alvállalkozó, aki dolgozik fizikailag, az majd kergeti a pénzét!
"Később olcsó lakossági energia kiszolgálás, mindannyiunk megelégedésére."
No, éppen ezen a ponton fúrta meg az EU, nem engedi meg, hogy a betápláló, a vezeték tulajdonos és az üzemeltető azonos legyen, mert akkor teljesen ki vagy szolgáltatva egy cégnek, azaz Putyinnak!
"Az olajár zuhanása pillanatnyilag nem releváns," tévedsz, mert a pénz most kellene, és nincs. El kellett adni olaj, és gáz részvényeket, hogy ne zuhanjon be a költségvetés decemberben!!!
Nézd meg az olajárat (ebből van bevétele), és nézd meg a rubel árfolyamát!!!
Ha az olaj ára ilyen marad sokáig, bedöntheti a Paks II-t is
tivoli
@mekkelek: ma, 13:18
Kicsit elragadtattad magad. A sok töltelék szó és jelző között elveszett a mondanivalód lényege. :-((
Equilibrium
Néztem a parlamenti közvetítést... Érdekes. Főleg, amikor a házelnök beszél... Alig lehet érteni... Suttog. Rekedt... Lezsák...
Elkapcsoltam. Nem bírom hallgatni...
tivoli
@bencemacska: ma, 13:21
Pillanatnyilag Amerikának és az Európa Uniónak vagyunk kiszolgáltatva minden téren.

Ez a kiszolgáltatottság Putyinnak érdekes módon jól működött eddig. Az orosz adta a portékáját sokszor hitelbe is, mert érdeke volt, hogy legyen vevője. Nekünk meg érdekünk volt, hogy fizessünk, hogy továbbra is kiszolgáljanak. A korrekt üzlet így működik.
Mostantól már nem fog, mert a nagy Amerikának nem tetszik Putyin pofája, mert az elhappolta előle a Krimet. Meg segíti Szíriát, meg van még több ok fújni rá. Csak nem kéne belekeverni minket is.
Csizmás Kond
@mekkelek: Nem tudom hol nézted de egy tagot nem illene átverni vagy korlátozni a lehetőségeit, az unió pedig csak azt teszi a magunkfajtákkal.
Csizmás Kond
@Mogyi: ..mert különben nem lenne törvényes kereskedelem.
Mogyi
@Csizmás Kond: Aha.Akkor 2010 előtt totál törvénytelen volt.
Csizmás Kond
@Mogyi: Mindig minden országnak volt van és lesz egy vállalata amelyik az ilyen kereskedelmet lebonyolítja külfölddel.
Mogyi
Bocsánat ez lemaradt:És nem kaszálhattak volna a haverok 2012-2013-ban összesen úgy 55 milliárd forintot.
Mogyi
Err@Csizmás Kond: Erre ott a magyar állam tulajdonában lévő MVM.
Csizmás Kond
@Mogyi: Ja persze, ott van viszont azt még tudni illik, óval sokminden van amit be kell tartani.
bencemacska
@tivoli: ma, 14:27

Ja kérem, itt jön képbe a geopolitikai helyzetünk, és ha ezt valaki ki akarja használni, akkor a páva táncban nem szabad lépést téveszteni, vagy egyenesnek kell lenni.
Képzeld el milyen hatékonyan lehet egy NATO tárgyalást lefolytatni, ha tudod, hogy van egy pávatáncos is a teremben.
Csizmás Kond
...szóval elcsesztem na d mégegyszer.
Az állam nem építhet kereskedelmi egységet és nem is fektethet be hasonló beruházásba, ezért közbe kell iktasson egy valamit vagy valakit aki ezeket kezeli.
Mogyi
@Csizmás Kond: Erre ott az MVM Partner Zrt.Rendelkezik külföldi kereskedelmi leányvállalatokkal.
tivoli
@bencemacska: ma, 15:04
Aki nem tud pávatáncolni, ne is menjen politikusnak. A politika maga pávatánc. Ki minél jobban tudja, annál sikeresebb.
Toby
"...ország-világ előtt nyilvánvalóvá válhat, hogy a magyar kormányfő vészesen félreolvasta a világpolitika meghatározó trendjeit."

Nem olvasott félre semmit a főpatkány ! Egyszerűen idióta, önkényes, világmegváltó ambíciókkal - szóval egy tetű is !
Törölt felhasználó
"Mi lesz Orbánnal Putyin gázvezetéke nélkül?" Hát igen lelankadt putyin gázvezetéke és kielégítetlen lesz nélküle viktor, akkor pedig hisztis lesz és előbb utóbb félrelép..:)
Csizmás Kond
@Mogyi: embe. más a kereskedelem és más a beruházás...
A mai törvények szerint ezeket külön kell választani...de te csak nyugodtan vitatkozz tovább.
papa.49
Rábaxnyikov elvtárs bekopogtatott a hazugovicshoz ebből is látszik ,még ,,légypapírnak,, se nézik se Nyugaton, se Keleten, nem furcsa ez kissé...
Addig hintázott a majom míg csak a pad alá sikerült esnie...
bencemacska
@tivoli: ma, 15:23

A politikus és a pávatáncos között van még néhány fokozat!
A politikus gerince hajlékony, de nem lehet gerinctelen!
Mondhatnám egy hasonlattal is: amelyik diplomatát megértem, arra azt mondják, nem diplomatikus!
tivoli
@bencemacska: ma, 15:32
A diplomáciában egy nem lehet igen is, vagy fordítva. Aki járatos a diplomáciában, az tisztában van ezzel.
bundi
@tivoli: oké kezdjük az elején...
"A Krim mindig is az Oroszoké volt. "
olvasgass...1783-1954-ig volt az oroszoké
hu.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%ADm
vagy itt...
tortenelemklub.com/erdekessegek/erdekessegek-a-vilagtoertenelemben/1425-a-krim-felsziget-roevid-toertenete
tehát ez amit írsz még csúsztatásnak is silány...
következő...
"Ha nincs Ukrajnának Krimje, Ukrajna se fog kelleni. Szegények térden csúszhatnak majd vissza Putyinhoz,"
gondolom ezzel azt akarod mondani, hogy kelet ukrajnában akkor a ruszkik most csak hobbiból, hétvégi kikapcsolódás gyanánt gyilkolásznak, és azt a gépet is csak merő hóbortból, lőtték le és nem amiatt mert katonai szállítógépnek nézték a hülyéi...amiből ugye azért párat leszedtek, és ezzel még dicsekedtek is...és ugye arra nem is gondoltál, hogy a tervezett déli áramlatnak egyik nagy kerékkötője volt, hogy a krím miatt ukrajnát ott sem lehetett megkerülni...és így egy huszárvágással megoldották ezt...de most lemondtak erről, tehát a katonai megszállásnak nem sok értelme volt ...de tapsikolj hozzá @Csizmás Kond: -val együtt
következő...
"Szegények térden csúszhatnak majd vissza Putyinhoz, ha nem akarnak még egy holodomort, mint 1932-33-ban."
öööö...javíts ki de ezt esetleg nem a ruszkiknak köszönhetik?
hu.wikipedia.org/wiki/Holodomor
mint a legtöbb jót ezt is a te elvtársaid cselekedték...és most lelkesen nyaljátok megint azt az ülepet ami már sokszor belerondított a szátokba...
de nézzük tovább...
ma 10,11
tehát ezzel azt akarod mondani, hogy a viktorod (ami annak fényében hogy pártsemlegesnek tartod magad elég fura...mint már mondtam párszor) pusztán szívjóságból rúgott fel minden alternatívát az orosz gázfüggés kiváltására, hogy a nép érdekeit mindenek fölé helyezze, és nem csak azért mert így a ruszkik ígértek neki fűt fát, arany wc kefét mint a janukovicsnak...de azért ennek az országjobbító szándéknak kissé ellentmond mindaz amit mostanság a termőföldek újraosztásával, és az egész gazdaság...
bundi
@tivoli: tehát ezzel azt akarod mondani, hogy a viktorod (ami annak fényében hogy pártsemlegesnek tartod magad elég fura...mint már mondtam párszor) pusztán szívjóságból rúgott fel minden alternatívát az orosz gázfüggés kiváltására, hogy a nép érdekeit mindenek fölé helyezze, és nem csak azért mert így a ruszkik ígértek neki fűt fát, arany wc kefét mint a janukovicsnak...de azért ennek az országjobbító szándéknak kissé ellentmond mindaz amit mostanság a termőföldek újraosztásával, és az egész gazdaság haveri kezekbe való átjátszásával eszményképed cselekszik...nem gondolod?
és most őt állítod be áldozatként... és akiknek a jövőjét eljátszotta marék ezüstért azokat meg csúnya kárörvendőknek...
vagy rosszul értem?
de lépjünk tovább ...
ma 10,59
"Mert ez a projekt nem őérte van, hanem értünk, a jövőnkért, az utódainkért, hogy nekik is legyen miből melegedni úgy 20-30-40 év múlva.
De hát a szűk látókörűség igen erős probléma mostanság."
gondolom ez a nagy aggódás kissé hátrább szorult, mikor a kedvenckéid befagyasztották a szélenergia, napenergia hasznosítására kiírt pályázatokat...emlékszel még ezekre?
lehetmas.blog.hu/2010/06/28/fidesz_pereg_a_zold_festek
vagy itt...
hvg.hu/kkv/20111005_Eltunhetnek_azolde_beruhazok
és tolta át a paksi tendert minden kontroll és egyeztetés nélkül, ezzel atomtemetővé varázsolva az országot...mert ugye írva vagyon, hogy kb 20 év múlva minden sugárzó dolgot visszahordanak oda kontroll nélkül a ruszkik... ugye most az aggodalmad nem fúj vészriadót...
de menjünk tovább...
tudod az unijó akármennyire butának is tünteted fel, nem szereti ha hülyére veszik...egyrészt szankciókat vezetnek be ellene, meg a főgonosznak tüntetik fel...
talán ezért is döntöttek a tap mellett...mert tudod az a déli áramlattal szemben a térségből mindenhonnan szállítaná a gázt...
hu.wikipedia.org/wiki/Adria-g%C3%A1zvezet%C3%A9k
de ha jól sejtem neked ez annyira nem is fontos...
mert a jelek szerint arra nem emlékszel, hogy...
bundi
@tivoli: hu.wikipedia.org/wiki/Adria-g%C3%A1zvezet%C3%A9k
de ha jól sejtem neked ez annyira nem is fontos...
mert a jelek szerint arra nem emlékszel, hogy tavaly még az uniós projektet tartottátok szem előtt...
www.mfor.hu/cikkek/Arcsokkenest_is_eredmenyezhet_a_szlovak_magyar_gazvezetek_beinditasa.html
"Mindenképpen Európának szívás ez a herce-hurca. Kicsinyesség, irigység, szűk látókörűség ami jellemzi ezt a felhajtást, semmiképpen sem a népek érdekképviseletét. Sőt! Merénylet a beruházók és fogyasztók ellen."
de nekem ebből csak az jön le, hogy te szúk látókörűnek nevezed azokat akik szerinted azt a merényletet hajtották végre, hogy nem csak az oroszoktól veszik a gázt, hanem attól akinek van...
de javíts ki ha tévednék...
valamint de csak szerintem...ez az egész annak a folyománya hogy az oroszok elég nagy szarban vannak, és ezt most ezzel a nagy háborúskodással próbálták elleplezni...mint a nácik annak idején...ti meg ugye folytatva a jó hagyományokat, egyből nekiálltatok dörgölőzni a vezéretek vezetésével (tudom te appolitikus vagy, de olyan jól esik ezzel húzni)
és most hogy kiderült a király meztelen...
hvg.hu/gazdasag/20141125_Vlagyimir_Putyin_tenyleg_terdre_zuhant/
érdemes elolvasni, metr ez még a nagy bejelentés előtt íródott...
így megindult a nagy kinek a hibája mindez játék...és kezditek gyurcsányra bajnaira, a norvég civilekre, meg a hálátlan ellenzékre tolni az egészet...
nem?
de...
de mondom javíts ki ...
tivoli
@bundi: Elvárhatnám tőled, hogy kultúrember módjára, kultúrált stílusban, személyeskedés nélkül add elő a mondanivalód?
bundi
@Csizmás Kond: na most visszatérve az elejéhez...
"Az unió azért bojkottálta a déli áramlatot, mert ha megépül akkor elesik az ukrajnai vezetékből szerzett hasznától."
olvass utána cicamica...
nem a zunijó bojkottálta, hanem az oroszoknak nincs pénze rá...egyedül...az unió meg ugye nem támogatja, mert neki nem érdeke egy olyan vezetékre pénzt költeni, ami csak az oroszoké, és csak az oroszoktól szállítana, úgy hogy a ruszkik felvásárolják az azeri készletet, meg mindent amit tudnak és ezt adják az uniónak annyiért amennyiért akarják...
energiainfo.hu/cikk/a_tap_a_balkan_ellatoja_lesz.30763.html
vagy itt...
energiaoldal.hu/elzarjak-a-brusszeli-penzcsapokat-a-deli-aramlat-miatt/
vagy itt...
tenytar.blog.hu/2014/11/18/elzarhatjak_a_brusszeli_penzcsapokat_a_deli_aramlat_miatt
kellemes olvasgatást...
m.macskosz
@tivoli: "Nincs jogosultságom a linkhez."
Ez klassz, nem is tudtam, hogy ilyen létezik.
A lényeg, hogy x országban, y városban egy lakás ablakán belát a "nagy testvér", egy szobanövény levelén meg egy bogár párocska épp szexel.
Szóval: ma már nem kell feltétlenül ott lenni fizikailag egy adott helyen ahhoz, hogy befolyásolják a történelmet.
tivoli
@m.macskosz: ma, 16:02
Nem bizony. Mégse találják az eltűnt maláj gépet. :-))
Manhattan
@bundi: Rövidebben! Akkor többen is olvasnánk..
bundi
@tivoli: nem...mert személyeskedni jó... de a stílus nem kulturálatlan, max nehezményezheted, hogy téged, aki ugye pártoktól függetlennek címkézted magad kissé zavar amikor a vezér dicséretében és a felelőssége áthárításában oly nagy szolgálatot teszel ...
ennyi...
de mondom javíts ki és ne a stílusommal legyél elfoglalva...
egyébként hol is voltam kulturálatlan, esetleg a stílus volt az?
de tudod , a beszállsz egy vitába esetleg kaphatsz is...nem csak adhatsz...
de mondom vissza a témához...
olvasd el,
tenytar.blog.hu/2014/11/18/elzarhatjak_a_brusszeli_penzcsapokat_a_deli_aramlat_miatt
és mond el miért jobb az uniónak a déli áramlat mint a tap...
bundi
@Manhattan: nem cél...de egy ideig el voltam foglalva, és úgy nagyjából végigvettem az összes pontot amit a déli áramlat favorizálói hoztak fel, a hozzá tartozó cikkekkel együtt...
de mondom ezt csak önös érdekből teszem, nem az olvasottság miatt...ahogy előtted szólónak is írtam, ha valakivel vitázok akkor a személyeskedést elkerülni nehéz...
Csizmás Kond
@bundi: Nem az oroszoknak nincs pénze rá, hanem a Bolgárok mondták vissza az önrészt.
Az vezeték, minden ország sajátja maradt volna csak a szállítás és a gáz maradt volna kimondottan orosz kézben...akár az északi vezetéknél...na és mivel onnan az uniónak nem származott volna haszna ezért az olyan hiteleket is megvonta az érintett országoktól ami ezt érinti.
m.macskosz
@tivoli: ma, 10:59 "Az sokkal inkább érdekel, nekem mibe' fog ez fájni!"
Ezt én minden magyarországi magyar ember nevében mondtam.
tivoli
@m.macskosz: ma, 16:44
Jó kérdés. Ezt honnan is tudhatnánk előre. Megint csak azon múlik, hogy a kivitelezők milyen áron fognak dolgozni.
De ha nem lép senki energia ügyben, tényleg vissza lehet majd térni a vaskályhához.
m.macskosz
@tivoli: Aha. Na, de mi azzal a gond? Orbán Viktor már kiadta az ukázt, képzik a vájárokat, elkerülte a figyelmedet? Nekem ugyan gáz lesz, ha nem lesz gáz, mert nincs kéményem...
tivoli
@m.macskosz: Csak a juhászokra emlékezem :-))
m.macskosz
@tivoli: Igen, megértem. Juhászokat képezünk az egyetemeken..
hogy a vájárokat hol tanítják, bevallom, én sem tudom.
tivoli
@m.macskosz: Minek a vájár, ha nincs bányakitermelés. Vagy azokat is a nyugatnak képezik mint az orvosokat?
m.macskosz
@tivoli: Ne vicceskedjünk, kérem ilyen komoly témában! :)
"Hoppál Péter államtitkár egy komlói tanévnyitón arról beszélt, hogy a leendő vájárok a szénkitermeléssel a magyar állam függetlenségét is védik majd."
hvg.hu/gazdasag/20140901_20_ev_utan_ujra_kepeznek_vajarokat_Magyar/
Szimba
Szerencsétlen még azt is bevállalta pedig, hogy „A lengyel szivárogtatási botrány egyik titkos hangfelvételén a lengyel olajtársaság vezére úgy fogalmazott, hogy - idézem - »Orbán leszopta Putyint«. És azt még meg sem említette, hogy a magyar miniszterelnök ezért a lehetőségért még vastagon fizet is: a paksi bővítésért összesen 7000 milliárd forintot. Kár, hogy a mi zsebünkből."
almosd
Viki már gyermek korában ennyire megszerette a rubelt hogy csak azzal szeret játszani ,költeni meg az euró és a dolcsi a jó, de úgy hogy más zsebéből nyúlja le.
Vizual
@tivoli: Tivoli én remélem, hogy a magyar a nagypofájúság után, végre észhez kap és elsüti már végre az Auróra "ágyúját". Másképpen csak egy Orbáni demokráciát fogunk rágni, Úgy 20 - 30 évig és itt maradunk a szmötyibe. Kit érdekel. Hát engem például, mert nem várnék Merkelre. És, hogy a törvények betartásával lehet megváltoztatni ezt a rendszert. Hát igen, ez a liberalizmus a Kádár beszari elvtársi időkben működött. Ma már csak csillapítja a népet, hogy a törvények majd. Milyen törvények ? Mi hozzájárultunk ? megint Palira veszik a népet. De hát puhul a nyereg alatt a hús, ugye véreim.?
perfekt
Vissza ,a lobbiért kifizetett- kenőpénzeket!
tivoli
@m.macskosz: ma, 17:44
Ja, az úgy egészen más!
kamazuka
Mi lenne?
Moldova György Bestsellert ír majd ,,A magyar Atom 2" címmel!
A Brodway-n hetekig megy majd!
tivoli
@Vizual: ma, 18:14
Kicsit nem értem.. Kit kéne kilőni?
furfang
@m.macskosz: A fene se magyaráz meg se neked, se Európának semmit. Majd te magyarázd el magadnak, ha befagy a feneked, hogy mitől örültél most OV. kárára.
m.macskosz
@furfang: Hátha a másodszori olvasás segít megérteni:
"Azt pont leß.rom, hogy Orbánnak presztizsveszteséget jelent-e ez.
Az sokkal inkább érdekel, nekem mibe' fog ez fájni!"
Magyarul és gy.k.: nekem ÉS MINDEN MAGYAR LAKOSNAK
nagyon nem mindegy!!! Orbán nem fog fázni.
furfang
@mekkelek: www.hetek.hu/belfold/201410/a_nagymamam_es_carl_lewis?

"Összességében mondhatjuk azt, hogy a fejlett országoknak megéri az unió, mert befizetik a GDP-jük 1 százalékát a szegényebbek felzárkóztatására, miközben a szegényebb országokban nyert piacokkal és az ottani olcsó munkaerővel előállítják a GDP-jük 5-10-20 százalékát? Vagyis a gazdagok nagyot nyernek a szegényebbeken, ugyanakkor, ha a szegényebb államok ügyesek, a kohéziós pénzekkel mégiscsak jobban járnak, mintha kimaradtak volna az unióból?
– Ez abszolút jó összefoglalás."
Érdemes elolvasni az interjút.
Vizual
@tivoli: Te mostani iskolarendszerben tanulsz ? A kérdésed után itélve.
tivoli
@Vizual: Te mostani iskolarendszerben tanulsz ? A fogalmazásod után itélve.
Vizual
@tivoli: Igen az értelmezés nem az erősséged ! És a tudásod az magas szintű.
Desischado
Macskosz véleményét osztom: A francot sem érdekel, hogy orbán és a bandája hogy baxik rá, de az igenis érdekel, hogy ne MI magyarok szívjunk az ő mohóságuk miatt!
Amúgy meg hehehe... szépen a pad alá esett a csuti zsírmore! Kiváncsi vagyok, most kinek fog nyalni?
Fradigege
Mi mindenféleképpen szívni fogunk. A zsírmore bukja az országon átfutó vezetéknek a beruházását, így nem tudja a haveroknak tólni a mutyis beruházást. Az orosz gáz nem lesz akkora konkurencia így nem tudják az árakat jobban lenyomni, sőt elesünk a tranzit lóvétól is, ami a vezetéken tovább futna. A rezsi csökkentés lufija napokon belül kipukkad.
tivoli
@Vizual: ma, 20:01
Sajnos, csak ennyi telik tőlem :-((
tivoli
@Fradigege: ma, 22:26
Jó kárörvendést kívánok. Majd ha fázni fog a segged télvíz idején, akkor is ez járjon a fejedben.
Linna
@Mogyi: Mi az, hogy még? Én megszavaztam, engem csak ne léptessen ki senki önkényesen az unióból! Maradok!
Vizual
@tivoli: Elkesirítelek. Nem fogunk fázni. DE egy demokráciában egy olyanban amit leszaroztatok meg az ilyenben is vannak olyanok, még ha kevesen is de becsülettel, még ha fogcsikorgatva is de előkeriítik azt a pénzt ami elég ahhoz, hogy fűteni tudjunk. De ha fázol szívesen látlak. Ennek ellenére kb azonos a politikai felfogásunk. Némi kis különbségekkel. Kárörvendőnek látszom az attól van, hogy hogy hagyták ezt a szart kialakulni és most sokan sírnak. Mindig azt mondtam, lehet kaffogni. Most meg sírni, mert valóban nem láttuk, hogyan jött össze a 2/3, és mindenki a maga lekiismeretével számoljon el. Te is.
Fradigege
@tivoli: Melyik mondat volt kárörvendő? A szívni fogunk? Segíts megmutatni. Az hogy nem jut a csókosoknak a beruházásból? A te segged is ugyanúgy le fog fagyni. Egyszerűen vissza kell a rezsi csökkentésből táncolniuk. Hiába vezettek be 9-10 plusz adót. Drágulni fog a gáz.
Fradigege
@tivoli: Az ukrán most emelte a gáz szállításának tranzit díját.
tivoli
@Vizual: ma, 06:57
Van aki már most is fázik.
Az én lelkiismeretem köszöni jól van, semmit nem lehet a szememre hányni. Idegeskedjenek azok, akik Orbánnal kelnek, Orbánnal fekszenek.
tivoli
@Fradigege: ma, 10:21
" A zsírmore bukja az országon átfutó vezetéknek a beruházását, "
Nem a zsírmore bukja, hanem az ország..
tivoli
@Fradigege: ma, 10:23
"Az ukrán most emelte a gáz szállításának tranzit díját."
Ezért kellett volna a déli áramlat, amely kikerüli Ukrajnát, s nem lennénk zsarolhatóak.
S mivel a
" A zsírmore bukja az országon átfutó vezetéknek a beruházását, "
továbbra is ez lesz a helyzet. Mert a legatyásodott szomszédot majd nekünk kell megsegélyezni, amit Amerika és az Eu nemigen fog felvállalni. Nem az orosztól kellene tartani, azt csak a nyugati barátaink állítják. Bulgária is tranzitország lehetett volna, egy csomó bevétele származhatott volna belőle, de nem lehet, mert nem engedik. Nekünk is csomó bevételünk származhatott volna belőle mint tranzitországnak, de nem engedik. Nem beszélve a hatalmas munkalehetőségről. Akkor most az Unió jót akar a szegény tagállamoknak, vagy nem akar jót?
Inkább adja a segélyt mindenféle előre meghatározott célra, nehogy véletlenül önállósodjon a gazdaság legalább ez a része.
Na, ez az ami miatt háborgok, s közben letojom a pártharcokat, élen Orbán, Gyurcsány, és Bajnai urakat, meg a többi okoskodó szarkavaró megélhetési politikust.
világlátó
Minden rossz hoz valami jót is. A jó most a gondolkodás kényszere. Milyen adottságaink vannak energia terén? Mennyire helytállóak a mendemondák a Kárpát medence mélyén rejlő kimeríthetetlen geotermikus energiaforrásról, mennyire képzelhető el egy Kárpát medence egészére vonatkozó nemzetközi energia együttműködés a fenntarthatóság elvei mentén ? A hegyekben, széljárta völgyekben a szél, a vízgyűjtő területek előtti gyorsfolyású vizeken a vizi, az évi 2200 órás napsütötte dél Magyarországon a nap energia hasznosítása, a családi és társasházak tetején a kisebb napkollektor bázisok állami támogatással, hosszú távú és biztonságos hitelekkel a hazai gázzal, a hazai nukleáris erőmű élettartama meghosszabbításával, enegiatudatos fogyasztókkal és energiatudatos lakossággal. Azt hiszem itt az ideje a komoly gondolkodásnak. Ehhez van elég tudósunk, szakemberünk, a társadalom támogatása is erre biztosított lehet. Már csak egy jó kormány kell mindehhez, aki rendezi kapcsolatunkat Európával, az USA kormányával és kongresszusával, valamint korrekt módon Oroszországgal is. Az orosz gáz is fontos mindaddig, amíg a fent vázoltak megvalósulnak, ez természetes. Annyit veszünk amennyi feltétlenül kell.
Kifizetjük ahogy eddig, mert az orosz piac a magyar gazdaság számára nélkülözhetetlen. Egy normális országnak Európa közepén nem lehet a normalitástól eltérő politikája. Ezt vagy tudomásul veszi Magyarország kormánya, vagy vissza kell hívni és egy normális kormányt kell a helyére tenni.
Bercifiu
@világlátó: Lacika megmondta, hogy éjjel nem süt a nap, szerintem neki még nappal is sötét van a fejében.
Vizual
@tivoli: Gondoltam, hogy így állsz ezzel. Itt meg csak megy a duma. De tenni is kellene barátom. Nem csak aggódni. A fűtött szobában. Ha fűtesz egyáltalán. Nem aggódni kell de bizony Orbán a közepe a bajunknak. Ezért foglalkozunk vele, még akkor is ha neked ez nem pálya. Hát mi ? Persze, tudom, Gyurcsány a hibás. A gázról meg ha jól emlékszem megmondták az Eu.-ban el tudnak látni bennünket. DE hát ugye ott el kell számolni. És az nem megy ebben a tanulmányi rendszerben.
Toby
Nincs itt semmi gond ! Ha nem lesz gázvezeték, akkor orbán közvetlenül Putyinra "csatlakozik" a száján keresztül, úgyis hozzá van szoktatva, hogy mostanában sok helyről kell a szájába venni a "csöveket" !
tivoli
@Vizual: ma, 17:08
Nem értelek, hogy miért Orbán a közepe? Bárki volna a helyén, ugyanez lenne a helyzet.
Gyurcsány nem is hibás ebben, mert ő már 2008-ban aláírta ezt a szerződést, amelyet most támadnak.
De biztos nincs probléma, mert megmondták, hogy az Eu-ban el tudnak látni bennünket.
Fradigege
@tivoli: Nem a Déli áramlattal van bajom, hanem a lemutyizásokkal. Azt bukja el. Te szerencsétlen! Mivel nincs Déli áramlat, megy majd felfele a gázár és bedől a rezsi csökkentés. A lenyúlással van bajom, mert a zsírmore előbb a haverok zsebeit nézegeti és tömködi. Lásd Kishantos. Az egy nemzeti kincsünk volt. Szét lett hordva.
tivoli
@Fradigege: ma, 21:40
Te vagy a szerencsétlen öcsi. Neked van bajod, és elsősorban magaddal. Nyugodj meg.
spu00
Rendkivül sok bejegyzés szól kritikus alapon, de a sok igazmondó egyetlen alternatívát nem tudott közölni. Általában akik nem értenek valamihez, akkor átmennek kritikusba, s osztják az észt, hogy ezt nem igy kell csinálni, de , hogy miként az már meghaladja képességeiket, tudásukat, főleg a meleg szobában lehet ezt most csinálni. Mit mondanának, ha a véleményeik alapján tették volna azt amit nem tettek, s most vacogna a foguk, s azért szidnák az ügyeletest, hogy miért nem tette azt amit megtett.Önöknek tényleg a 2002-10-s állapotok folytatása kellene, hogy normálisan tudjanak gondolkodni, véleményezni.
Fradigege
@tivoli: Öcsi? Mé', te trottyos vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.