Márciustól nemcsak a bevásárlóközpontok, hanem akár az azokban üzemelő mozik is lehúzhatják a rolót vasárnaponként – írja az Origo.

A lap szerint, ha a kormány az ígéretéhez híven elfogadja a boltok vasárnapi zárva tartásáról rendelkező törvényjavaslatot, az eladókon kívül biztonsági őrök, takarítók és akár még a mozik üzemeltetői is elveszíthetik az állásukat. 

A Fidesz támogatja a KDNP javaslatát a vasárnapi zárva tartásról, sőt, csak azok a boltok maradhatnának nyitva, amelyekben a tulajdonos vagy valamelyik családtagja dolgozik. Kivételt csak az adventi időszak képezne.

A legtöbb magyarországi plázában mozit üzemeltető Cinema City hálózat akkor kíván behatóbban foglalkozni a vasárnapi zárva tartás kérdésével, amikor véglegesen kiderül, érinti-e a szabályozás a mozikat. Buda Andrea marketingvezető az Origónak úgy fogalmazott, most is többször előfordul, hogy majdnem ők az egyetlenek (éttermeket, kávézókat, bowlingpályákat kivéve), akik nyitva tartanak például állami ünnepeken és karácsonykor. 

"Az emberek a plázákba nemcsak vásárolni, hanem szórakozni vagy az ismerőseikkel találkozni járnak, akár családosan is. Múlt vasárnap csak a WestEndben 51 ezren voltak. De kinek lesz majd kedve bejönni egy olyan helyre, ahol az üzletek jó része nincs nyitva?" – tette fel a kérdést Prosits Attila, a budapesti WestEnd City Center ügyvezető igazgatója.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Boszi27
Végül vasárnap kijárási tilalom lesz! Talán misére el lehet menni, hallgatni az igét!! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt felhasználó
@Juhász István: Csak az úrnak nincsenek megélhetési problémái. A vasárnapi zárva tartás csak "jóléti" társadalmakban létezik. Nem a vasárnap a baj, hanem hogy a jelenlegi "viktor" munka törvénykönyve kizsákmányolja a dolgozót. A mai átlag 120e-ből élő magyarnak arra lenne szüksége, hogy vasárnap bérpótlékot kapjon, hogy el tudja tartani a családját és, ha már arra van rákényszerülve, hogy vasárnap dolgozzon, akkor ezt megfizessék. Jó lenne nem dolgozni vasárnap, de ahhoz 1000-1500 eurós minimál bér kellene, nem pedig 350 eurós egy olyan országban ahol szinte minden drágább, mint az említett "jóléti" országokban
m.macskosz
@ziziplanet: Azt hittem, az agyam eldobom, amikor kiderült, hogy kinek is volt az ötlete a vasárnapi zárva tartás! Fura, hogy a Munka törvénykönyve szétbarmolásakor egyik sem visított a dolgozók érdekében, most meg mind az irgalmas szamaritánust játssza!
Maradjunk annyiban, hogy megint hülyére veszik az "egyszerű" embereket ezek a kollaboráns tetvek! (Dávid Ferenc, Gaskó István, Palkovics Imre)
www.atv.hu/videok/video-20141208-tamogatja-a-kormany-a-vasarnapi-zarvatartast
m.macskosz
@m.macskosz: Nagyon komolyan ajánlom a figyelmetekbe!
tivoli
@m.macskosz: ma, 11:33
Ez a Palkovics már nem élt hiába, sikerült magára irányítania a közvéleményt. Sose legyen több öröme.
kukac50
Azért szavazták meg, mert már van elég pénz az államkasszába és nem kell a bevételt fokozni. Vendéglátó helyek sem lesznek nyitva mert nem lesznek vásárlók.
Mennyi adóforint kiesés lesz az államnak azt ugye nem számolta senki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.