Sosem késő. Az MSZP huszonöt évvel ezelőtti megalapításáról emlékezett meg Tóbiás József elnök-frakcióvezető szombaton. A politikus szerint pártjának – így jó pár hatalmas vereség után, a történelem szemétdombja mellett várakozva, most kapaszkodjanak meg – VÁLTOZNIA kell.

Tóbiás a pártértekezleten arról is beszélt, ma Magyarország azt akarja, mint mindig, a szabadság és jólét harmóniáját, ezt szerették volna elérni a reformerek és a baloldali rendszerváltók, akik huszonöt éve megalapították az MSZP-t. "Illesse őket tisztelet! Meghajtom fejem a rendszerváltó magyar baloldal, a Magyar Szocialista Párt megalapítói előtt!" – mondta.

Tóbiás kitalálta, mit kellene csinálnia az MSZP-nek

"Múlt nélkül nincsen jövő, ami különösen igaz akkor, amikor minden változás alatt van" – fokozta a hangulatot. A politikus szerint jelenlegi állapotában a pártja biztosan nem képes megérteni a változást, ezért az MSZP-nek is változnia kell. Tóbiás József szerint nem külső körülmények, hanem saját hibás döntéseik miatt mondhatják ezt. Hozzátette, joguk és kötelességük tanulni, mert az MSZP rendszerváltó párt volt huszonöt éve és annak kell lennie most is. Ehhez az önkritika és a teremtés bátorsága kell – mondta.

Tóbiás József szerint a magyar demokrácia vereséget szenvedett, és bár a Fidesz verte szét, a demokrácia negyedszázada megalkotott rendszerének hibája is, hogy szét lehetett verni. Önkritika kell annak kimondásához is – folytatta – , hogy négymillióan küzdenek "létválsággal", és bár számuk rohamosan nőtt az elmúlt négy évben, milliók élték meg előtte is krízisként a hétköznapokat.

A pártelnök azt mondta, csak tömegek tudnak tömegdemokráciát építeni. Ebben az MSZP-nek is van feladata, és pártja is ezzel tartozik a párt alapítóinak, vagyis huszonöt év után modern, jóléti demokráciát kívánnak, miként elődeik.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Minden éven elmondja valamelyik éppen aktuális izgága kirakat-politikusuk, hogy meg kell reformálni a pártot, sőt, meg is lesz, de meg ám, aztán visszaül a naftalin-szagú vén komcsik közé és jót mosolyognak az egészen...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
EcsiAntal
@Desischado: Érden lakik ami 17 km-re van a központtól de a legmagasabb Nyiregyházi költség térítést vett fel --ezt még az ujságok is lehozták akkor ---na ez most a szocik első embere !!! ja és ez bebizonyított dolog !!!
kata53
Tóbikám! Mesterházyt kellett volna tökön rúgni.Ő b@szta el az az egész választást!!!
Most már nem tudod kidumálni magadat! No meg aztán hülyeségeket mondani te is tudsz ám!
varrólány
Ezek még mindig a múlt labirintusában tekeregnek , keresik magukat az elmúlt 25 évet?!
Senara
Okos Tóbiás mikor elfogadták ma trafik mutyit , már üvöltened kellett volna egy sajtótájékoztatón ... emberek ezrei lesznek munkanélküliek , de ti a széket barkácsoljátok
wagabund
az emeszpének kellene valamit kitalálni tóbiás helyett...talán akkor még menthető...de csak nagyon talán...
Törölt felhasználó
Az mszp-nek a faszba el kéne takarodni az összes régi szereplővel együtt, hogy ne osszák meg tovább az ellenzéket és a bizonytalan szavazókat. Ennyire kézenfekvő a megoldás az ellenzék számára, de ehhez önfeláldozás kéne és az nem a "politikus" erénye:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.