Sosem késő. Az MSZP huszonöt évvel ezelőtti megalapításáról emlékezett meg Tóbiás József elnök-frakcióvezető szombaton. A politikus szerint pártjának – így jó pár hatalmas vereség után, a történelem szemétdombja mellett várakozva, most kapaszkodjanak meg – VÁLTOZNIA kell.

Tóbiás a pártértekezleten arról is beszélt, ma Magyarország azt akarja, mint mindig, a szabadság és jólét harmóniáját, ezt szerették volna elérni a reformerek és a baloldali rendszerváltók, akik huszonöt éve megalapították az MSZP-t. "Illesse őket tisztelet! Meghajtom fejem a rendszerváltó magyar baloldal, a Magyar Szocialista Párt megalapítói előtt!" – mondta.

Tóbiás kitalálta, mit kellene csinálnia az MSZP-nek

"Múlt nélkül nincsen jövő, ami különösen igaz akkor, amikor minden változás alatt van" – fokozta a hangulatot. A politikus szerint jelenlegi állapotában a pártja biztosan nem képes megérteni a változást, ezért az MSZP-nek is változnia kell. Tóbiás József szerint nem külső körülmények, hanem saját hibás döntéseik miatt mondhatják ezt. Hozzátette, joguk és kötelességük tanulni, mert az MSZP rendszerváltó párt volt huszonöt éve és annak kell lennie most is. Ehhez az önkritika és a teremtés bátorsága kell – mondta.

Tóbiás József szerint a magyar demokrácia vereséget szenvedett, és bár a Fidesz verte szét, a demokrácia negyedszázada megalkotott rendszerének hibája is, hogy szét lehetett verni. Önkritika kell annak kimondásához is – folytatta – , hogy négymillióan küzdenek "létválsággal", és bár számuk rohamosan nőtt az elmúlt négy évben, milliók élték meg előtte is krízisként a hétköznapokat.

A pártelnök azt mondta, csak tömegek tudnak tömegdemokráciát építeni. Ebben az MSZP-nek is van feladata, és pártja is ezzel tartozik a párt alapítóinak, vagyis huszonöt év után modern, jóléti demokráciát kívánnak, miként elődeik.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Minden éven elmondja valamelyik éppen aktuális izgága kirakat-politikusuk, hogy meg kell reformálni a pártot, sőt, meg is lesz, de meg ám, aztán visszaül a naftalin-szagú vén komcsik közé és jót mosolyognak az egészen...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Minden éven elmondja valamelyik éppen aktuális izgága kirakat-politikusuk, hogy meg kell reformálni a pártot, sőt, meg is lesz, de meg ám, aztán visszaül a naftalin-szagú vén komcsik közé és jót mosolyognak az egészen...
tivoli
@leszúrt rittberger: ma, 11:44
Mit idegeskedjenek, jól elvannak így is. Egy a fizetés..
papa.49
Avval hogy CSAK BESZÉLTEK A VÁLTOZÁSRÓL, SEMMI NEM FOG TÖRTÉNNI...
sentinel216
Kellene egy újabb "öszödi beszéd"! - Tököltünk reggel,délben, meg este. de egyre rosszabbul állunk. A kiszivárogtatókra meg nagyon odafigyelni!
Hofipisti
Az MSZP mindaddig esélytelen, míg olyan elnöke van, aki több évig jogszerűen, de erkölcstelenül vett fel nagyon komoly pénzeket költségtérítésként. bejelentett nyíregyházi lakhelye alapján az egyik legmagasabb költségtérítés járt neki - jogszerűen - ugyanakkor már régen Érden lakik.
Egy köztudottan ilyen múlttal "küszködő" pártelnök pártja egy valós demokráciában esélytelen!
EcsiAntal
@Hofipisti: az összeg 50 millió --és ő beszél szegénységről --gyerek éhezésről ---egy jellemtelen szoci görény ---változást akar --100 milliót akar most lopni ???
Hofipisti
@EcsiAntal: Én nem gondolok "szoci görény"-ezni, csak annyit említettem meg, hogy hiteltelenül nem lehet még csak meg sem kísérelni hiteles politikát csinálni. Meggyőződésem, hogy az országnak igen is szüksége lenne egy tisztességes, modern, szociális érzékkel megáldott, koncepciózus gazdaságpolitikát, és nem "rabszolgamunkát" bevezető, az ütőképes, kitanított ifjúságot megtartó, s így nemzetben gondolkodó baloldali, szociáldemokrata pártra. Ezért jelzem időnként, hogy vékony jégen jár az MSZP - ha ő akar lenni a BALOLDAL, mert ha netán meg tudna is újulni, az első, az ellenfelet fenyegető népszerűségi jelzésre azonnal kijátszható a párt elnöke ellen a lejárató hadjárat, figyelmen kívül hagyva, hogy ugyanezt az erkölcstelenséget pártunk és kormányunk padsoraiban is többen elkövették.
Desischado
Tettekkel kéne bizonyítani, mert így csak szájtépés, ami megy. Osztom Hofipisti véleményét.
Fradigege
Tátogjátok el az internacit! Oszt bontsátok a mikulás-nokia dobozokat. Veletek is csak eggyel többen vagyunk a húzatban.
Gyuri Géderről
@sentinel216: Én sem értem, mi a bánatos f...szt tökölnek.
nemjoezigy
1. Az azért kimaradt, hogy az ő politizálásuk hozta a nyakunkra ezt a fideszkdnp rablóbandát.
De azt észrevették, hogy:„ Önkritika kell annak kimondásához is, hogy milliók élték meg előtte is krízisként a hétköznapokat.”
DE AZ ÖNKRITIKA KEVÉS! TETTEK IS KELLENEK!
pl nem fogadható el: @Hofipisti: "Az MSZP mindaddig esélytelen, míg olyan elnöke van, aki több évig jogszerűen, de erkölcstelenül vett fel nagyon komoly pénzeket költségtérítésként. bejelentett nyíregyházi lakhelye alapján az egyik legmagasabb költségtérítés járt neki"
Ez csak egy példa, de sajnos sok van minden pártban!
Ezekről a plusz juttatásokról kellene (akár látványosan) lemondani!!! Mert belátható, hogy a nép töredékpénzből megél. Nem kellenének a fél milliósnál nagyobb bérek, még az ország házában sem. PLÁNE NEM KÖZPÉNZBŐL!
Nem úgy, hogy visszaadják a parlamentnek, mert akkor a fideszkdnprablóbanda hazaviszi, hogy a többinek nem kell!!!
Hanem felajánlják a szegénység és az éhség ellen.
2. Én is a @Hofipisti-vel tegnap19:47és tegnap 21:56 és így @Desischado-val tegnap, 22:42 értek egyet, mert tudomásul kell venni mindenkinek, ha akkora támogatottsága van egy pártnak mint a szociknak*, akkor szükség van rájuk a népképviselet érdekében:
(FIDESZ-KDNP): 4 430 122 szavazat
(MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP)*: 2 608 685 szavazat
* nálam ezek szocik
A számok ismeretében nincs miről beszélni szükség van rájuk is (nem hittem volna, hogy ezt leírom a 2010-es választás után)
Tehát, ha le akarják váltani a fideszkdnprablóbandát, akkor meg kell tisztulniuk!
Pl a leírtakon kívül a hatalmon levő idő alatti erkölcstelenségek eredményeinek kijavítása. A lenyúlások visszafizetése, a hazugságok miatti bocsánatkérés.
A jövőre mutatóan pedig olyan jogszabályok megalkotása, ami erkölcsös és igazságos!!!
Ilyen alapon majd lehet jogszerű is!
sentinel216
@Gyuri Géderről: Diogenész egyszer elzarándokolt Olümpiába, mikor visszatért megkérdezték tőle, nagy tömeg volt-e. „Nagy tömeg volt, de kevés ember” – felelte.
Valahogy így vagyok én a szocialistákkal, nem tagadva, hogy baloldalinak tartom magam. Valakinek lámpást kellene már gyújtani és megkeresni azt az egy igaz embert, aki rátermett és méltó lenne arra - nem csak szavak szintjén -, hogy utat mutasson a baloldali emberek tömegeinek!
nemjoezigy
Most találtam és ide illik: www.sokkaljobb.hu/content/gyurcs%C3%A1ny%C3%A9k-indon%C3%A9zi%C3%A1ban-avagy-indon%C3%A9ziai-ember%C3%BCnk
Tehát az ilyen ügyeket kell tisztába tenni, kárpótolni Magyarországot és megválni a részt vevőktől, tettesektől.
sentinel216
@nemjoezigy: Hol élsz Te barátom? A gyurcsányozás már nem trendi! Új és veszélyesebb tolvajok járnak a kertek alatt! A vezír és maffiája koldusbotra juttatta az országot. A link alatt található képek valami fideszes - jobbikos - kurucos propaganda diafilmből valók? A kutya ugat, a karaván halad.
EcsiAntal
@Desischado: Érden lakik ami 17 km-re van a központtól de a legmagasabb Nyiregyházi költség térítést vett fel --ezt még az ujságok is lehozták akkor ---na ez most a szocik első embere !!! ja és ez bebizonyított dolog !!!
kata53
Tóbikám! Mesterházyt kellett volna tökön rúgni.Ő b@szta el az az egész választást!!!
Most már nem tudod kidumálni magadat! No meg aztán hülyeségeket mondani te is tudsz ám!
varrólány
Ezek még mindig a múlt labirintusában tekeregnek , keresik magukat az elmúlt 25 évet?!
Senara
Okos Tóbiás mikor elfogadták ma trafik mutyit , már üvöltened kellett volna egy sajtótájékoztatón ... emberek ezrei lesznek munkanélküliek , de ti a széket barkácsoljátok
wagabund
az emeszpének kellene valamit kitalálni tóbiás helyett...talán akkor még menthető...de csak nagyon talán...
Törölt felhasználó
Az mszp-nek a faszba el kéne takarodni az összes régi szereplővel együtt, hogy ne osszák meg tovább az ellenzéket és a bizonytalan szavazókat. Ennyire kézenfekvő a megoldás az ellenzék számára, de ehhez önfeláldozás kéne és az nem a "politikus" erénye:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.