Költségvetési csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást november végén a norvég alapok ügyében a NAV – közölte a Magyar Nemzettel az adóhatóság.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a norvég pénzek elosztása miatt nemcsak rendőrségi feljelentést tett, hanem a NAV-hoz is fordult, mivel a gyanú szerint egyes támogatott szervezetek a jóváhagyott céltól eltérően használták fel a Norvég Civil Támogatási Alaptól (NCTA) származó pénzeszközöket – idézte fel a Magyar Nemzet.

Utóbbi feljelentését értékelve rendelték el most a pénzügyi nyomozók az eljárás megindítását – írta a lap, amely kitért arra is, hogy ezzel elkezdődött a második büntetőeljárás, miután a rendőrség is elrendelte a nyomozást hűtlen kezelés gyanúja miatt. A rendőrségi eljárást egyesítették egy korábbi, jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt indított nyomozással.

A lap felidézte, a novemberi rendőrségi feljelentésben egyebek mellett az szerepelt, hogy az Ökotárs Alapítvány vezette konzorcium képviselői – mint az NCTA vagyonkezelői – az összeférhetetlenségi szabályokat megsértve számos olyan szervezetnek nyújtottak támogatást, amelyek a lebonyolító alapítványok vezetőihez, illetve a pályázatok értékelésében részt vevő személyekhez köthetők.

Emellett a támogatási szerződések szabálytalan módosításával, valamint az el nem számolható költségek elfogadásával is hozzájárultak ahhoz, hogy az NCTA legalább 250 millió forintot szabálytalanul fizessen ki – írta a beszámoló.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Mindzsi: 07:12
Hajrá Mindzsi, csak így tovább !!! A fizetségért meg kell dolgoznod, vagy csak önszorgalomból vagy ilyen fanatikus. Az utóbbi esetben defekt gyanús a helyzet.
A magyar emberek túlnyomó többsége helyteleníti ami most Magyarországon történik, de egyeseknél olyan sikeres volt az agymosás, hogy teljesen eltorzult az életszemléletük. Mi kell még ahhoz, hogy megvilágosodjanak veled együtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Korrupt NAV nyomoz abban az ügyben amihez semmi köze!
Minden pénzt Lézer Jani és Orbán Viki akar kezelni,akkor még többet tudnak lopni!
Sziszifusz
@Mindzsi: 07:48
" A demokrácia trükkje, hogy minden választó szavazata 1-nek számít"
Ez miért számít trükközésnek ? Szerinted vannak olyanok akiknek a szavazata 5-őt esetleg 10-et ér ? Másoké pedig 0-át ?
Ki döntheti el és milyen szempontok alapján kinek mennyit ér a szavazata ?
Szerinted nem egyformának született minden ember ?
Igaz Lázár Brutus János megmondta, hogy mindenki annyit ér amennyije van !
Te is ezt vallod ?
Az tény, hogy sok választó nem látja át kire szavaz. Teszi ezt azért mert az agymosás erősebb mint a tárgyilagos felvilágosítás. Ez azonban a nem az szavazók hibája.
Toby
Pótcselekvés, csak ne kelljen foglalkozni a cukorbárókkal, cba-s sunnyításokkal, kajakos áfa-csalásokkal, főpatkány-közeli csókosokkal, de főleg ne kelljen foglalkozni az ideiglenes ügyvivő "cetlire" jegyzett sumákolásokkal !
Vida nőstény még szabadlábon navoskodik ?
Senara
@Toby: Picit másként fogalmazva , de csak nagyon picit ! :-))) Tökéletes meglátás .
Mindzsi
@Sziszifusz: sajnálom, hogy két malomban örölünk
Természetesen minden ember egyformának születik (külsőre legalábbis) azonos jogokkal - viszont nem mindenki képes érvényt szerezni jogainak.
Most tegyük félre, hogy a szavazás - nálunk - leginkább érzelmi kérdés (MERT AZ!!!) = az emberek csupán 2-3%-a ismeri választottja programját
Kivitelezhetetlen, mivel jogállamban élünk, de voksolás előtt aláiratnék minden urnához járulóval egy papírt:
"FELELŐSÉGEM TUDATÁBAN KIJELENTEM: TISZTÁBAN VAGYOK VELE, HOGY SZAVAZÁSOMMAL OLYAN DÖNTÉST HOZOK, AMI SAJÁT ÉS TÖBBI HONFITÁRSAM SORSÁT IS MEGHATÁROZZA AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ 4 ÉVRE ÉS EZT MEGVÁLTOZTATNI A KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁSIG NEM TUDOM"

Ugyi érted a csavart?
Mindzsi
@Sziszifusz: Magyarország Alaptörvénye B) CIKK (4)
"A nép a hatalmát választott képviselõi útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja."
(így teljes...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.