Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Propeller stábjának és minden hozzá szószólónak ... Tanításainak lényege a szeretet Isten és embertársaink iránt. Ostorozta a vagyonszerzést, a kapzsiságot, a gyűlöletet, az erőszakot, a bosszút, hiszen megbocsátás nélkül nincs szeretet. Életével, földi ténykedésével is példát mutatott, megtestesítette, tapasztalhatóvá tette azt az életet és azt a magatartást, melyet Isten követelt az emberektől. Tanait legteljesebben a Genezáreti tavat övező hegyek egyikén, Kafarnaum közelében, körülbelül ötezer ember előtt mondta el. Szónoklata "Hegyi beszéd" néven, Máté evangéliumában maradt fenn. Miközben Jézus csodákat tett (pl.: a víz borrá változtatása, egy vihar lecsendesítése, kenyér szaporítás, vízen járás) és sok embert meggyógyított (leprások, bénák, vakok) illetve feltámasztott (Lázár feltámasztása János evangéliumában), nevét megismerte az egész provincia. Amerre járt, tömegek kísérték.

Feltöltő: Senara
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Senara: Próbáltam új hír beküldéssel csinálni egyet, nem sikerült. De ehhez a témához kapcsolódva szerintem nagyon jó helyen vannak itt a jókívánságok. :)
nemkati
@Senara: @m.macskosz: Mégiscsak sikerült. :DDD
m.macskosz
@nemkati: Én ugyan ateista vagyok, a családon belül meg nem csinálunk nagy ügyet a Karácsonyból sem, de azért , hoppá, hoppá, hoppácska! :) Na, akkor folyt köv.
nemkati
@Senara: @m.macskosz: Mégiscsak sikerült. :DDD
Tetszik Válasz erre Jelentem ma, 10:57
nemkati
@m.macskosz: Én se vagyok hívő, de azt azért gondolom, hogy Jézus élt, és tanított, méghozzá örök érvényű igazságokat mondott és az emberek jobbá tételén munkálkodott. Hogy Mária fia volt, az biztos, de apját illetően, mivel nem hiszek Istenben, sem a Szentlélekben, na azt illetően vannak fenntartásaim. Vagyis abban hiszek, hogy Jézus megszületett, élt, keresztre feszítve halt meg a tanai miatt, de sajnos az emberiség bűneit hiába vette magára, azok azóta csak elszaporodtak.

Amennyi jót tett azzal, hogy utat mutatott az embereknek a jóság, a szeretet, az önzetlenség, a szerénység, az igazmondás és őszinteség felé, a mások megkárosítása, meglopása, kirablása ellen, legalább annyi bajt okozott a nevében létrehozott vallás, a kereszténység. Így nekem a karácsony annak az ünnepe, hogy ő megszületett, és egyben a gyász napja, hogy ezzel mennyien, mennyiszer visszaéltek. De akkor legalább évről évre legyen ez a nap annak a napja, amikor kigyomláljuk a szívünkből a gyűlöletet, és szabad utat engedünk a szeretetnek.
m.macskosz
@nemkati: Ez gyönyörű volt, bár úgy legyen, hogy ezt mások is így érezzék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.