Simicska Lajos egészen biztosan nem indul a február 22-i veszprémi időközi választáson – írja a Népszabadság hétfői számában fideszes forrásokra hivatkozva.

A Közgép vezére a lap többszöri megkeresésére sem erősítette meg, hogy meggondolta volna magát.

November végén derült ki, hogy Simicska indulna Navracsics Tibor uniós biztos megüresedett mandátumáért. Azt mondta, hogy veszprémi barátai kérték a jelöltségre, és hogy komolyan gondolkozik rajta.

Egy vezető politikus is úgy értékelte a lapnak, hogy a 2014-es választások után indult csata része a vállalkozó ötlete. Szerinte egyébként a küzdelem még tart, de Simicskának "egyre világosabb, hogy nem ő az úr a háznál".

Ha elindulna Veszprémben, és ezzel kockáztatná a Fidesz kétharmad megtartásához szükséges győzelmét, akkor "ellehetetlenült volna a miniszterelnöknél és a pártban is – véli a névtelenül idézett kormánypárti politikus.

A Fidesz Némedi Lajos alpolgármestert indítja, a baloldal a független Kész Zoltánt támogatja, aki mögé több civil szervezet is felsorakozott. A jelöltek hétfőn kezdhetik gyűjteni a választók ajánlásait a február 22-én esedékes voksolásra. A Nemzeti Választási Bizottság eddig 16 pártot vett nyilvántartásba a választásra.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Nem ongyilkos tipus az már biztos-de hol a vicctor ebben a honvédő háborúban-csakkk nem a svájci Alpokba vette be magát!-Angéla már a küszöböt rágja,a jenkik tüntetnek ellene,a magyarfidesshonvédők utonállással próbálkoznak,a forint 318--de a vicctorunk néma levente!-csakkk nem belebetegedett a korrupt 2.helyezésbe???
colibri
Az összes kommunikációtól függetlenül, első perctől tudva levő dolog, hogy nem akart indulni és képviselő lenni. Más oka van, hogy jó előre mégis beharangozta/tta/ magát.
vukkocska
Amikor először megjelent a hír, arra gondoltam, ha tényleg indul, akkor valós a konfliktus. Ha mégsem, akkor csak műbalhé vagy zsarolás az egész. Most biztos megint jönnek a nagy állami megbízások. Csak most már Mészáros Lőrinccel kell megosztozni a koncon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.