Hétfő reggel egy ideig közel 320 forintba került egy euró, a dollárt reggel hét órakor 266,87 forinton jegyezték, és a svájci frank árfolyama is 265,05 forintra emelkedett hétfő reggelre – írja az MTI.

Napi.hu cikke szerint a dollár az euróhoz képest 2006 márciusa óta nem volt ilyen drága, a Portfolio szerint pedig a forinthoz képest pedig történelmi mélyponton van az árfolyam. Az euró a forinthoz képest hároméves mélyponton van most.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Legalább azok jól járnak, akik euróban kapják a fizetésüket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@bretagne: Ja. Én két dolgot látok, amivel a bankok élni fognak.
1. Megnövelik a havi törlesztőrészletet amit ezután már a forint romlására fognak. Tehát marad az árfolyam külömbözet.
2. Meghosszabbítják a futamidőt, beláthatatlan 10-20 évvel.
Ugyanott vagyunk, ahonnan elindultunk.
papa.49
@36: Nem sokkalta rosszabb helyzetbe leszünk, mert amit kifizettünk az mind elvész mikor fizetésképtelenné válsz...
Sokkal inkább az ,,elsétálás jogát,, kellett volna átvinni a parlamenten, mert így veszted a házad utána meg még mindent amid van, abban az esetben meg elveszted a kérót, és újrakezdheted az életed felépíteni, a bank meg ha túl magasra értékelt annak idején legfeljebb nem lesz még egy ,,fűtött úszómedencés háza,, a bankelnöknek, magyarul ő is bukhat kicsit...
bretagne
@36: Akármi lesz, nem lesz jó! És még mindig van kilátás további gyengülésre!
36
@papa.49: "Szegény" bankelnök. Ezért vesznek bankokat Orbánék. A kormány maffiának fognak az emberek tartozni. Az "elsétálás joga", szocdem és jóléti állam intézkedés lett volna, az nem unortodox, magyarul bennfentes.
papa.49
@36: Tudom én is,pontosan ezért nem nyírták meg jobban a bankokat, mert előbb, utóbb mind az ő kezükbe lesz, kit megvesznek, kit megvesztegetnek, kit kinyírnak, a módszer változatos az eredmény meg mindig ugyanaz...
nyanya001
Persze ezen azóta nem is lehet igazán meglepődni, amióta Matolcsy nyilvánvaló tette, hogy a jegybank nyeresége – amit egyébként a forint elértéktelenedésének köszönhetnek – nem közpénz. Ez ugyan ütközik azzal, amit a jegybanktörvény ezzel kapcsolatban megállapít, de az MNB igazgatóságát ez eddig nem érdekelte.

444.hu/2015/01/05/mnb-cs/

A tavaly április és november közötti fél évben 812 millió forintunkat osztotta ki a jegybank a társadalmi felelősségvállalási (csr*) programja keretében. Az erről szóló szerződéseket még novemberben kikértük, és nem sokkal az év vége előtt megkaptuk. A tavaly április előtti MNB-csr szerződéseket itt megtalálja, azokban 2,2 milliárd forint kifizetésére vállaltak kötelezettséget. Ezek között volt például a Zengafons-féle csodazongorára adott 60 millió, a Szőcs Géza-féle PEN Club 48 milliós támogatása, 150 millió a Budapest Music Centernek, és pluszpénz rengeteg állami intézménynek. (De itt van személyes kedvencem, az Ismeretlen Textilművész tízmilliós támogatása is. Ő valószínűleg Kubinyi Anna gobelinművész lehet.)

Az MNB tehát összesen már 3 milliárd forintot ajándékozott számára kedves célokra, ami pici híján a duplája annak, amiről az utolsó felügyelőbizottsági jelentésben szó volt. (Hát persze, felügyelőbizottság már nincs, mivel májusban lejárt az előző mandátuma, azóta pedig nagyon nem volt sürgős egy újat kinevezni, még mindig nincsenek jelöltek sem. Az MNB tehát hónapok óta törvénysértő módon, gyakorlatilag valós idejű ellenőrzés nélkül működik, hiszen az ÁSZ csak utólag néz majd rá a jegybank gazdálkodására.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.