Az idei év első tüntetésének (január másodikán, az Operaháznál) egyik és legfeltűnőbb különlegessége az volt, hogy az ott elhangzott beszédek szinte teljes elméleti összefoglalását adták a fennálló rendszer destruktív tevékenységének. Ez az elméleties hozzáállás, az érdemei mellett, kétségtelenül az esemény hátrányává is vált. Az elemző jellegű fejtegetéseket a közönség egy része unni kezdte, és úgy érezte, hogy nem kapja meg, amit várt. Ettől függetlenül a tömeg minden agresszív megnyilvánulás nélkül oszlott fel a tüntetés végén. Föl sem merült, hogy bármit borogasson és autókat kezdjen felgyújtani. Ami viszont nemcsak a baloldaliak változatlan megbízhatóságát is jelzi, hanem azt is, hogy ez és az ehhez hasonló tüntetések ma képesek megelőzni azt az egyébként fenyegető káoszt, amelyhez a civil szféra általános gyengeségének és a totálisan szétvert, álságos magyar parlamentarizmusnak az együttese bármikor elvezethet. Az elméleties megközelítés ugyanakkor imponáló rálátásról és...

Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
Folyt. köv.
"Az elméleties megközelítés ugyanakkor imponáló rálátásról és felelősségtudatról is tanúskodott, ami – éppen mert ma a legkevésbé sem magától értődő – optimizmusra ad okot. Az, ahogyan a felszólalók minden szegletében feltérképezték a kormány társadalomellenességének legkülönfélébb területeit, nemcsak bátorságra, hanem a politikai kiműveltség és igényesség lehetőségére is utal. Ráadásul úgy, hogy visszaadhatja a liberális és a baloldali politikai filozófia eredeti, értékközpontú értelmét. Ez pedig reménykeltő."
GeoCravker
Zárógondolat: "Mindezeken túl ez a rendezvény egy nagyon fontos feladatot a puszta létével is teljesített: fenntartotta a permanens tüntetések ritmusát. Életben tartotta azt a civil politikai aktivitást, amely jelen pillanatban egyedül alkalmas az Orbán kikezdhetetlenségét hirdető mítosz kioltására és arra, hogy a legkülönfélébb rezsimek által konzekvensen passzivitásba kergetett ország benne is maradjon az apátiában, és örökös fátumának higgye."
Röviden egy fenét. Hosszaban a fészkes fenét.
Ez a tüntetés a megválaszolatlan kérdéseivel a totális fásultsághoz vezető galobb ritmusát tartotta életben. Növekvő amplitudóval.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.