Több mint 340 ezer lakossági bankszámla tűnt el azóta, hogy két évvel ezelőtt bevezették a tranzakciós illetéket.

A Magyar Nemzeti Bank adatait ismertetve a Világgazdaság azt írta, a természetes személyek bankszámláinak száma szeptember végén már alig haladta meg a 9,4 milliót, ami csaknem négyéves mélypontnak felel meg.

A lap szerint a tömeges lakossági számlamegszüntetések egyik oka a 2013-ban bevezetett közteher lehet, ami jelentősen megdrágította a bankhasználatot. Az első évben ezen a címen csaknem 260 milliárd forintot szedett be az állam, tavaly ennél is több, 269,4 milliárd forint volt az előirányzat, amiből november végéig 254 milliárd forint folyt be.

Az idén az állam 262,2 milliárd forintot tervez ezen a címen beszedni, ami bankszámlánként átlagosan 25 ezer forint körüli kiadást jelent. Az MNB-jelentés szerint ezt a költséget a szolgáltatók többsége teljes mértékben és közvetlenül áthárította, a kártyás vásárlások esetén pedig közvetett módon, az éves kártyadíjban érvényesítette.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Munkanélkülieknek nem kell bankszámla, nincs mit utaljanak rá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Desischado: Amikor meghallottam a bank adót,azonnal kivettem az összes pénzem,pedig euró-ban volt!Ki vittem Ausztriába,ott legalább kamatozik,és biztonságban van! Nem sok ,de ha valamire nagy szükség van,nem kell kölcsönt felvenni!Ezt a pénzt még Iránban tettem félre a napi díjamból!
Desischado
@mate03: Okos voltál! Ha lenne pénzem, én is ugyanezt tettem volna! Mit csináltál Iránban, ha nem indiszkrét a kérdésem?
JAJMÁR
Ehhez én is hozzájárultam, megszüntettem egy folyószámlámat, de egy még van.
mate03
@Desischado: 3-évet dolgoztam Gongán -ban.Trafóházak automatikáit szereltük! Szar volt,nappal őrült meleg,éjszaka,meg jöttek a hidegek,14-fővel kezdtünk 3-év után a régiekből ,négyen maradtunk!De megérte!
Dr. Felipe
"Az idén az állam 262,2 milliárd forintot tervez ezen a címen beszedni,"

Persze az agymosott birkák még mindig azt hiszik hogy nem hárítják át.
Desischado
@mate03: Örülök, hogy jól vagy, és nem esett bajod! És igazad van, ezért a pénzért te küszködtél, dolgoztál meg, nehogy a rablóbanda örüljön neki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.