Egyetlen egy gyereket sem lehet megbélyegezni, szülessen bár a Rózsadombra vagy Makóra, palotába vagy putriba – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a makohirado.hu-nak adott, kedden megjelent interjújában.

Minden magyar gyereknek vele született joga, hogy a sorsát a tehetsége és a szorgalma alakítsa, ne pedig előítéletek vagy öröklött körülmények – hangsúlyozta a Makó és térsége országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus azzal kapcsolatban, hogy az ország idei első újszülöttje a Maros-parti városban született Rácz Péter Rikárdó lett, és a portál szerint a kisfiú érkezése a családban örömet szerzett, a közéletben indulatokat váltott ki.

A miniszter kijelentette: a most születő, most felnövőben lévő gyerekekből lesz a jövő Magyarországa. A tisztességes politikának ezért az a dolga, hogy küzdjön a szegénység, a mástól örökölt következmények és az előítéletek ellen. Lázár János szerint fontos, hogy "ne hagyjuk szó nélkül" azt, ha valaki – különösen egy politikus – újszülötteket bélyegez meg. "Egy újszülött megbélyegzése ugyanis nemcsak gyáva dolog, de gazemberség is. Olyan, mint egy köztörvényes bűncselekmény" – tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta, hogy aki egy gyereket rekeszt ki, az valójában az egyetlen lehetőségétől vagy "vagyonától" fosztja meg: az esélytől, hogy tisztességes emberré váljon.

"Az állam dolga pedig az, hogy a gazemberekkel szemben megvédje a gyerekeinket. Minden gyereket" – mondta a portálnak a politikus, elítélve azt a verbális támadássorozatot, amit "gyáva és ostoba politikusok" indítottak egy újszülött ellen.

Lázár János közölte – bár a tettük súlya az előzőhöz nem mérhető – elítéli azokat is, akik ennek a gyalázatos ügynek a "katasztrófaturistái", és e támadásból akarnak politikai hasznot húzni. Azzal ugyanis, hogy "Gy. Ferenc és társai" politikai cirkuszt csináltak Rikárdó ügyéből, arra kényszerítették a magyar társadalmat, hogy pártpolitikai törésvonalak szerint viszonyuljon a történtekhez. Pedig ebben az ügyben nem lett volna szabad árukapcsolást létrehozni, ebben ugyanis pártok feletti konszenzusnak kell lennie, amely úgy hangzik: "minden új élet ártatlan, mint a ma született bárány. Újszülöttet nem bélyegezhet meg senki" – fogalmazott a miniszter.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Te ugatsz lázár?!Te mondtad azt,hogy ki mennyit ér.Vagy már elfelejtetted vadbarom?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@volvós: na akkor,jól érted...de nálad minden a helyén az én véleményem szerint,de a másik oldalt nem minősíteném,mindkettőnk által már jól megtapasztalt okokra való tekintettel.
picitoni
nekem tizenegy unokám van és a fiuk ilyen nevekkel, hogy Bence, Pál, Ágoston, László, Zsigmond. A Rikárdó jellegzetesen nem magyar név. Baj, hogy Magyarországon annak drukkolok, hogy minél több Bence, Pál, Ágoston, László, Zsigmond szülessen?
Ki meri mondani, hogy ezzel én megkülönböztetek?
szandokan
@bakegya: Engem ne is próbálj minősíteni, mert még a macskáim is értelmesebbek nálad. Nem szoktak baromságokat beszélni folyton, habár nyávogni ők is szoktak...
szandokan
@libellle: Attól én azért nem félek.
Rumcájsz
Lázárnak és egyéb politikusnak nevezett egyénnek, nem Ricárdócskával kellene foglalkozni!

Ugyan miért nem iratkoznak be a Matolcsi féle gazdasági egyetemre, hátha jobban menne a gazdaság, nem lenne 5 millió nélkülöző ember hazánkban.
bakegya
@volvós:na megjött a visszaigazolás-befenyegetve:)))-a felsőbbrendűség kultúrmadzaggját rághatnánk tovább immár macskajancsiba,négykézlábra eresztve...hát nem bájos?:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.