Novák Előd, a Jobbik parlamenti képviselője úgy döntött, az a legjobb, ha egy alig egy napos baba apropóján kezdi el védelmezni a magyarságot.

"A 2015-ben elsőként – 23 éves anya harmadik gyermekeként! – megszületett Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol, pl. a mi családunkban is többen vagyunk, mint négy éve. Bőséges gyermekáldást kívánok minden honfitársamnak az új évre!"

– írta sunyi cigányozását 2015 első újszülöttje kapcsán. Erre válaszul ma közleményt adott ki és vad Facebook-kampányba kezdett a Demokratikus Koalíció.

Az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében Oláh Lajos, a párt parlamenti képviselője ezt írja:

„a Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja Novák Előd nyíltan szélsőséges szavait. Novák is egy azon jobbikos képviselők közül, akik rasszista és kirekesztő megnyilvánulásokkal igyekeznek szítani a társadalmi feszültséget magyar és magyar között. A DK arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy Novák felszólalásai alatt – témától függetlenül – hagyják el a termet; ne tiszteljenek meg jelenlétükkel egy olyan embert, aki származási alapon osztogatná a magyar jelzőt! A DK továbbá reméli, hogy azok a parlamenti pártok, akik [helyesen: amelyek] eddig közös kezdeményezéseket nyújtottak be a Jobbikkal, a jövőben nem fogják ezt megtenni”.

„A Demokratikus Koalíció vezető politikusai tiltakozásuk jeléül saját facebook oldalaikon a mai napra »felveszik« a Rikárdó nevet, azt kifejezvén, hogy a magyarságból származási alapon történő kirekesztés minden magyar ember számára sértő”

– zárul az Oláh Lajos Rikárdó néven kiadott közlemény.

Közben Gyucsány Ferenc oldalán a következő jelent meg:

Rikárdó lesz az összes DK-s?

Majd követte őt szóvivője is:

Rikárdó lesz az összes DK-s?

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kopeba
Régen a politikusok politizáltak a munkások dolgoztak a cigányok meg loptak...Ma : a munkások politizálnak a politikusok lopnak szegény cigánytól meg azt akarják hogy dolgozzon , micsoda mocskos világ ez.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
@keresztapa: Te még cigányozni sem tudsz zsidózás nélkül... ;)
Persze nyomi, te tapasztalatból tudod (és nem előítélet), milyenek a "világuralomra törő cionista zsidók", mert nap mint nap velük pettingelsz... hahaha

Egyszerűbb általánosítani persze, főleg, ha szerényebbek a képességeid. Sajnállak.

Elődke meg itt tette egyértelművé, hogy nem csak bizonyos romákkal van problémája, hanem még az újszülöttekkel is.
Knapp75
@tivoli: "Nekem spec. bejön a @keresztapa: stílusa is és az egyszerű előítéletessége is. Egyszerűen tisztánlátó, érdemes odafigyelni rá."

Ööö... Az ne zavarjon, hogy aki előítéletes, az nem lehet "tisztánlátó", mivel az előítéletei alapján alakítja ki a véleményét és szarik a valóságra!
De azért te csak figyelj oda rá! ;)
tivoli
@Knapp75: ma, 19:10
Aha. Az egyszerű előítéletessége a te véleményed, a tisztánlátása meg az enyém. Bíztam benne, hogy felismered magad. Vagy lehet, hogy idézőjelet kellett volna használnom? Elnézésedet kérem.
És tényleg vannak, akikre érdemes odafigyelni, mert nem a sztereotip dumát nyomják.
cacus
@papa.49: Annyit azért nem ér novák, hogy egy percnyi időt is pazarékoljak rá...
Ez szemét húzás volt tőle...
papa.49
@cacus: Egyébként rákerestem , már nem található meg csak egy kép, és a moderált szöveg, működik az ,,elhárítás,, úgy látszik túl sokan horkadtunk fel ellene...
Knapp75
@tivoli: Bizony, azért vannak az írásjelek, hogy segítsenek kifejezni a gondolatainkat! ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.