Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János államfő is részvétét fejezte ki Francois Hollande államfőnek a Charlie Hebdo szatirikus lapnál elkövetett, 12 halálos áldozatot követelő terrortámadás miatt.

Orbán Viktor részvéttáviratot küldött Francois Hollande köztársasági elnöknek, amelyben a kormányfő a leghatározottabban elítélte a szerdai párizsi terrorista akciót – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

"A kegyetlen támadás, az embertelen erőszak semmivel sem igazolható. Orbán Viktor és a magyar kormány együtt érez a gyászoló családokkal és a francia néppel, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kíván" – tartalmazza a közlemény.

Áder János is üzenetet küldött a francia elnöknek, amelyben azt írta, mély megdöbbenéssel és nagy szomorúsággal értesült a Charlie Hebdo hetilap székházában elkövetett, számos halálos áldozatot követelő terrorista merényletről.

"Lélekben ott vagyunk velük, osztozunk Franciaország fájdalmában, és a francia néppel együtt gyászoljuk az alattomos orgyilkosság valamennyi áldozatát" – írta.

Áder hozzátette, ezekben a nehéz órákban is megerősíti, hogy Magyarország a leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját, és következetesen kiáll a gondolatok, a vélemények és a sajtó szabadságának, közös európai alapértékeinknek a védelme mellett.

"Franciaország továbbra is számíthat Magyarország elkötelezett támogatására az ilyen és ehhez hasonló aljas és gyáva cselekedetek elkövetői elleni  fellépésben" – írta Áder.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szöszmösz
Nagyon tetszik " ORBÁN VIKTOR és a magyar kormány" és külön az aderjancsi. Nahát :)
bakegya
VICCELNEK???-röhögőgörcsöm van...mit vegyek be!!!
Linna
Hogy nem sül le a képükről az a vastag bőr...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.