"Ellen-Hír TV" címmel közöl publicisztikát csütörtöki számában a Népszabadság. A lap munkatársa, Bednárik Imre arról ír, hogy az Orbán–Simicska-háború egyik legfontosabb hadszíntere a média, éppen ezért a Fidesz mindent megtesz most azért, hogy az ellenzéki időkben őket szolgáló, de mára kegyvesztetté vált Hír TV-t ellehetetlenítse.

A szerző szerint akkor született meg a politikai akarat az állami hírtévé – valójában az ellen-Hír TV létrehozására –, amikor a Hír TV pénz szűkére hivatkozva lemondta a Fidesz hagyományos tusnádfürdői fesztiváljának közvetítését. (Közvetlenül azután, hogy a kormány bevezette a reklámadót.)

"Elméletileg nem is lenne semmi gond azzal, ha a közszolgálati média vezetése saját elhatározásból vagy akár törvényben megjelenő politikai akaratra hírcsatornát építene, hiszen a közmédiának alapvető feladata, hogy tárgyszerűen és kiegyensúlyozottan tájékoztassa a lakosságot a közélet eseményeiről és legfontosabb folyamatairól. A jelenlegi magyar állami média azonban nem alkalmas erre a feladatra, mert nem a köz, hanem az Orbán-kormány szolgálatában áll, tárgyszerűség helyett hamisít, kiegyensúlyozottság helyett szolgaian lojális a Fideszhez és leplezetlenül ellenséges az ellenzékkel."

- írja Bednárik, aki szerint jelenleg a magyar állami tévé nemzetközi összehasonlításban az észak-koreaihoz közelebb van, mint a BBC-hez vagy a CNN-hez.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Nem csoda, néha én is nézem a híradót, és döbbenten tapasztalom, hogy időnként igazat mondanak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Hát amilyen hozzáértő "arcok" készítik én sem bíznék benne :)
Desischado
Nagy cucc! Most legalább a retek tv is megtanulja, hogy hiába nyaliztak, ejtve lesznek mégis. Majd ha ráérek, fogom sajnálni őket!
Fradigege
Nem nyalta elég fényesre a kormány propagandáját. Rosszul teljesítettek. Árulók lettek. Az a gyanus, ami nem gyanus.
Abzug62
@m.macskosz: Pl. mikor mondtak igazat?
m.macskosz
@Abzug62: Például beszámolnak olyan eseményekről, amelyek az mti ill.a köztévében nem szerepelnek.
kukac50
Ha nem teljesítik rendesen a hazugság elmagyarázását akkor Ők sem lesznek örökké a kormány kegyeltjei. Megérdemlik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.