Na jó, mellette felfüggesztett börtönt is kaptak.

Elítélte a bíróság azt a három fiatalt, akik 2013 november végén több fővárosi helyszínen megongálták  a hanuka tiszteletére felállított menórákat. A rendőrség kamerafelvétel alapján kereste a fiatalokból álló triót. A videót közzétették, végül pár nappal később elkapták őket.

A huszonéves fiúkat vallási tisztelet tárgyának megrongálásával folytatólagosan elkövetett rongálás és folytatólagosan elkövetett garázdaság miatt ültették a vádlottak padjára. Az elsőrendű vádlottat egy év két hónap, cinkosait  egy év, illetve tíz nap börtönbüntetésre ítélte, mindannyiuk esetében két évre felfüggesztve azt.

A bíró külön magatartási szabályként előírta számukra két könyv elolvasását: az egyik Fejtő Ferenc Magyarság, zsidóság, a másik pedig Fleck Gábor és Szuhay Péter, Kérdések és válaszok a cigányságról című műve. A fiúknak olvasónaplót is írniuk kell, majd bemutatni azt a melléjük kirendelt pártfogó felügyelőnek – számolt be a Hír24.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@m.macskosz: Nem értek veled egyet, de legyen igazad, az idő megmutatja, tudod azt amit a gyermekkorban elmulasztottak a nevelésben, nehéz pótolni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@papa.49: Azért azt ne felejtsd el, hogy két évig nagyon-nagyon jó fiúknak kell lenniük, hogy ne kelljen sittre menniük!
papa.49
@m.macskosz: Te el is hiszed hogy így ahogy le van írva így fog történni, mert én nem, az olvasó naplót megíratják valakivel, jó esetben lemásolják, vagy gépen írják, akkor meg mindegy, a ,,pártfogó,, ha elég nagykutyák kölkéről van szó csak alázatosan liheg mellettük...
Ez az ítélet csak ,,felhívás a következő táncra,,...
m.macskosz
@papa.49: Azért ilyen mélységig nem érdekel a dolog, bevallom. Egy biztos, egy darabig nem fognak vagánykodni.
papa.49
@m.macskosz: Nem értek veled egyet, de legyen igazad, az idő megmutatja, tudod azt amit a gyermekkorban elmulasztottak a nevelésben, nehéz pótolni...
m.macskosz
@papa.49: Bízzunk benne, hogy valami ragad rájuk! :)
Az viszont biztos, hogy neveletlen gyerekből ritkán válik jól nevelt felnőtt, sajnos.
KERKA
Remek két könyv! Volt humora annak, aki ezt ajánlotta, A legnagyobb bünti, az olvasónapló írása lesz, a börtön ehhez képest edzőtábor:)) Én írattam volna velük ebből a témából szakdolgozatot is, el ne felejtsék amíg élnek, hogy mit is tanultak a témában.!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.