Közleményben reagált a Miniszterelnöki Sajtóiroda a Népszava hétfői beszámolójára, amely szerint Orbán Viktor a protokollt felrúgva a saját kisbuszával utazott Párizsban a terrorellenes egységmenet előtt.

A magyar hatóságoknak kellett megszervezniük Orbán Viktor miniszterelnök közlekedését Párizsban, amikor vasárnap részt vett a franciaországi merényletekben elhunyt áldozatok tiszteletére rendezett megemlékezésen.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "a magyar sajtó egy része a párizsi megemlékezésen részt vevő magyar miniszterelnök utazása kapcsán sajnos ismét kisstílű vagdalkozásba fogott – még mielőtt megismerkedtek volna az alapvető tényekkel".

A francia külügyminisztérium január 10-ei jegyzékében arra kérte az emlékmeneten részt vevő állam- és kormányfőket, hogy önállóan, "saját módon" jussanak el a megadott gyülekező helyszínre, vagyis egyértelművé tette, hogy nem biztosít protokolljárműveket, így a városi közlekedést is a magyar hatóságoknak kellett megszervezniük – írta Havasi Bertalan.

Vasárnap délután hatalmas felvonulást tartottak Párizsban, hogy a Charlie Hebdo című szatirikus lap elleni véres merénylet áldozataira emlékezzenek és jelképezzék a szabadság, a demokrácia melletti, a terrorizmussal szembeni kiállást.

A francia politikusokon – köztük Francois Hollande francia államfőn – kívül több mint negyven külföldi vezető volt ott a menetben.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Abzug62
Tegnap azt mondták, az UNIO írta elő a napelemek termékdíját, ma ezt cáfolják! Akkor a fenti hírt miért kellene elhinnem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Vajon ki hívta meg Orbánt a párizsi ünnepségre?? Azt az embert aki lábbal tiporja a sajtó szabadságot, a demokráciát az emberi jogokat.
Aki a gőgtől, nagyképűségtől saját magát sem látja, hát még az ország valós értékét. Majd egy rasszista riportban széné égeti hazánkat. Beszéljen a saját nevében, ne a " magyarok" nevében. Én rám meg ne hivatkozón.
kecskésmihály
Külön repülő, külön biztonsági kocsi! Nagyon megszaladt a szekér a VEZÍR-nek! Remélem liberó volt a golyóálló mellény és páncél gatya mellé?
Bercifiu
@kecskésmihály: Adni kell a nagyságra.
csaszka
Azoknak akik számítanak biztosították a megfelelő járgányt.
Neki nem adtak, többek között ezzel is értésére adták, hogy nemkívánatos az eseményen!
Azt remélték megérti, de hát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.