Külföldre vitte a Magyarországon megszerzett milliárdos nyereségét a Tesco – ezt állította az egyik szakszervezeti vezető az M1 Híradójában.

Hosszú időn keresztül kivitte külföldre a Magyarországon megszerzett nyereségét a Tesco – ezt mondja Bubenkó Csaba. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint több milliárd forint került így ki az országból. Azt mondja: a Tesco ezzel akarta az adózás előtti nyereségét csökkenteni.

A szakszervezeti vezető hangsúlyozta, hogy ezzel egy időben a magyar dolgozók nem kaptak normális béremelést, még a válság előtti időkben sem.

"Ment oda be a központba be a pénz, és akkor ott tartunk, hogy ott eltűnt valahova."

- nyilatkozta Bubenkó Csaba, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a Tesco topmenedzserei luxus-magánrepülőgépeken repültek.

119 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Jegyezzek mar meg egyszer es mindenkorra: ha egy ceg kifizeti a kotelezo adokat, helysegbereket, munkasok fizeteset, TB-t, minden egyeb koltseget, AKKOR A MEGTERMELT PROFITJAT ODA VISZI, AHOVA AKARJA, abba senkinek sincs semmilyen beleszolasa!
Ha Ma.o.-n annyira jo lenne a befektetesi lehetoseg, akkor a TESCO sehova nem vitte volna "ki" a penzet (mondjuk csak hazautalta az angliai anyacegenek), hanem befekteti azt itt helyben!

MINDENKI a profitert dolgozik, aki vallalkozik, legfeljebb az arres kisebb vagy nagyobb %-u.
Csak a kozalkalmazottak dolgoznak meghatarozott berert, fizetesert. Ok "csak" az allasukat veszthetik elso korben, mig a vallalkozo elveszitehti a komplett vallalkozasat, a varhato (tervezett) hasznat, es a vallalkozasanak tipusatol fuggoen meg a sajat szemelyes vagyonat is, tokejet is!

A sok idetlen dologra kivetett felesleges ado, a hihetetlenul magas AFA eleve hazavagta a honi es a kulfoldi befektetok kedvet is, ezert vergodik az egesz magyar gazdasag.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszipapa
@karma1: Pontosan, már kizsigereltek mindenkit és összevesznek a koncokon, most ez a rész megy. Azért kapkodnak összevissza, mert nem tudnak több bőrt lenyúzni. De a Tesco mondjuk megtehette volna, hogy nem a könyvelésében ír egy mínusz jelet és befizeti, amit kellene, mert most azt a bőrt is rólunk akarják lehúzni. Én sajnos nem tudok a nem létező könyvelésemben terven felül értékcsökkenteni, nekem fizetni kell és hidd el, én nem vagyok anyagilag sem olyan helyzetben, mint a Tesco. Nem tartom korrektnek egyik oldalt sem és nem is akarok egyik oldal mellé sem állni. Kívülálló szeretnék maradni, de sajnos nem lehet, mert mi isszuk meg a levét az egész csatározásuknak, nem a Tesco, nem a politikusok, hanem mi fogunk mindent kifizetni a végén, vagy így, vagy úgy. Tele van a tököm az egésszel konkrétan! :D
karma1
@Sziszipapa: Nem csodalom, Kedves, hidd el, nem Veled balhezom, csak megprobalom elmagyarazni, hogy a TESCO a torvenyek keretein belul azt tette, amit egy nagyvallalkozo tehet: megfizette a munkasait, befizette az adokat, jarulekokat, mindent, amit a szerzodesei szerint kellett.

A munkasok beret a magyar allam szabalyozta - ez persze jo jott a TESCO-nak, mert csak toredeke az angliai fizeteseknek, tehat ezen is nyert egy keveset, az biztos.

Van viszont egy hatar, aminel mar a multi is azt mondja, hogy eddig es ne tovabb! Ezzel a vasarnapi bezarasosdival, egyertelmuen a multik alol akarja kihuzni a talajt ez a szerencsetlen agybeteg, el sem tudja kepzelni, hogy most inditotta el a dominot, ami sorra be fogja donteni a nagyokat, kicsiket, magyart, kulfoldit, MINDENKIT, aki Ma.o.-n vallalkozik es adozik.
Ebbol latszik, hogy a csuti oriasnak a jogi diplomaja nem eleg az egyszemelyi donteshez, viszont nincs korulotte egyetlen szakember sem, aki ellent merne neki mondani, es inkabb szotlanul hagyjak, hogy az egesz rozzant gazdasag osszeomoljon, mert nekik mar mindegy, ok mar gondoskodtak a sajat tovabbelesukrol a svajci bankbetetek formajaban.
Sajnalom, hogy Neked (is) tele van a ... hocipod!...:o)))))
kamazuka
@TASzSz: Na ilyenkor nem szeretem a tetszik gomb megnyomását.Ez tragédia!Nagy tragédia!
Sziszipapa
A multi szép, a multi nagy, a multi jó! Feküdjünk le neki!
Aláírtuk a hosszútávú stratégiai megállapodást, a multi pedig belénk helyezte bizalmát.
--- eltelt 20 év ---
- Figyeljmán' szivem, most, hogy így 20 éve együtt vagyunk, valamit igazán adhatnál a családi kasszába is!
- Nem!
- Akkor mostantól nem nézheted vasárnaponként a meccset a TV-ben!
- Baszódj meg, majd nézem online a laptopon!
- Ott sem!
Sziszipapa
Játék: helyettesítsük be a * = "tisztességes", vagy "tisztességtelen" szavakat!

Vizsgáljuk meg, hogy a multi a külső és belső piaci tényezőkkel szemben * vagy * módon viselkedik és vonjuk le a következtetés, hogy a multi * piaci magatartást tanúsít!

- A multi * fizetést fizet minden dolgozójának, velük * bánik.

- A multi a beszállítóitól * áron vásárol fel és * időben fizeti ki őket.

- A multi az Állammal szemben is *, a nyeresége után * adózik.

=> A multi * piaci magatartást tanúsít!

Szerintem nagyon elfogultnak kell lenni ahhoz, hogy valaki mindenre azt tudja mondani, hogy ez így teljesen rendben van. Csak azért, mert betű szerint mondjuk nem követett el bűncselekményt. Nem védem a kormányt sem, de csak azért, mert támadja a multikat, azért még nem biztos, hogy be kell őket mindenáron védeni, akár magunkkal szemben is. Az, hogy be kellett vonzani őket hatalmas adókedvezményekkel, ő pedig befektetett és munkahelyeket teremtett, az tiszta sor. Azóta bőven visszakapta a befektetett pénzét, lejárt a nagy kedvezményes időszak, most, hogy azon lenne a sor, hogy csepegtetnek is valamit az államkasszába is, most valahogy nagyon vakarózni kezdtek ők is. Ez szerintem *. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.