Magyarországon hatezer teljesen, vagy részben német tőkével alapított vállalat működik, amelyek több mint egymillió magyar ember életét befolyásolják – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kecskeméten, az új Mercedes-Benz CLA Shooting Brake szériagyártásának megkezdése alkalmából tartott ünnepségen.

"Ezek a vállalatok több mint 300 ezer munkavállalót foglalkoztatnak, ami 300 ezer magyar család kenyerét jelenti" – mondta a miniszterelnök. Orbán szerint a kiemelkedő teljesítményhez leginkább kölcsönös bizalom kell, ami szavai szerint Kecskeméten megvan, a gyár tulajdonosai, az őket képviselő vezetők és a gyár munkásai között.

Orbán bemutatta az új kecskeméti luxusmercit

A miniszterelnök azt mondta, hogy a gazdasági válságot követően "végső soron a Mercedes adta meg nekünk, magyaroknak a lehetőséget" arra, hogy Magyarország visszakerüljön Európa gazdasági térképére.

Orbán bemutatta az új kecskeméti luxusmercit

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
Elnézést de a német és az angol multi között mi a különbség...mert manapság a tescora nagyon harapnak a pocakosék...vagy jövőre a merci és az audi fog sorrakerülni...és azt isa cba nak fogja dobni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mekkelek
@bundi: Nem kerülnek le, mint ahogy a gyár megnyitójára sem voltak meghívva, pedig az a kormány ütötte nyélbe az üzletet, de már a sutykó volt hatalmon amikor elkészült a gyár.
Fradigege
Elég sok a minőségi panasz az itt gyártott Mercikre. Nagy a káósz és a szakember, mérnök hiány. Kecskemét és környékéről nem tud annyi szakembert felszívni a gyár. Budapestről pedig nem megy le mérnök Kecskemétre, mert annyit meg nem fizet a Merci. A Bosch is ezzel szenved. Nagy a fluktuáció. Egy haver mesélte, aki a hatvani Boschban melózik. Indítottak iskolát a Mercinek, de abból is csak 3 év múlva jönnek ki a srácok. A zsírmore meg vigyorog a haverjával. Egyáltalán nem urai a helyzetnek. Nagyon gáz ez a póz.
Desischado
Az érdekelne, hogy miért más eredményével dicsekszik, és a melósok mennyit visznek haza nettóban? A kép nagyon happy, nekem ez gyanús!
Clavigo
A Csúzliszáju a Furkó Házmesterrel együtt ,megköszönte már Gyurcsinak,,hogy idehozta ezt a céget ??
papa.49
Láttam a tv.-ben ahogy kigurult az új csili,vili kocsival, de gondolom a jobboldali ülés előtt is volt fékpedál, mert egy ilyen autót nem bíznék egy ilyen palira...
A Merci különben már elállt a gyár bővítésétől az megy keletebbre, tudjátok hová, ott van a gyár előtt kb. ugyanakkora szabad placc bekerítve, csak építés nem lesz...
mate03
@36: Viktor csak azt felejtette el hozzátenni,hogy ezeket a gyárakat nem ő hozta ide! Ők az 5-év alatt csak romboltak,meg stadiont építettek! Nem tudnak felmutatni egy ésszerű intézkedést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.