Nem tartozik az állami reklámköltéseket szervező szuperintézmény hatáskörébe a kormányzati reklámkampányok tervezése és lebonyolítása – ez derült ki azokból a válaszokból, amelyeket a Nemzeti Kommunikációs Hivatal adott a Népszavának. A lap szerint a hivatal már működik, méghozzá 21 alkalmazottal és az idén 440 milliós költségvetéssel.

Papíron már kerek négy hónapja működik a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, amelynek elnöke  Nobilis Márton, Nobilis Kristóf milliárdos üzletember fia.

Ez a szervezet felügyeli a minisztériumok, a központi államigazgatási szervek és az azok irányítása alá tartozó országos, területi és helyi illetékességű költségvetési szervek, továbbá az állami tulajdonú gazdálkodó szervezetek kommunikációs tevékenységét, de figyelem: a kormányét nem.

Tehát a Miniszterelnökséget vezető miniszter által irányított hivatal lényegében csak a kormányzati és miniszterelnöki propagandáért nem felel, minden más állami reklámköltést itt szerveznek. Azt nem tudni, kik és hányan fogják az idevágó közbeszerzéseket megtervezni és ellenőrizni, viszont kiderült, hogy az Országgyűlés, azon belül is a Miniszterelnökség címén működő hivatal 21 alkalmazottal működik most. Az idei költségvetésük 439,7 millió forint, melyből a személyi juttatások 2015-ben 277,6 milliót tesznek ki. Ez 21 dolgozó esetében fejenként bruttó egymillió forintos fizetést sejtet a lap szerint.

Ezen felül dologi kiadásokra 142,1 millió, beruházásokra 20 millió forintot fordíthat az idén az október 10-e óta működő hivatal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok