Megvizsgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium, miként hatott a fogyasztói árak alakulására az üzemanyagárak csökkenése – írja a Napi Gazdaság.

A tárca szerint az üzemanyag meghatározó költségelem, árának visszaesése több termék és szolgáltatás árában is csökkenést kellene eredményezzen. Bizonyos termékek esetében már érzékelhető az üzemanyagár-csökkenés – mondta a Napi Gazdaság kérdésére Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője. A további árcsökkenés a gyártói oldaltól függ − tette hozzá.

Fórián Zoltán Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. vezető agrárszakértője a lapnak elmondta: tavaly csökkent az élelmiszerek termelői és gyártói ára, a fogyasztókig azonban az árváltozásnak csak a töredéke jutott el: miközben a mezőgazdasági termelői árak tavaly mintegy 6 százalékkal estek vissza, az élelmiszerek fogyasztói ára mindössze 0,4 százalékkal csökkent. A szakértő szerint ezek alapján kijelenthető, hogy az üzemanyagköltségek változása nem lesz érdemi befolyással az élelmiszerek fogyasztói árára.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@coyote3: Ha arra gondoltál, hogy miért rontják a forint értékét, hát azért, hogy az MNB a devizatartalékain keresztül árfolyamprofithoz jusson és ebből vásárolgasson zongorát, épületeket, telket, tömje a pénzt az alapítványába. Erre mondja Matolcsy, hogy nem az emberek pénzét költi, mert az MNB árfolyamnyereségéről van szó. Csak kérdem, hogy az kinek a pénze? Talán az övé? És ha nekik nyereségük van a rossz forinton, akkor az már nem érdekli őket, hogy a devizaadósoknak meg rosszabb lesz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@vadsanca: De a mondanivalódba azért bele ne fulladj!
vadsanca
@verőce21: Nem váltottam taktikát! Tartom magam az eddigi véleményemhez. A deviza-hitelnek egy szerencséje volt, hogy kihasználta a forint kapzsiságát. Ha az akkori időszakot nézzük, abban a pillanatban kiváló döntés volt a devizásoknak.
Az, hogy most így alakultak a dolgok? Talán még erről mi is tehetünk. Az biztos, hogy a nemzetközi piacon is vannak érdekek. van fogalmad arról, hogy a világon hány embernek van Svájcban bankszámlája? Na ezek az emberek hozták meg ezt a döntést. A CHF-nak lejárt a korlátozási ideje az EURO-val szemben. Arra viszont nem számított senki, hogy 30%-al megugrik a frank ára.
Ha ez így folytatódik akkor elképzelhető az európai gazdasági helyzet hanyatlása (összeomlása), ami igazán tragédiához vezet. Tudod, mindennek az alapja a PÉNZ!
vadsanca
@verőce21: Örülök, hogy ha szíveden viselsz, de szerencsére nem értek el fulladási rohamok. Szerintem a szerver lenyelte bevezető gondolataim mert én nem küldtem el. Ez a technika ördöge.
verőce21
@vadsanca: Akkor mégsem a Magyar Állam akart nyerészkedni, mint írtad? :)
"Mert a Magyar-állam akart nyerészkedni."

(Előlem nem bújsz ki a hálóból, ne aggódj! Csak vigyázz össze ne verd magad, mert minél nagyobb amplitúdóval ugrálsz, annál jobban összevered magad.)
vadsanca
@verőce21: Vedd már észre,hogy rajtad kívül rosszabb helyzetbe is éltek emberek, akiknek igényük volt egy bizonyos nívóra. Elsősorban a lakás helyzetre gondolok. Amikor olcsóbb volt a hitelt fizetni, mint az albérleti díjat akkor ne csodálkozz ezen a dolgon! Sokan szerettek volna egzisztenciát teremteni maguknak úgy, hogy nem volt szülői háttér. Abban az időben még munkahely is volt és magasabb jövedelmi szintekkel. Nézd meg most mi van? Kb. a '95-ös bérszinten vagyunk. -A vásárló-érték tekintetében.- Szerinted ez normális?
Te ugyanúgy ugrálsz, benne vagy a ringben! Erről miért feledkezel meg? Magammal nem szoktam verekedni.
Még egy gondolat. Fogadd el mások véleményét is, hisz az éremnek két oldala van!
És ne feledd! A SZEGÉNY ÉLTETI A GAZDAGOT! Sokan szeretek volna jobban élni, de a legtöbbnek ez nem sikerült.
Itt lezárnám a vitát! Ha gondolod legyen igazad, -legfeljebb vesztettem-, de ebben a dologban nehéz lesz egyességre jutnunk.
verőce21
@vadsanca: (21:19 Igen, jobb ha abbahagyod, mert csak a hálóban vergődsz. Nálam Vad vagy, főleg ha még Sanca is. :)

("Sokan szeretek volna jobban élni", meg "egyességre jutnunk") :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.