Életének 86. évében elhunyt Bitskey Tibor, a nemzet színésze – erősítette meg az MTI információját a szolnoki Szigligeti Színház.

Bitksey Tibort hétfőn érte a halál, temetéséről később intézkednek. A Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt 2014 szeptemberében választották meg a nemzet színészének.

Bitskey Tibor nevéhez számos emlékezetes színházi és filmes alakítás fűződik, emellett szinkronszínészként is dolgozott.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr lópicigáspár
@Levendula: Kb. 1 évig "élvezhette" a Nemzet Színésze címet, pedig már 15 éve odaítélhették volna neki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Nyugodjék békében, színész óriás volt...
papa.49
@Horizont: Ne feled szinte valamennyi nagy magyar filmben játszott, amit Várkonyi rendezett... De a színházban is kiváló volt...
nemkati
@papa.49: Szívesen néznék régi színházi közvetítéseket (és persze maiakat is, ha már ritkán jutok el színházba), de nem sokat látok. A sportcsatornák helyett jó lenne inkább színházi csatornák kellenének. Tudom, ez nemhogy segít, inkább nehezíti a színházak létét, meg az élmény is más a tévében nézni, mint ott helyben a színház légkörét, levegőjét érezni, de az emberek legalább hozzájuthatnának némi "kvázi" színházi élményhez, és jobban megismerhetnénk a mai nagy tehetségeket is.

Végülis egy film bármikor megnézhető, a színházi előadás viszont megismételhetetlen, illetve egy előadás megismételhetetlen, hiszen egy ugyanott, ugyanazokkal a szereplőkkel megismételt előadás biztosan nem pontosan ugyanaz. Viszont amelyiket megörökítik felvételen, az ugye örök. Úgyhogy EMBEREK! SZÍNHÁZRA FEL!
nemkati
Jó zavarosan írtam, kicsit javítanék:
A sportcsatornák helyett jó lenne inkább színházi csatornák kellenének.
A sportcsatornák helyett inkább színházi csatornák kellenének. vagy
A sportcsatornák helyett jó lenne inkább színházi csatornákat létrehozni.
papa.49
@nemkati: Igazad van, ne félj értjük amit mondani akarsz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.