A miniszterelnök  a német konzervatív lapnak, a Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak adott interjút.

Orbán szerint Merkel nem bírálta őt, mikor budapesti látogatásán azt mondta, óvatosan kell bánni a nagy többséggel, a politikai ellenfél pedig nem ellenség, és a civil szervezetek sem külföldi ügynökök. Ugyanis ha a kancellár asszony mondani akar valamit, akkor elmondja neki. Sértő lenne, ha feltételezné róla, hogy csak utalásokat tesz.

Putyin orosz elnök közelgő látogatásával kapcsolatban kiemelte, magyar érdek is az orosz nyersanyagok és energia beépítése az európai gazdaságba. Ha ez nem történik meg, akkor két nagy, feltörekvő hatalom inasa leszünk, úgyhogy neki magyar fejjel kell gondolkodnia. Arról, hogy vajon továbbra is úgy véli, a Nyugat lábon lőtte magát az Oroszország elleni szankciókkal, azt mondta: megígérte miniszterelnök kollegáinak az Európai Unióban, hogy mindegy, mit gondol erről, nem fogja többé kimondani.

A civil szervezetekkel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a kormány átláthatóságot akar. Mivel Magyarországon nagy hagyománya van Soros György magyar-amerikai pénzügyi befektető civil világának, ezért különösen érzékeny ügyről van szó. De azt a felvetést Orbán most hallotta először, hogy csak a véletlen műve volt-e, hogy a civil szervezetek szerepét taglaló beszéde után hatósági eljárások kezdődtek az egyik szervezetnél.

A miniszterelnök számára a korrupció azt jelenti, hogy döntéshozók a saját érdeküket szolgálják, ám a magyar kormány minden egyes döntése a köz javát szolgálta. A Fidesz egyes vezetőinek vagyonosodásával kapcsolatban azt válaszolta, hogy Magyarország egyedülálló az átláthatósági szabályaival. Ezek jóval szigorúbbak a német szabályoknál, így nem meglepő, hogy a kevésbé korrupt országok közé tartozunk. A Fidesz plebejus párt, az emberek mértékletességet, szerénységet és alázatot várnak el, ezért mindig okoz reakciókat, ha a jómód  megnyilvánul kifelé.

A miniszterelnök a bevándorlásról úgy vélekedik, hogy a kultúrák együttélése hatalmas feladat és kockázatos, különösen, amikor az iszlámról és a kereszténységről van szó. Magyarország nem vállalata ezt a kockázatot, és a jövőben sem vállalja. Bár tiszteletben tartjuk, hogy Franciaország vagy Németország más úton jár, de nem akarunk multikulturális társadalmat. Az uniós menekültügyi szabályozások pedig lazák, ésszerűtlenek és visszaélésekre ösztönöznek. Aki politikai menekültnek mondja magát, azt annak is kell tekinteni és nem lehet illegális határátlépőként kezelni.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
Hát persze a minden Fideszes Lakjon Jól.
Régóta zakatol már a fidesznyik mutyivonat. A Minden Fideszes Lakjon Jól Alapítvány fűti a kazánt rendesen, csúcsra járatják a mozdonyt, közben pedig fejlesztik a hálózatot és az újabb állomásokat. Az első komoly állomás a székház mutyi volt. Volt Gripen mutyi állomás, 12 állami gazdaság állomás, „ne mi nyerjük a legtöbbet” állomás és egyebek, ezek miatt 2002-ben bukott is a Fidesz. 2010-ben 8 év éhezés után viszont újult erővel rontottak a nemzetre, és azóta a látszatra sem adnak.
Volt ugye eddig a föld mutyi, a trafik mutyi, a baltás mutyi vagy a MOL mutyi. Érkezett a gyógyszertár mutyi, amikor is kötelezték a gyógyszerészeket, hogy vegyék meg a patikát, mert különben más veheti meg alóluk. Mondjuk az állam, aztán annak adja oda olcsón, akinek akarja. Ezt ugyan megtehetnék a hentesekkel és az autószerelőkkel is, de valamiért a gyógyszertáraknak kell a dolgozók tulajdonába kerülni. Talán mert tuti bevételi forrás a gyógyszerek árusítása is, mint a dohányé most már. Nem kell a kezüket összekoszolni az elvtársaknak, elég volt, hogy fiatalon dolgozniuk kellett a disznóólban, ma már nem hibáznak.
Aztán jött a játékgép mutyi is, mert miután nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva betiltották pár nap alatt ezt a komplett üzletágat, ami egy jogállamban példanélküli, kis idő elteltével már írnák ki a koncessziót több ezer játékgép üzemeltetésére.
Ez a trafik mutyira hasonlít, tulajdonképpen ott is bezáratták az összes trafikot, és a haverok, meg a takarítónőik kapták meg az újra felosztott piacot. Ez kérem szépen a felcsúti piacgazdaság, elvesszük törvényi erővel azt, ami a másé, majd a kollégiumi szobatársak, falubeliek, és a haverok között szétosztjuk. A földmutyinál is a csókosok, tetőfedők és műkörömépítők kaptak földet, csak a helyben lakó gazdáknak nem jutott egy marékkal sem.
És ezek csak a jéghegy csúcsai a Minden Fideszes Lakjon Jól Alapítvány meg dolgozik rendületlenül, hajtja a mutyivonatot napi 48 órában…
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
agnes200
Politikában nem szokás nyíltan bírálni. Az utalásokból érteni kellene. De a fidesz alattvalók úgyis elhiszik, amit mond, hiszen a valóságot nem mondják be a fidesz tv-ben, úgyhogy azoknak mondhat ilyet - jól hangzik.
Putyin: olyan zavaros idők járnak a külpolitikában, hogy most tényleg egy külpolitikához értő miniszterelnökre lenne szüksége az országnak. Hiszen a szomszédunkban háború van. És Putyin nem a jó oldalon áll. És ha orbán valamit eltaktikázik... bele sem merek gonolni. És ha fel is ismerné, hogy rossz felé megy, semmi pénzért nem ismerné el, és nem kérne segítséget. Inkább még jobban belegabajodna a kétszínű, taktikázós játszmáiba. Ez nem egy ki nevet a végén társasjáték! Ez nem vicc, ami körülöttünk folyik! Ide külpolitikához értő szakember kellene. Nem pedig mutyizni a Putyinnal, aztán csodálkozni, hogy hülyére vett minket.
Főlökött
@eszegfu: Szívesen. Ezért jó ez az oldal, meg lehet dumcsizni mindent kultúráltan :)
eszegfu
@Főlökött: Ezt a cikket elmentettem és azóta is már egy párszor elolvastam. Külön érdekessége a dolognak, hogy amikor olvasom értem... de ha meg kellene magyaráznom, miért nem legitim ez a kormány... már bajban lennék. Nem az én, vagy a mi szintünkön beszél, ugyan szabatosan, de jogi nyelven. Kellene egy olyan ellenzék, vagy csak egy szimpatizáns, aki le tudná "forditani", de sajnos nincs ilyen.
Látod ebben a Fidesz jól kinőtte magát! Minden szlogenjét, "győzelmét" olyan közérthetően, szinte konyhanyelven kürtöli, hogy még az a szegény 4 vagy 8 osztályt végzett ember is megérti és ezt nyomatják a végtelenségig. Azt nem állitom, hogy értik az ezek mögött lévő nagyobb összefüggéseket, de pont erre épit a kormány.
Ezért hiányolom az illegitimitás egyszerübb megfogalmazását valakitől, aki ehhez ért.
Főlökött
@eszegfu: Miért nem legitim :) Hosszú lenne megmagyarázni. Sarkallatos pontokat érintette a Professzor Úr, ha valakit érdekel ezen téma, a google a mi barátunk :) utána tud nézni. Soha nem késő tanulni, főleg okosabbtól ( azért is mentettem el én is annó a honlapot és annak tartalmát is ), az egész élet egy tanulás...
Pártsemlegesen azért is írtam, hogy egyetértek mate03-al.

Az pedig más kérdés, hogy lehetne ezt az egész illegimitást megszüntetni. Ez érdekes és komoly gondot jelentene, főleg a jelenlegi elsőfrontos politikusainknak! Ebbe sem megyek bele, mivel a kezdet, a kiforrott, mindenki által elfogadott 1949. évi XX Törvény visszaállítása lenne, az alaptörvényük pedig mehetne oda, ahová való, a kukába. Majd lehetne folytatni az AB.-al, ...de tényleg hosszú ezen történet.
eszegfu
@Főlökött: Látod, pontosan erre utaltam: hosszan lehet csak megmagyarázni. És ahhoz, hogy a "köznép" is megértse szükség lenne egy rövidebb, mindenki számára kicsit "kézzel-foghatóbb" magyarázatra. A másik fontos dolognak pedig azt látom, hogy még csak nem is igyekeznek, de az is valószinüsithető, hogy lehetőségük nincs, egy-egy dolgot jobban megérteni. Sokkal jobban érdekli ugy általában az embereket: családjuk minden napi megélhetése és beletörődnek a számukra megváltoztathatatlanba. Belefáradtak, fásultak lettek. Az idősebbek pedig látják, hogy évi 1-2 %-kal emelve, mindig megkapják a nyugdijukat, ezt osztják be, amennyire tudják. Tehát már ők sem nagyon figyelik a mai "cselszövéseket", az egyes törvények "apró betüs" részeit. Nem lett jó kedvem a kilátásainktól.
Főlökött
@eszegfu: A hatalom megtartása érdekében, jónéhányan semmitől sem riadnak vissza. Nagy játék megy, törvényesség betartása nélkül, mert megtehetik.
Erre mondták annó : vannak az egyenlőek, és a mégegyenlőbbek. A sallang pedig a börtönben.

Mivel öregszik a nemzet, vicces lenne a járókeretes nyugdíjas demonstráció, mivel a fiatalság jó része, már 'idegenben' van. Ott dolgozik, él, családot alapít, életvitel szerűen letelepedik.
Kilátások számunkra pedig szánalmasak :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.