Megszüntette a nyomozást a debreceni fideszes önkormányzati képviselők és önkormányzati alkalmazottak tavalyelőtti floridai utaztatásával összefüggésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – az ORFK Kommunikációs Szolgálata erről vasárnap tájékoztatta az MTI-t.

A távirati iroda azt követően kereste meg a rendőrséget, hogy az Együtt – A Korszakváltók Pártja a vagy.hu beszámolójára hivatkozva felháborodásának adott hangot az akkori politikusuk, Káposznyák István feljelentése nyomán indult nyomozás megszüntetésével kapcsolatban.

A debreceni delegáció 2013 novemberében utazott egy floridai energiakonferenciára, az utazáson az önkormányzat és számos városi cég vezetői, néhány hivatalnok, köztük a város jegyzője, valamint Pajna Zoltán alpolgármester is részt vett. Később kiderült: az utazás előtt Kósa Lajos akkori fideszes polgármester úgy döntött, minden résztvevőnek a saját költségén, a szabadságra terhére kell utaznia.

Az Együtt még tavaly augusztusban közölte: feljelentésükre az utazásával összefüggésben hűtlen kezelés bűntette és közérdekű adattal visszaélés vétsége miatt folytat eljárást a Nyíregyházi Járási Ügyészség.

A nyomozás megszüntetését a rendőrség vasárnap az MTI-nek nem indokolta.

Az Együtt a nyomozás megszüntetésére közleményben úgy reagált: felháborítónak tartja, hogy a hatóságok asszisztálnak a fideszes politikusok korrupciós ügyeihez. "Tiltakozunk az ellen a gyakorlat ellen, hogy a rendőrség és az ügyészség kettős mércét folytatva, fideszes korrupciós ügyekben nem végez tisztességes munkát. Követeljük, hogy vizsgálják ki a fideszes lopásokat is!" – olvasható a Együtt vasárnapi közleményében.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Ezért van akkora pofájuk a "geciknek" mert minden mocskot elsikál az ügyészség, büntetlenül floridázhatnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
Megvárták, míg a nagyon kirívó, kétes pénzek a kasszába visszakerültek, a láthatatlan ügyeket "új köntösbe öltöztetve" legálissá tették. Az idő nekik dolgozott!
papa.49
Ha fütyiszes vagy, és megfelelően nyalsz, a megfelelő helyen, SEMMI BAJ NEM ÉRHET, A FÜTYISZ A LEGNAGYOBB XARBÓL IS TISZTÁRA MOS!!!
mate03
@human: Sajnos ez a szomorú valóság! Lopok? Ha elkapnak visszaadom!Az ügyészség meg megdicsér! Lám milyen faszagyerek ,vissza adta a lopott holmit!Ez a mai Magyar valóság!
nezelodo
Ezért van a másik oldal bajban, ha nem lopott még, de ráutalt, hogy esetleg szeretne, már kattan is a bilincs. Sokszor még az sem kell, kinevezik bűnbaknak, nagy csinnadrattával, bilincsben viszik, este meg a kertek alatt hazaküldik, de "jót tesz a munkahelyi morálnak" a többi tudja majd, kinek a javára kell dönteni.
human
@mate03: Ha csak egy lopás nem derül ki már pluszban vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.