Idén 35%-kal is eshet az Oroszországból az uniós tagállamokba szállított gáz ára, miután az olaj árfolyamát követi le - számol be a Vedomoszti lap egy gazdasági minisztériumi előrejelzésről. A friss orosz lapértesülés mindenképpen érdekes Magyarország számára is, Orbán Viktor ugyanis épp a napokban akar megállapodni a hosszú távú gázszállításokról. Az orosz állami gáztársaság, a Gazprom által szállított gáz átlagos ára 222 dollár körül lehet ezer köbméterenként a "messzi külföldi" országok számára. Ide tartoznak az Európai Unió tagállamai, kivéve Észtország, Lettország és Litvánia, de Törökország viszont beleesik a körbe. A lap arra is emlékeztet, hogy a Gazprom ez irányú exportja a cég teljes exportjának felét adja.

Forrás: hirstart.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Liliputyin, mint új magyar rezsibiztos...:) De a magyar eftássai nem nagyon erőltetik mostanság már a rezsicsökkentést.
coni
Az EON által leszerződött gázmennyiség (a szerződésben vállalt kötelezettségeket átvettük a tárolókkal együtt) 2020-ig kitart és kötelesek vagyunk átvenni.
Hacsak a Moszkva teret gyorsan vissza nem nevezzük.
bundi
a kérdés nem az mennyi a gáz ára hanem a vezér mennyiért ír alá a ruszkiknak---természetesen mennyit kap vissza zsebbe..erre gondoltam...mert a különbözetet úgy is az adófizetőknek kell állnia...ja meg a met hasznát is...
1magyar
65.-ft/köbméter gázból hogy lesz 160.-ft/köbméter??? A fogyasztó szívatása.
Főlökött
Ez egy igen mocskos játék, a mi kárunkra! Nyerészkedik a : MET, MVM, Kormány, Eon, magánszemélyek. Polt úr, csókoltatom.
Érdekes, hogy pl. az Eon törvénysértő módon jár el, de elvárja, hogy szerződött parnerei jogkövető magatartást tanusítsanak. Az év vicce ez az egész, csak az a baj, hogy ez a valóság és komoly.
Remélem hamarosan kiborul a bili és nagy bukta lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.