Öt év után először rendeztek olyan programot, ahol a kormányt támogató és a kormánnyal szemben kritikus szociális szakemberek is beszéltek a szegénységről. “Nulladik típusú találkozások” – így jellemezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett, a szegénység elleni küzdelemről szóló konferenciát Ferge Zsuzsa szociológus. Elmondta, hogy 2o1o óta eddig soha nem látott megosztottság tapasztalható a szakmában, így már az egyedülálló volt, hogy az Emmi dolgozói mellett olyan szakemberek is részt vettek a párbeszédben, akik gyakran kritizálják a kormányzati politikát. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a KSH adatait idézte: a szegénység és társadalmi kirekesztődés kockázatával érintettek aránya a 2011-es 32,4 százalékról 2013-ra 31,1 százalékra mérséklődött, ezen belül a súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya 25,7 százalékról 23,9 százalékra csökkent. “Szegényből egy is éppen eggyel több, mint amennyi kívánatos – hát még ha gyermekről van szó” – mondta...

Forrás: abcug.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@human: Balog "Úr" ilyetén válasza láttán azért elgondolkodtató,hogy milyen erkölcsi mérték szerint él ,ráadásul lelkészként.
Nem elég,hogy hazugságra buzdít de felszólít arra is, kire szavazzon a delikvens,mindezt teszi cinikus tapló stílusban.
Az egész ország szégyene,hogy ilyen alantas férgekre szavazott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
oncogito
"Felszólították Orbánt: ne hazudozzon" -- ez olyan, mintha felszólítanák a halat, hogy ne a vízben ússzon... :-(
lópicigáspár
Azzal tisztában voltam, hogy a papok, tisztelet a kivételnek, hazudnak, na most ez történik, ha összekovácsolják a vallást a politikával! Arcátlan hazudozás a vége!
human
@oncogito: Jövedelmük arányában egész biztos. Volt, hogy egy gazdag ismerősömmel fagágakat rakatott fel a tetőre, hogy természeti kárnak tűnjön a tető hibája és így fizessen a biztosító. Kérdezte ismerősöm, hogy minek ez, hisz zsebből ki tudná fizetni. Erre az volt a válasz, ha mindig tisztességes lett volna, akkor nem gazdagodott volna meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.