Kevesebb standot építhet az idei Utazás kiállításon a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir. A Magyar Turizmus Zrt. ugyanis csak egy pavilonnal jelenik meg a kiállításon, a cég standjait pedig idáig a Mahir építette.

A Magyar Turizmus Zrt. sokéves együttműködés után úgy döntött, hogy az idei Utazás-kiállításon nem jelenik meg régiós standokkal, csak egy központi pavilonnal – számolt be a VG. Az elmúlt években a MT Zrt. szervezte meg és fizette a régiók megjelenését az ország legnagyobb turisztikai kiállításán, a tavalyi eseményen például kilenc turisztikai régió 1400 négyzetméteren mutatkozott be. A standokat a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft. építhette, miután megnyerte a MT Zrt. által kiírt közbeszerzést nettó 32,8 millió forintos ajánlattal.

A Mahir az utóbbi időben gyakori nyertese volt a marketingcég közbeszerzéseinek: a korábbi szerződések általában egy évre szóltak, a legutóbbi azonban 2013 novemberétől 2015. december 31-ig hatályos.

A VG szerint csak szeptember végére sikerült tisztáznia a kormánynak, hogy ki és honnan irányítja majd a továbbiakban a turizmust. Tavaly ősztől egy kézbe került az idegenforgalom szabályozása és az MT Zrt. felügyelete, most a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyeli az ágazat szakmai irányítását és a nemzeti marketingtevékenységet, itt dőlnek el a turizmust érintő uniós támogatást élvező fejlesztési kérdések is.

Nem zárható ki persze, hogy az Orbán–Simicska-háború egyik frontja is az állami vállalat közelében húzódik. Az MT Zrt. jelenlegi vezetőjének, Faragó Péternek az elődjét, Denéné Tóth Mariannát ugyanis még a Simicskához közel állóként számon tartott Németh Lászlóné, volt nemzeti fejlesztési miniszter nevezte ki 2012 őszén

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Azért kíváncsi vagyok miért hallgatt ennyire Simicska?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Eladta a Hír-tv és Magyar Nemzet részvényeinek nagy részét. Nekem ez úgy tűnik, hogy visszakozás és tudja, hogy ablakon kidobott pénz nem orbánhívő jobb oldali híreket adni, mert ugye a nem orbánhívő jobb oldali média keresettsége a 0-hoz konvergál.
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-704001
karma1
Nem baj,... Majd a felszabadult standokra a Rasika fogja a sajat zenei es muveszeti turizmust felporgeto anyagat kiallitani,... Arra kollott a hely...
nezelodo
Úgy látszik, hogy igen sikamlós, rosszindulatú anyag az a g...i, ha nem rendeltetésszerűen használja az ember gyarló gyereke!
Mobil123
Azért kíváncsi vagyok miért hallgatt ennyire Simicska?!
bencemacska
@Mobil123:ma, 19:33

Szerintem S.L már különböző előjelekből és forrásokon keresztül már tudta ezeket, amik most előjönnek, azért mondta el az ominózus jelzőit g. Viktorra!
m.macskosz
@Mobil123: Írja a végrendeletét, és mivel az ex haverja nagyon menő az öt perc alatt tető alá hozott törvényalkotásban, igyekszik úgy megírni azt, hogy mindenképpen az általa megjelölt kedvezményezettek örököljenek, NEM MÁS!
bencemacska
De én még mindig nem tudom, ki és mikor fizette ki a Fidesz tetemes adósságát.
Mobil123
@bencemacska: Én többet várok ezek után tőle. Mégpedig azt hogy kipakoljon mindent.
Mobil123
@m.macskosz: Hát lehet de nem hinném hogy az életére mernek rontani. Szerintem ezért van most inkább ez.
Hellcat
@Mobil123: Szerintem csak rendesen felkészül mielőtt borítja a bilit. tanult az eddigi esetekből...(zöld dosszié elkobzás vagy a rendőrautóban megmurdálás.)
Mobil123
@Hellcat: Gondolod? Én azért nagyon várom a szaros bili kiöntését és ha ez a szándéka akkor remélem megteszi . Bár vannak némi kétségeim de hátha...
Hellcat
@Mobil123: Én sem vagyok benne biztos, hogy borítja a bilit, csak remélni tudom. jelenleg elég rizikós dolog fenyegetést jelenteni a fideszre...lazán eltesznek láb alól...megmondta a símacska is, hogy számol ezzel...Elég szégyen, hogy ilyen időket élünk.
tivoli
Milyen bilit kéne borítania? Amit ő rakott tele?
bencemacska
@Mobil123: ma, 08:44

Reménykedjünk! Mást úgy se nagyon tehetünk!
m.macskosz
@tivoli: ...és mégis, kinek az érdekében is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.