Orbán Viktor ismét a Bukás-videó főszerpelője lett, ezúttal azt figurázták ki, amikor megtudja, hogy elbukott a kétharmad.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ne gondolj a citromra
én abban bízom hogy a csuti tahó-zsebhokis-szotyiköpködõ odaszôlt a zasszonyának: néhány alsógatyit dobâjjá má be a bõrönbe! valamit nem ért ez a tulok népem, pedig dolgozik a megvilágosodáson a vejem is! ezeknek? magyar seggbe magyar lófaszt, asszony! na. kubaszovot meg holnap kibaszom oszt jónapot! aggyá páleszt asszonyállat! a gecibe mó! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@Knapp75: Saját szemszögedből igazad van, te előbb elfogadod a támogatását egy nem köz szimpátiát élvező párttól "Függetlenként", választás megtörténte előtt, engeded, hogy az a párt amelyet a köz már nem kíván, múlt cselekedetei miatt, fényezze magát a te sikereddel. Ha megválasztásod után áll melléd támogató ként, akkor semmi kivetni való nem lehet mert közös nevezőre tudtad hozni hivatali tevékenységedet, azaz tudsz alázatból vezetni, kivétel nélkül fogadod a pártok támogatását, mert jó célért nyerted el támogatásukat. Kibontakozik ez a támogatás ha majd a korrupció elleni, a mutyizás, az úrhatnámság , az igazságszolgáltatás összefonódásai, a felelősség vállalással szembeni követelmény rendszered ismerté válik! Ha véget akarsz vetni a büntetés nélküli felelősségről. felelőtlenül ne lehessen bűnt elkövetni. Akkor szépen kifognak hátrálni mögüled! Jelzőket fognak rád kitalálni aminek köze sem lesz tevékenységedhez. Mert ez a párt természete, csak az a jó párt amely uralkodik, a többiek csak az uralkodó párt foglyai.
Knapp75
@keresztapa: Ahogy a baloldal nem tudott volna választást nyerni egy független jelölt nélkül, úgy a független jelöltnek sem lett volna esélye, ha nem támogatják és mondjuk 1-2 baloldali jelölt elindul ellene.
Parlamentáris demokráciában tudomásul kell venni, hogy az érdekérvényesítéshez egy pártra van szüksége mindenkinek, akármilyen jó gondolatai is vannak.

Ha valóban "teljesen függetlenként" mégis megküzdene a választáson, ahogy azt elvárod, akkor is mi a garancia rá, hogy nem sorol be valamelyik pártba pár hónapon belül, "elvtelenségből" vagy éppen a fent leírtak miatt racionális indokokkal? Szerintem semmi.

A teljesen független jelölteket a választási rendszer "csinálta ki", egyrészt a kétpólusúvá váló pártszisztémával, másrészt a körzetek megnagyobbodásával.
Ezeket a jelölteket nem személyesen ismeri a 80,000 választójuk, hanem a médián keresztül, így nem sok esély van rá, hogy mindentől függetlenül felépítsék és megismertessék magukat. Viszont pl. a kisebb településeken a polgármester választásoknál látszik, hogy a jelöltek valódi teljesítménye (ismertsége) sokkal jobban számít.

Azért a távol maradók száma és a politikusok "népszerűségi" indexe (ami inkább népszerűtlenségi index), azt mutatja, hogy a köz egyik pártot sem kívánja úgy igazán... ;)
keresztapa
@Knapp75: Nálam a függetlenség nem azt jelenti mint a választáson indulónál! Mint ahogyan a tej-sem tej ha cikória pótlót öntünk bele, akkor már tejeskávé!
Ami már nem lesz tej! Nálam a "független" Szó eredeti értelmezése él, és ha az eredet elveszti valóság tartalmát, abból fakad a kotyvaszt!
Knapp75
@keresztapa: hja, azt hittem, most egy választáson induló politikusról beszélünk! :)
keresztapa
@Knapp75: Jól hiszed választást nyert politikusról beszéltünk! Csak a politikus által értelmezett "Független" szó, nem azt a függetlenség tartalmat jelenti amit ő értelmez, független szó alatt. (Az én értelmezésem alapján. Szabad akaratú, ön állású, semmi színezett párthoz nem kötődik attól elhatárolódó, saját meggyőződését követő, önálló senki hatalmától nem függő, nincs lekötve,
tetteiben akadályozva.) Ez politikai pályára lépő személyre nem érvényesíthető, ezért egy függetlenként induló személy csak igaztalanul az, aminek indult választáskor, tudván azt, hogy párttámogatást is élvez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.