Az LMP kezdeményezi a nemzetbiztonsági szolgálatoknál Andy Vajna nemzetbiztonsági átvilágítását. A párt szerint elfogadhatatlan, hogy úgy nevezték ki kormánybiztosnak, hogy az általa esetlegesen jelentett biztonsági kockázatokat nem vizsgálták meg.

Az LMP közleménye szerint Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos  magyarországi érdekeltségei mögött terebélyes, offshore vállalkozásokkal teletűzdelt cégháló található. A filmipari kormánybiztoshoz jelenleg legkevesebb hét offshore cég köthető, amelyek összesen tíz vállalkozásban érdekeltek Magyarországon. Maga Andrew G. Vajna tulajdonosként egyetlen magyar cégben sem szerepel, a láncban fölöttük álló luxemburgi, amerikai és curacao-i társaságokban viszont mindenhol az ő nevébe lehet botlani egy oknyomozó portál kutatása szerint.

Az LMP szerint a kormánybiztoshoz köthető átláthatatlan cégháló szükségessé teszi a nemzetbiztonsági kockázatok feltárását. Az LMP ugyanis azt gondolja, hogy az is komoly kockázatot jelent, ha a Fidesz által felépíteni kívánt új oligarchák az adófizetők pénzéből futtatják fel üzleti érdekeltségeiket.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Aztán nézzük meg habonyt is egy füst alatt, mert a felcsúti ördög (sem) alszik !
Aztán simicska, aki "a párt ellensége" aztán kósának csak egy átlagos elmeszakértői kell, tállainak erősebb páleszt felírni, szóval lenne G*cisztánban meló még !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.