Magyarország jobban teljesít a családok megbecsülésében, a kormány fő célja, hogy a bérből és fizetésből élők, a munka mellett gyermeket vállaló családok mindig biztonságban legyenek – mondta Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen összefoglalta az elmúlt öt év családpolitikai intézkedéseit.

Ezek között említette a családi adókedvezményt, amellyel – közölte – 2011-2014 között összesen 800 milliárd forintot hagyott az állam a munka mellett gyermeket nevelő családoknál, az idén pedig várhatóan 240 milliárd forint lesz az az összeg, amelyet a családoknak nem kell befizetniük. Hozzátette továbbá, hogy 2016-tól fokozatosan, négy év alatt a kétszeresére, gyermekenként 20 ezer forintra növelik a két gyermeket nevelő szülők kedvezményét.

Emellett adókedvezménnyel ösztönzik a házasságkötést, bevezették a gyed extrát, a munkahelyvédelmi akciót, a rezsicsökkentés is segíti a családokat, az idén pedig minden eddiginél több pénz jut gyermekétkeztetésre – sorolta Dunai Mónika. Szerinte mindezzel szemben 2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai-kormányok gyermek- és családellenes politikájukkal, megszorításaikkal elszegényítették, eladósították a családokat.

A frakciószóvivő kérdésre kommentálta az Amnesty International Magyarországgal is foglalkozó jelentését, amelyről azt mondta: a szervezet mostani és korábbi jelentései is túlnyomórészt szubjektív megállapításokon nyugszanak. "Magyarországon demokrácia van, mindenki elkészítheti a saját jelentését" – fűzte hozzá.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Növelik a kedvezményt - de a munkalehetőséget nem.
Nem kedvezmény kell, hanem tisztességes fizetés, amiből el lehet tartani a családot.
Nem szöveg kell, hanem tettek!
Gyurcsányéknak nem családellenes politikájuk volt, hanem azt mondták, csak a rászorultak kapjanak. Nem családellenes politika az, ami megszorítással, de a gazdaságot lendíti fel.
Még mindig megy az agymosás és még mindig van, aki lihegi utánuk a mantrát.
Gondolom, majd a magamfajtát hallgattatják el, aki rámutat arra, mi a rossz és szembesít.
Marad a hozsanna és a vastaps.
"Ezzé lett Magyar hazátok"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
A veszprémi bukta után csak ezt tudta kitanáni a habony?

Gyurcsánybajnaiballibsimegszorítás. Van egy rossz hírem elvtársak. Ezt a maszlagot már csak az igen primitív fideSS birkák veszik be. Azok meg már kisebbségbe kerültek a zországban.
36
"...miknek az úrbéri állapot kiapadhatatlan forrása? Számba vegyem-e az irtózatos veszteséget, melyet a robot és a dézsma, a restségnek, a naplopásnak, ipartalanságnak, szándékos csalásnak, mindennemű erkölcstelenségnek pokoliskolája okoz a státusnak, a földesúrnak s a népnek is?
Fejtegessem-e a keserűséget, melyet mind két részről táplál szakadatlanul, s az ebből eredő erőtlenséget, melyben sorvadunk?
Azt hisszük megmentjük a hazát, toldozó foldozó reformkáinkkal? Ha a jövendő épületének alaprakását elmulasztottuk?"
Kossuth Lajos, Késő!! Úrbéri viszonyok. 1846
Már akkor is ugyanez a helyzet uralkodott.
nezelodo
A nagyhangú öndicséret mellett szólhatnának arról az adókedvezményről amit ugyanilyen nagy garral hirdettek ki a gyesen lévő kismamáknak, ha dolgoznak a gyes mellett, és később elfelejtettek szólni, hogy részben visszavonták. Csak az egyensúly kedvéért, meg a hiteles tájékoztatás miatt is fontos lenne, hogy ne az adóbevalláskor kapjon szerencsétlen szívrohamot, hogy mégis adóznia kell amiért a pártpropaganda szerint nem kell... Tiszta Rákosi módszer.
silber13
Ritka nagy setétség uralkodik eme nőstény fejzetében! Atyavilág! A csillagászati fekete lyuk az Auróra fényszórója a hidroglóbuszában uralkodó tökhomályhoz képest!
A Tündik bündije
@silber13: Mert Orbán és a Fidesz most már érti, hogy új stratégia kell, nem világos?
:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.