Simicskó Istvánnak egy, 70 feletti szüleinek további négy lakása van ugyanabban a lakóparkban a siófoki Aranyparton. Nem tudni, hogy az államtitkár szülei miből tudták megvenni a több tízmilliós nyaralókat – írja az Átlátszó.

Simicskó István a KDNP alelnöke, az EMMI sportért felelős államtitkára és Újbuda országgyűlési képviselője is egyben. A vagyonnyilatkozatával már többször volt probléma. Például évről-évre változtatta II. kerületi ingatlanának méretét, a siófokinak pedig nemcsak a méretét, hanem megvásárlásának dátumát is.

Bár az államtitkár szüleinek nem kellett vagyonnyilatkozatot kitölteni, de a siófoki nyaralók tulajdonosainak kilétéről árulkodik, hogy négy különböző lakáshoz is a Simicskó név van írva a kapucsengőre.  A 77 éves id. Simicskó István és 75 éves  felesége 2008-ban vásárolt a lakópark egyik épületében egy 58 nm-es lakást, majd 2009-ben a másik épületben is vettek két darab 58 nm-es lakást. 2014-ben pedig id. Simicskó egyedül vásárolt az első épületben egy 77 nm-es lakást. Az Átlátszó a lakópark ingatlanforgalmazójának honlapja alapján kiszámolta: Simicskó szüleinek négy lakása 142,5 millió forintot érhet.

A szülőknek ezeken kívül még legalább két ingatlanuk lehet. Ezt onnan lehet tudni, hogy pár éve Simicskó véletlenül beleírta őket vagyonnyilatkozatába.

Az Átlátszó megkereste az EMMI-t az üggyel kapcsolatban, de szerintük csak egy konkrétumot tudtak meg a minisztérium válaszából: az államtitkár gyerekeinek nevén nincsenek ingatlanok.

Simicskó az Átlátszó cikkének megjelenése után cáfolta a lap állításait.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Megbocsájthatatlan, hogy az egyre szegényedő társadalom vezetéséért felelős politikusok, egyre gazdagabbak legyenek, a pofánkba röhögnek és tovább próbálják hülyíteni a népet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Boszi27
@Horizont: ...és a NAV felé is minden rendben van! :))
nyanya001
Szépen gyarapodnak a fideszes szülők, jól megy nekik
hiszen a Lázár szülei is csak mostanában lettek tehetősek,
de a Szíjártót se hagyjam már ki ...
Január
@nyanya001: Ó, persze a napi 8 órai munkából hozták össze, - milyen jó nálunk a nyugdíjasoknak, van akinek itt van Amerika.
zöldszem
Megbocsájthatatlan, hogy az egyre szegényedő társadalom vezetéséért felelős politikusok, egyre gazdagabbak legyenek, a pofánkba röhögnek és tovább próbálják hülyíteni a népet!
oncogito
Jó, ez egy. Legyen kivizsgálva.
De a többiek? Lázár, Vida Ildikó és a többi...?
Remélem kipellengérezik egymás viselt dolgait idővel. ;-)
nyanya001
@Január: Én ezeken mindig csak elképedek, aztán egy erős hányinger vesz erőt
rajtam, már csak azért is, mert még mindig vannak akik ezeket támogatják,
képtelenek a reális gondolkodásra, nem látják, hogy gazdagodnak meg
sorra a nyaloncok, akik a rokonok mögé bújva tehetik meg mindezt !
Dr. Felipe
Na ez a gané is szépen elterítette a harácsolt vagyont a családban. Valahogy itt nem bukkannak fel a navosok csak az idegbeteg szobafestőnél.
papa.49
Akkor most a szüleid ,,jól menő vállalkozók, avagy ilyen jól tudnak spórolni, esetleg fényevők,, szerintem inkább te piszok jól hazudsz kis karatematyi, azért vigyázz ha Siófokon bemégy a kocsmába, lehet hogy szárnyak nélkül is repülve jössz ki...
coyote3
Megint ez a nemzetietlen tempó!!! Hát a szüleik segítettek simicskó szüleinek :))))
miazavalami
Nem értitek! Ezt a lakóparkot is a bedőlt devizásoknak építették, de mivel a vezír megmentette a devizakárosultakat így nincs szükség a lakóparkra...
Toby
Miből, miből, hát összehordták a hangyák, meg a minimálból élő rokonok dobták össze, meg kétszer is hármasuk volt a lottón, '90 előtt igen jól fizetett a szocialista Békekölcsön, meg a pénz nem boldogít, ezért inkább ingatlanba fektették az összekuporgatott kisnyugdíjat, vagy tőlük - tévedés folytán - nem vonta meg a "Gyurcsány-Bajnai duó" a 13. havit sőt, tévedésből még 18. havit is kapnak, amióta államtitkár a "kisfiam" !
Hát innét van lakóparkra pénz !
kkalman
Simicskó szüleihez akkor megy a NAV, ha Vida Ildikónál eredményesen befejezték a vizsgálatot, hogy miért tiltották ki az USÁ-ból.
Levendula
simihez képest Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, de még Simon Gábor is... kezdők...
mariaberta
Összeadta rá a pénzt a család. Fideszéknél az így szokás. És hogy egymás közelében vannak? Elkezdik a számozott utcák kialakítását, hasonlóan a miskolciakhoz.
Levendula
Még valami... Az ilyen lakás- és házügyek miatt fogja elveszíteni a fidesz a következő országgyűlési választásokat...
kósa, rogán, simicskó, lázár...
Aki Én
Cáfolta, vagy tagadta? Nem mindegy. Ezek b@zdmeg mind ingatlan buzik?
Ha valakit ez a fajta igazolatlan harácsolás nem zavar, árulja már el, hogy miért nem? Minden épeszű országban börtönben lennének ezek. Olyan csoda nincs, hogy csak politikusnak szarik a portájára a szerencse. Mert ha nem lop és nem is keres ennyit, az csak szerencse lehet. Olyan sincs, hogy nem kérdezzük mitől vagyonosodnak évente a jövedelmük többszörösével. Na ki a hülye? Aki lop és jól él, vagy akitől lopnak és hálás érte?
okina48
@coyote3: Jaaa!A dédiék?Így már érthető!Ők igazán a fogukhoz verték a garast!
okina48
@Aki Én: Sok közmondás van erre /korsó a kútra,Isten malmai,hazug ember -sánta kutya stb./,de kinek van ideje kivárni,mikor már a legtöbb embernek a szájáig ér a trutyi?
Aki Én
@okina48: Van valami a lámpavassal meg a cellával is, de nem jut eszembe.
szandokan
@papa.49: Csak van annyi esze, hogy nem megy be egy kocsmába az alkoholisták közé...
szandokan
@Aki Én: Először bizonyítani kell, a vád utána jöhet. Bajnainak is jók voltak az ügyvédei, különben már egy cellában csücsülne régen.
Rumcájsz
Van vezérgeci,
vannak főgecik
vannak algecik!

:)

Simi csak tudja!
Clavigo
Simicsko,,( vagy kija f@ccom )),,Mondd máááá meg ,,hogy mi a f@ccnak neked öt kégli ,,az Aranyparton ?? Csak mellékesen kérdeném,,hogy miből,,vazze ?? Összedobta neked is a család ,Retekfejű ?
human
@szandokan: Érdekes, hogy az mszp alatt egy újság cikk elég volt az ügyészségnek a vádemeléshez mszp tag ellen, a fidesz alatt hivatalos iratok sem elegendőek a fideszes lopások vizsgálatára. Az mszp alatt lehet hogy demokratikusabban működött az igazságszolgáltatás?
wagabund
jééézusom...emberek..! most bukott meg alsóhangon is százmilliárd hiányra beismert bankcsoport, amelyik lenyúlta a zemberek, és cégek pénzét...

...hallgat mindenki, mint szar a gazban, akkor ez a pár darab lakás?...már senkit nem hoz lázba..
itt tartunk, és ők ezt tudják...
a mércét feljebb emelték...már százmilliárdnál sem visznek el senkit...abból persze lehet vajazni...

most tudja meg az alsóbb népréteg, hogy is kell biztosítani a nyugodt öregséget...mire jönnek az újabb választások, addigra mindenkinek meglesz a békés nyugdíravaló, és felőlük az nyer, aki akar...
bretagne
@mariaberta: Remélem, rájuk is a számozott utca lakóinak a sorsa jut.
dr. prédikátor
@Horizont: Mi az hogy harcművész!!!??? H A R Á C S M Ű V É S Z!!!
human
@wagabund: Azért még nagyon nem tiszta az az ügy. Van olyan vélemény, hogy a cég útjában volt a kormánynak.
nezelodo
Már megint a miértek... Hát szeretnek az öregek bújócskázni! Milyen unalmas lenne egy ötven négyzetméteresben játszani, ha nem keresi is belebotlik a másikba. Hát teljesen érthető, ha négyben, meg a lépcsőházakban játsszák, és szaladnak a földszintről a negyedikre ipi-apacsot kiáltva.
Nemezis
Ki van ez találva. Szegény öreg szülék nevén a vagyon, és senki sem firtathatja honnan van. Aztán majd a politikus fiacskája megörökli, és máris tisztára van mosva, és büszkén írhatja bevallásában, hogy azokat a lakásokat örökölte, és nem lopta.
kukac50
Ezért kell adókat kivetni a szegény rétegre,hogy össze dobjuk a pénzt a politikusoknak a vagyonosodására.
El kellene számoltatni Őket minden befolyt forintról!
Aki Én
@szandikám: Ez egy érdekes kettősség a zavaros elmédből. Egyrészt bizonyítékot vársz az egyértelmű tolvajlásra, másrészt vádolsz egy bíróságon jogerősen több esetben felmentett embert, akitől már többen kértek bocsánatot nyilvánosan. Ezt akárhogy nézem, elmebeteg, zavaros gondolkodásra vall. Olyan magas labdákat adsz általában, hogy azt kell gondolnom, csak szívatsz.
Ha valakinek nem gyanús, hogy kormánytagok és hozzájuk közel állók minden bevallott jövedelmük felett gyarapszanak fenemód, rendszerint meg is buknak a bevallásaikkal, ami megint csak nem a hitelességet igazolja, akkor az egy ostoba pöcs. Veled beszélgetni olyan, mintha egy lóval tenném. Szép állat, de soha nem fogja megérteni a verset, amit szavalok neki. Pedig az egy vers, nem én találtam ki.
szandokan
@Aki Én: Senki nem állítja azt, hogy nincsenek a Fidesz háza táján is gyanús meggazdagodások, pl. Mészárosé. Szerintem inkább te vagy egy pöcs, aki képtelen azt megérteni, hogy mindenkinek a saját életével kellene törődnie meg a gyerekeiével, és nem állandóan a kormányt szapulni, mert attól nem lesz jobb. A Fideszt szidalmazóknak akkor sem lenne jobb, ha más volna kormányon, mert egyszerűen annyit érnek. Vajon miért tud az egyik ember bármilyen kormány alatt is maximumot nyújtani, a másik meg miért nem tud egyik alatt sem? Ebbe ritkán gondolsz bele szerintem te is.
szandokan
@human: Abban igazad van, hogy senkit nem vizsgálnak át tüzetesen mostanság, aki a tűzhöz közel ül. A másik meg, hogy újabban Simicska is elesik a közbeszerzésektől. Dúl egy hatalmi harc párton belül, ez kétségtelen, de Orbán 2018 - is biztosan marad a helyén. Hogy utána mi lesz? Nem lehet tudni.
m.macskosz
@szandokan: Egyre agresszívebb vagy, nem kéne a gazembereket ennyire védened, hiszen te feddhetetlen vagy, állítólag, nem? Márpedig egy becsületes ember nem véd bűnösöket!
human
@szandokan: Orbán hatalma egyre gyengül és van tartani valója az ellenzéktől. De amitől jobban fél a saját belső ellenzéke. Ugyanis, ha megjelenik egy új jobb oldal, ami nem csak politikai terméknek tartja a jobboldaliságot, akkor rögtön mögé áll a jobb oldali többség, de ha tovább bénázik az ellenzék akkor még a bal oldalról is átszavazhatnak csak, hogy Orbántól szabaduljanak.
Senara
Miért pont 5 lakás egy lakóparkban ? Ami szerintem furcsa . Kiadják , befektetésének vették , vagy olcsón jutottak hozzá ? Szerintem az útólsó .
szandokan
@human: Ha minden igaz, az igazi jobboldali politika Bokros nevéhez fűződött, mégis komoly bírálatok érték több oldalról is, az emberek sem zárták a szívükbe. Egy új jobboldal valószínűleg komolyabb megszorításokkal operálna, mint Orbán, persze ez majd csak akkor fog kiderülni, ha ez be is következik. Ami biztos, hogy a mostani baloldal már nem kerül többé hatalomra.
szandokan
@m.macskosz: Számomra akkor lesz igazi bűnös valaki, ha már rábizonyították, addig csak gyanúsított képében van előttem. Nem vagyok agresszívabb mint a kezdetekkor, ahogyan te sem veszel vissza soha a gyűlölködős stílusodból. Én egyszer eljátszottam kíváncsiságból a megtért fiút, de az nem én voltam. Tudod, valóban vannak gyanús meggazdagodások, amelyeket ki kellene vizsgálni, de például az engem soha nem zavart egy kormány esetében sem, de említhetném a családi vállalkozásokat is, ahol a saját embereiket foglalkoztatták leginkább, nem pedig egy utcáról betérő hajléktalant. Mondjuk azért a családtagnak, vagy a havernak legyen hozzáértése is a dolgokhoz, de egy termelésben senki nem vesz fel hozzá nem értő embereket, mert akkor csak magával szúr ki.
m.macskosz
@szandokan: Nem érdekelsz.
Én nem gyűlölködöm, te viszont elvtelenül véded a védhetetlent. Pá.
szandokan
@m.macskosz: Remek, de akkor minek szóltál hozzám az imént? Nem védek mindent elvtelenül, ellenben te azonnal gyűlölködsz, ha a Fidesz szóba kerül. Pá.
m.macskosz
@szandokan: Tudod mit? Legyen igazad!
Gyűlölni ugyan nem gyűlölöm a fidesz-kdnp-s szarháziakat,
--mert ahhoz pitiáner bűnözők a szememben--,
hogy ilyen erős érzelmeket táplálnék irántuk,
de utálni utálom őket, mint a ...
A mostanában kritikusan viselkedőket egy fokkal jobban is utálom...
kecskésmihály
@Senara: Nem hinném, hogy olcsón vették. Egy tegnapi számítás szerint abban a lakóparkban 580 000FT/nm átlagáron lehetett ingatlanhoz jutni. Ki kell számolni, hogy 4-5db. 50-70nm es lakásnál ez mekkora összeg.
kecskésmihály
@szandokan: Ezek szerint Orbán idejében nem is történtek megszorítások? De még mennyire! Csak nem direktbe, mint ahogy azt szokás csinálni, hanem sunyi módon. Össze kell számolni, hogy négy év alatt hány olyan törvény született, amelyek a középréteget és az azalatt élőket sújtotta, kezdve a minimálbér megadóztatásától az ÁFA emelésen keresztül a tranzakciós adókig, hogy csak néhányat említsek.
Senara
@kecskésmihály: Lehet annyi az ára DE nem hiszem , hogy ők bármiért piaci árat fizetnének .
Aki Én
@szandokan: Először is ahogy elnézem, nem nagyon díjazzák a hozzászólásaidat. Rosszul közelítesz. Nem az egyént, hanem a társadalmat kell vizsgálni egy kormány értékelésekor. A társadalom szétszakad, az ellentétek éleződnek, a szegénység nő, a különbségek nőnek, a munkanélküliség nő, az emberek egyre elégedetlenebbek, az adósságok nem csökkennek csak átrendeződnek... Óriási baromság azt kívánni, hogy az emberek ne foglalkozzanak a kormánnyal, mikor a mindennapjaikat befolyásolják, és az általad is elismert meggazdagodások a néptől elvett milliárdok. Ne foglalkozzunk a korrupcióval és lopásokkal? Beteg vagy? Mi lenne itt? Már mondtam, de újra csak az a véleményem, hogy te egy alaptalanul kérkedő és nagyképű ember lehetsz. Nem gondolom, hogy sokan kedvelhetnek, mert különben nem lopnád itt a napot, ahol igencsak kevés a neked kijutó elismerés.
KERKA
Érdekesnek tartom, hogy minden Fideszes politikusnak gazdagok a szüleik. Ezt a vagyont az elmúlt rendszerben gyűjtötték össze?
m.macskosz
@KERKA: Beeeeeeeeeeezony! :) Emlékszem, x.y. ismerősöm is betegállományban építette a házát a barátokkal, rokonokkal, kalákában, oda-vissza működött a dolog. A szülők ugyan legfeljebb annyiban tudtak hozzájárulni, hogy adták a telket. Ma viszont max.uzsorakamatra ..., á, ne is folytassuk!
ilos
Hányingert lehet kapni ettől a proli, bumburnyák stílustól. Mi a túró közötök van Simicskó szüleinek a vagyonához? Jól meg kellene fingatni az összes szarházi újságírót, be vannak-e jelentve, fizetnek-e adót, adnak-e számlát és egyáltalán mindent szabályosan csinálnak-e?
m.macskosz
@ilos: Gyeeeéűé! Nagyon-nagyon távolról van-e halovány sejtelmed is róla,
miről jártatod a ?
Január
@KERKA: Csak nem lángost sütöttek? :))) Legálisan nagyon nehéz volt akkor meggazdagodni,mert nem engedte a párt.
Törölt felhasználó
A szijjártó faterja és rahel dobták össze nekik...
szandokan
@Aki Én: Komolyan gondolod, hogy én itt akarok elismerést kapni? Én nem azért vagyok itt ráérő időmben, hogy bájcsevegjek, meg bólogassak. Egyébként nyugodt lehetsz, a családomban, na meg a munkatársaim, és akik személyesen is ismernek (azért vannak egy páran, nem csak az országban) elismernek mint embert, szakembert. Hogy nem vagyok a Fidesz ellen? A két harmad elmondhatja ugyanezt.
szandokan
@kecskésmihály: Felőlem jöhet a Bokros féle megszorítás is, nem nekem lesz fájdalmas, én ki fogom bírni könnyedén, de majd meg kell kérdezni az átlagembereket is erről, ha bekövetkezik.
Aki Én
@szandokan: Azért egy kis öntömjén most is becsúszott :)) Látom ráérő idődben inkább azért jársz ide, hogy vállon veregesd magad.
Na, jónak mondod ezt a 27%-os kétharmadot. Te tényleg azt hiszed, hogy ezt itt bárki tolerálja? Na látod itt a baj. Egyébként emlékeztetnélek Veszprémre, ott a tuti eredmény, vagyis 33%, azaz EGYharmad. És ezt óriási mozgósítás révén. Ne mond, tudom, annak nincs is jelentősége. na persze persze...
jolibaba
Minden családtagra jut egy lakás. Minden esetre nem hajléktalanok.
szandokan
@Aki Én: Szerinted Veszprém akkora jelentőséggel bír, mint ahogyan felfújják? Ettől még nem lesz kormányváltás, legalábbis 2018 - ig. Egyébként meg lassan már én sem bánnám, hogy visszahozzák az emberek a baloldalt, és tudják meg, mi is az a valódi szegénység.
Aki Én
@szandokan: 12:46 Igen, mindenképpen. Nagyobb, mint amennyit a hívők tulajdonítanak neki. A fő irányotok és érvetek a kétharmadra való hivatkozás. Na most ez már nincs még névleg sem, a valódiságáról nem is beszélve. Itt az elv és az üzenet a lényeg, még ha nem is érted., és a qurva nagy döbbenet a kormánynak, mert ők azért érzik ennek jelentőségét. És mondom, mindezt marha nagy mozgósítással érték el. Mi lett volna ha a véletlenre bízzák?
Baloldal pedig már volt, de ekkora szegénység még nem.
Bercifiu
@ilos: Gyorsan, orvosnak mutasd meg magad...
micfild
@Horizont: eszembe jutott helyi kereskedő -család.
bár a vagyoni helyzetük nem annyira ismert elöttem.. nem mentek politikusnak a leszármazottak... De ott apuci valamikor a gengszterváltás elötti időkben a nagyonnagyállami kereskedelmi vállalatnál dolgozott, mint fejes...Aztán a gengszterváltás idejében kiprivatizálta a kereskedelmi egységeket... majd belépett a magyarüzletlánc franchise rendszerébe és beindult az üzlet... bizonyára nem ment rosszul.. mert egyre több és több üzletet nyitott... alulfizetett alkalmazottakkal és elég magas haszonkulcsal...
Ha Simipapa is hasonlóan kereskedett , akkor simán elhiszem a sok- sok ingatlant.
Aztán itt volt még némi NAV- botrány... holmi áfacsalással... amit azóta Horváth úr tamtamolása ellenére el lett felejtve.
Szóval.. igen.. Simi papi is szerezhetett "tisztességes" úton nagy nagy vagyont.
Nem lennék meglepve, ha az ő kereskedése is ugyanahhoz a franchise hálózathoz tartozna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.