Kiképzőtáborok őrzésében vehetnek részt a magyar katonák Kurdisztánban, a feladat azonban egyáltalán nem veszélytelen – írja az Origo.

Huszonegy kurd katonát hurcolt körbe ketrecbe zárva az Iszlám Állam néhány napja az iraki Kirkuk tartományban, majd megüzenték, hajlandóak élve elégetni őket.

A kurdisztáni magyar szerepvállalásról Orbán Viktor beszélt február 4-én a Hír TV-nek, majd a parlamentben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is felvetette a kérdést. Orbán Viktor a múlt héten háttérbeszélgetést tartott külpolitikai újságíróknak, a miniszterelnök itt árulta el, ő kezdeményezte a Fidesz-frakcióban, hogy a németekkel és az olaszokkal együtt indítsunk nemzetközi missziót Kurdisztánba – olvasható az origo cikkében.

Wagner Péter biztonságpolitikai elemző a nemzetközi kiképzőbázisok őrzését tartja a legvalószínűbbnek. Ilyen táborból már három van Kurdisztánban, nemsokára azonban felállítják a negyediket. Ennek alapján is az tűnne logikusnak, ha a magyarok – akik már Koszovóban és Afganisztánban is hasonló feladatokat láttak el – az Erbil városa melletti bázisnál teljesítenének szolgálatot.

Az elemző szerint azonban előfordulhat, hogy az Iszlám Állam fegyveresei magyar katonákra támadnának.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
O.V. elsőként állhatna ki harcolni az Iszlám Állam állam ellen. Erősítésnek vihetné a vejét és a potentátjait is. Kiélhetné a harcias motivációit.
papa.49
Elsőnek mindjárt a ,,hadügyért,, helyezném ki oda kezében a ,,fedett távcsővel,,...
Senara
Arrogáns , Orbán , Szijjártó , Lézer és a 2/3 lehet beöltözni .
oncogito
"Lényeges szempont ugyanakkor az is, hogy a szerepvállalással Magyarország javíthatna az utóbbi időben megtépázott nemzetközi megítélésén. "

Ja, tehát Orbán a magyar katonák vére árán akar jó pontot nyugat felé. Hogy aztán ismételten még jobban vádolhassa nyugatot azért, amit ő tett!
Sziszifusz
O.V. elsőként állhatna ki harcolni az Iszlám Állam állam ellen. Erősítésnek vihetné a vejét és a potentátjait is. Kiélhetné a harcias motivációit.
postás
Ha túl messze van a "terrorizmus", akkor nosza, menjünk oda, hogy feltétlenül bele tudjunk mászni!
silber13
@Sziszifusz: Komolyan gondolod, hogy ez a többszörös Münchausen díjas, hazudozó zsebWallenstein arra merne menni? Attól gyávább az ürge!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.