Nem tudom, miért gondolja, miért nyilatkozza Magyar György ügyvéd, hogy a büntetőeljárás gyorsabban befejeződik, mint egy polgári per. Mert a Buda-Cash brókerbotrány kapcsán ezt állítja most minden elérhető médiumban.

Egyelőre még az sem egészen világos, hogy az ügyvéd kiket és hol akar képviselni és vajon mi lehet az oka az ily korai médiafelhajtásnak. Az ügy jelenleg olyan stádiumban van, amikor a majdani esetleges büntetőeljárásnak még gyanúsítottjai sincsenek. De idő előttinek látszik az általa javasolt pertársaság alakítása is, hiszen pillanatnyilag még azt sem lehet tudni, melyik cég, melyik bank, vagy netán a brókerház jogellenes magatartása okozott-e kárt.

Sem Magyar György, sem leendő ügyfelei nem okulnak a vörösiszap-katasztrófa kapcsán indult eljárások tapasztalataiból. A hajdani – azóta felszámolt – MAL Zrt. ellen indított polgári pereket számosan megnyerték, ám a megítélt kártérítéshez – éppen a cég felszámolása miatt – nem jutottak hozzá. Egy felszámolási eljárásban ugyanis a károsultak meglehetősen hátul állnak a követelők sorában. A büntetőeljárás pedig – amelyben a sértettek képviseletében Magyar György nagyjából ugyanezeket a károkat kívánta érvényesíteni – még jelenleg is folyik. Akkor min is alapszik az a nyilatkozata, hogy egy büntetőper hamarabb befejeződik, mint egy polgári?

Éppen Veszprémben voltam tavaly nyáron, amikor a vörösiszap-katasztrófa károsultjai kézhez vették azt a levelet, amelyben Magyar György írásban felmondta a tőlük kapott megbízását. Ez ugyan jogszerű, de nem túl elegáns. Talán most kitartóbb lesz.

dr. Sándor Zsuzsa

(A korábban ügyészként majd bíróként dolgozó szakember rendszeresen publikál fontos jogi, politikai, társadalmi kérdésekben. Blogja itt olvasható.)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

keresztapa
A lényege az egésznek a bankok vezetőinek felelősségének elhárítása, a rablás folytatásának biztosítása, más elnevezésű bankoknál.
perfekt
Hogy mire ez a nagy sietség,nevezett ügyvéd részéről?Elsődleges aki időt nyer-az életet nyer.Bizonyára motiválja őt a munkája ,és a szakmai kihívás is,és bagatell ,de egy rahedli pénz ígérete még inkább!A pertársaság ötlete is eredeti--egy ilyen alakulat, nem ritkán,az ominózus esetek takarására--a médiák kézben tartására, az ámuló-bámuló tisztességes lakosok félrevezetésére szolgál,mert így csak az jut el az emberekhez, amit ők diktálnak, nyilatkoznak.A sietség oka talán az is--hogy-esetleges pártszimpátia ,mentse a menthetőt,mert a zuhanyhíradó szerint--nincs olyan párt,vagy politikai gyülekezet,kik nem érintettek??Azt mondja egy kormánypárti a tv-ben--hogy rövidesen vizsgálat indul-mert a szökés-és bizonyítékok eltüntetésének veszélye fennállhat!Ne vazd már meg-tényleg?Félő,hogy többen dolgoznak már most is a nyomok eltüntetésén-minta feltárásán.Volt már olyan,hogy egy egész bankot eltüntettek Borsodban, a nemzet brókerének pere is alszik,volt nemrég ,vörös iszapos história,minap,egy magyarul kitűnően értő ,hölgy is,ki még a konyhapénzt sem tudta beosztani, okozott meglepit.És most ez az újabb bánat--tudjátok emberek mennyi pénz ez?Az isibe kiszámolta egy srác.Amennyiben 130 000 nettó minimálbérként-fizetnék ki akkor 769 231?cc !embernek jutna belőle.De ami a legfontosabb--a károsultak veszteségét máris magára vállalta az állam(helyesen)-de kanyargom--ezt a rengeteg pénzt ki teszi vissza az állam kasszájába.? Megtalálják a módját.Nem úgy a tetteseket.Szopik a társadalom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.