Simicska Lajos nagyvállalkozó a Mandiner portálnak vasárnap adott interjúban azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek – közös sorkatonai szolgálatuk idején – jelentenie kellett róla, de előre megbeszélték, mit fog írni a kormányfő. A Miniszterelnökség reakcióként Orbán Viktor egy korábbi, képviselői írásbeli kérdésre adott válaszát küldte el, amelyben a miniszterelnök csatolt dokumentumokkal alátámasztva írja, hogy megpróbálták beszervezni, de azt  visszautasította.

Simicska Lajos az interjúban azt mondta: az előző rendszerben – édesapja 1956-os munkástanácsi szerepvállalása miatt – megfigyelték, a katonaságnál is "célszemély" volt, egy őrnagy egyszer meg is mutatott neki egy vastag aktát, ami róla gyűlt össze 22 éves korára, és fel is olvasott neki a jelentésekből.

Hozzátette: volt olyan, aki odament hozzá a hadseregben és magától elmondta, hogy "jelentenie kell róla". Simicska Lajos azt mondta, Orbán Viktor volt az. Állítása szerint megbeszélték, hogy kitalálják együtt, miket fog írni.

A nagyvállalkozó arról is beszélt, hogy miután leszereltek, Orbán Viktor elmondta neki, a katonaság után "alá akartak íratni vele, de ő nemet mondott".

Simicska Lajos kijelentette: ezt harminc évig elhitte, "ma már nem tudom, mit gondoljak".

A Miniszterelnökség vasárnap a Mandiner megkeresésére reakcióként Orbán Viktor Vadai Ágnesnek (DK) 2012-es képviselői írásbeli kérdésre adott válaszát és az ahhoz csatolt egykori titkosszolgálati dokumentumokat küldte el.

Ebben a miniszterelnök kifejtette, hogy a "diktatúra gépezete" vaskos dossziéban dolgozta föl ellenzéki tevékenységét, ezeket a dossziékat nyilvánosságra hozta.

Közölte, hogy sorkatonai szolgálatának első időszakában megpróbálták beszervezni, de ezt visszautasította, ami kiderül a dokumentumokból.

Hozzátette, hogy később őt és feleségét, valamint ellenzéki társait "folyamatos megfigyelés alatt tartottak".

"Az is világosan kiderül a dokumentumokból, hogy a nyolcvanas évek elejétől mindenféle titkosszolgálati eszközt bevetettek ellenünk. Megfigyeltek, besúgókat állítottak ránk, lehallgató eszközöket telepítettek a munkahelyünkre, a lakásunkba, sőt, a hálószobánkba is" – írta Orbán Viktor.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Mi lenne, ha az illetékes elvtárs cáfolna, ha már róla van szó. A miniszterelnökség kussoljon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@volvós: Szeretném, ha még lenne jó pár ilyen "rugós" kapcsolat az emberek között!
Clavigo
Takarodj Te cigo...Takarodj,,,mind a maradék nem önálló Purdéddal...Takarodj ,,Te Carházi..
dr. prédikátor
Viktor szopkin!!! légy már férfi, állj ki magadért!!!ja ,hogy ahhoz gerinc is kellene???
Desischado
Mikor volt ennek gerince?! Sohanapján sem! Képzeljétek, mi lenne, ha beismerné hogy hazudik? El is ájulnék menten, hogy ez meg ki! De hazugság nélkül meg sem bír lenni! Még hogy nem volt besúgó! Persze hogy nem, én meg a Pápa vagyok személyesen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.