Juhász Péter, az Együtt alelnöke múlt szerdán tévesen állította, hogy Tiborcz István egy lengyel tőzsdei cég, az Asseco szlovákiai leányának „partnereként” nyert egy 633 millió forintos, uniós finanszírozású munkát. Emiatt Tiborcz jogi lépéseket is tesz. Ám úgy tűnik, az Asseco nemrégiben létrehozott magyar cégében már van érdekeltsége a miniszterelnök vejének – írja a nol.hu.

Ugyanis Tiborczék 2013 nyarán alapították meg a TSDM Holding Kft-t, amely egy tanácsadással foglalkozó cég. Ennek lett a többségi tulajdonosa Tiborcz István Green Investments Kft. nevű cége, ami a keszthelyi kikötővásárlás miatt lehet ismerős. A TSDM kisebbségi tulajdonosai közt viszont Martonyi Zoltán, Martonyi János exkülügyminiszter fia és Dubi Zoltán, a Sagemco ügyvezetője is szerepelnek.

Itt pedig el is érkezünk a lengyel cég magyar leányvállalatához: ennek a többségi tulajdonosa ugyanis az Asseco szlovákiai leánya, míg 49 százalék a Tiborcz–Martonyi–Dubi-féle TSDM-é. Ez felveti egyébként azt a kérdést, hogy egy tőzsdén jegyzett, elismert cég miért vesz be a magyar leányába az iparágban korábban nem tevékenykedő üzlettársat. Ez főleg azért is érdekes, mert az Asseconál korábban nem volt megszokott a vegyes vállalatok alapítása.

A cég jó ideje működik Magyarországon is, így a szlovák leányvállalat a tulajdonosa a Statlogics és a most alvállalkozó GlobeNet Zrt.-nek. Utóbbi vállalkozás az elmúlt években sok egészségügyi IT-közbeszerzésen vett részt sikeresen.

A különös cégalapításra eddig még nincs magyarázat, de a törvények nem tiltják a nehezen átlátható céghálózatok létrehozását.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tökölődő
Ez a kiscsávó is okíthatna a lopásképző szakon. Még kedves papának is tudna újat mutatni !
simmering73
Ügyes gyerek, meg kell hagyni. Ez is lesz minden csak akasztott ember nem.
nemjoezigy
@simmering73: kaptál egy tetsziket, de én az ügyes helyett azt írtam volna, hogy élősködő, nyerészkedő, másokat eltaposó, harácsoló, stb., nagyképű, aljas féreg, stb...
KERKA
Tiborcznak már több vállalata van, mint alsógatyája. Majd egyszer az lesz a veszte, hogy elfelejt gatyát húzni.
papa.49
Ennek a sikerkönyvnek is lesz utolsó oldala, csak még az ifjú titán ezt nem tudja!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.