A Jobbik alelnöke szabad, független, megbecsült Magyarország létrehozását nevezte meg célként az ellenzéki párt március 15-ei megemlékezésén, a budapesti Március 15. téren vasárnap.

Szávay István szónoklatában az elmúlt 25 év politikáját bírálva azt mondta: nem ezért küzdöttek a márciusi ifjak. Értékelése szerint 1989-1990-ben a "demokratikus fordulatnak hazudott átmenet" kisiklott, az ország ma is képtelen leszámolni a "vörös múlttal". Példaként a Ságvári Endréről elnevezett közintézményeket, az állambiztonsági iratok feltáratlanságát és az idegen érdekeknek való kiszolgáltatottságot említette.

A jobbikos politikus valódi elszámoltatást sürgetett, Erdélyről szólva pedig azt mondta: a 12 pont között szereplő autonómia is csak álom.

Az alelnök hangsúlyozta, hogy Magyarországnak minden magyar állampolgárt meg kell tudnia védeni.

Az ellenzéki párt másik alelnöke, Apáti István a magyar katonák külföldi "szerepvállalásait" tette szóvá, az Iszlám Állam elleni küzdelemre utalva pedig aggodalmának adott hangot amiatt, hogy az veszélynek teszi ki Magyarországot.

Mint mondta, 167 éve az államférfiak gondolkodás nélkül életüket adták a hazáért, a magyar földért, míg most törvényt sem tudnak hozni a termőföld védelmében. Párhuzamot vont azzal is, hogy Széchenyi István saját vagyonából áldozott a fejlesztésekre, míg az elmúlt 25 évben az országot irányító politikusokat az vezérelte, hogy "mennyit lophatnak a közösből".

A nemzeti nagygyűlésként hirdetett rendezvényen Janiczak Dávid, Ózd polgármestere azt az üzenetet tartotta fontosnak, hogy bármilyen szilárd kormányzat legyőzhető, megroppantható, míg Marian Kowalsky, a lengyel Nemzeti Mozgalom államfőjelöltje a lengyel-magyar barátságot méltatta, jelezve: ez a szövetség újra Közép-Európa vezetőivé teheti a két országot.

A rendezvényen mintegy ezren vettek részt, köztük lengyelek, valamint az Új Magyar Gárda és a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai. A szimpatizánsok magyar, székely, lengyel és jobbikos zászlókat lengettek. A színpadra egy molinót feszítettek ki, amelyen az állt: az igazság szabaddá tesz. Az ünnepség a Romantikus Erőszak koncertjével zárult.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Senara
@Toby:-))) Csak pontosság kedvéért EU is tegyük a sorba a zászló reptetés miatt , de kérlek ne írd át .-)))
Toby
@postás: Nem, csak én ismerem a történelmet és segítek neked !
kamazuka
Szép álmok.
Elképzelem,hogy ecccer hatalomra kerűltök.Majd vezíretek elé tárják az ország jelentést majd mégis arra adjátok fejetek hogy mindennek ellenére, elszámoltattok.
Bárkit is.
Ott véget is ér majd a pünkösdi királyságtok!

Az elszámoltatásnak része kell hogy legyen az összes titkosítás nyilvánossá tétele.

1906-tól!
pbalage
Én speciel nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ez a Jobbik nevű hitgyülekezet (vagy mi) kiválóan képviselné a magyar szabadságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.