Káoszba fulladt a hírcsatorna vasárnapi indítása – írja az Origo. A köztévé stábja annyira nem volt a helyzet magaslatán, hogy délután fél háromkor el kellett sötétíteni a képernyőt.

A portál arról ír, az M1 készítőit felkészületlenül érte a folyamatos élő adás, egész nap bakik kísérték az adásfolyamot. A műsorvezetők tanácstalanok voltak, a stábot a műszaki felkészületlenség jellemezte a szerkesztői hibák mellett. A műsorban a hangproblémák állandóak voltak: be vagy éppen nem bekevert mikrofonok okoztak gondot, a rossz bejátszók, nem működő élő kapcsolások nézhetetlenné tették a csatornát.

A képernyőfeliratoknál sem volt jobb a helyzet. Volt, hogy hosszú perceken keresztül felirat helyett csak egy széles fehér csík volt látható, de sokszor tartalmilag hibás szövegek kerültek adásba. Itt egy példa:

Megunhatatlanul vicces bakiparádé lett az M1-ből

A képen látható, hogy a hírcsatorna képtelen volt helyesen kiírni a köztársasági elnök nevét, ráadásul a hibát még egy órával később sem javították ki.

Tóta W. Árpád így ír a megújult m1-ről Facebook-on:

Én ma egész nap közhírtévét nézek. Nem kell sajnálni, elsőrangú szórakozás. Olyasmi a médiában, mint a régi börleszkek, amikor folyton rálép a hülye a gereblyére. Mindenesetre ha ezeknek ez lesz a tévéjük, akkor ennyike volt.

Az MTVA vezetője, Szabó László Zsolt pedig így reagált a kritikákra az Origo megkeresésére:

Csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit. Fel voltam készülve arra, hogy apróbb hibáinkat felnagyítják majd, de ez azért van, mert súlya van annak, amit csinálunk, szem előtt vagyunk, néznek bennünket. Az első nap számlájára lehet írni a hibákat, de ezek ugyanúgy megvannak az internetes portáloknál is, csak azok nem kapnak nagy publicitást. Talán lehet, hogy mi érdekesebbek vagyunk. A kollégáim is érzik ennek a súlyát, és még jobban összpontosítanak majd.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ez tragikus! Ez a köztévé. Sírnivaló!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Erre a TV-re kár egy forintot is pazarolni!
human
Vasárnap az időjárást egyszerre ketten mondták el. Gondoltam első nap, hát mindkét időjós bemutatkozik. Ma meg látom, hogy már megint ketten vannak. Mi a fenének két időjós egy félóránkét bemondott időjárás jelentéshez? Ráadásul volt amit már az egyik elmondott és a másik megismételte.
havasigyopár
Ma a hírekben a riporternek nem jutott eszébe a "légzsák" szó. Jobbra balra integetett, hogy valaki segítsen neki. Aztán végre valaki segített. Egy röhej ez a gárda! Honnan szalajtották őket?
coni
Szomorú, hogy a csatorna nem azzal foglalkozik, hogy kijavítsa a hibákat, hanem tüntető túrát szervez a HVG-hez mert kritizálni merték többek közt a feladatra alkalmatlan Orsóst.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.