A titkárságvezetőjével osztozott korábban a párizsi luxusban Hende Csaba honvédelmi miniszter – írja a Blikk. A kétfős delegáció hotelköltsége 252 ezer forintra rúgott a francia fővárosban, ami még az ötcsillagos párizsi luxusszállodák között is kiemelkedően drágának számít.

A lap szerint két eset lehetséges: vagy közös szobában töltötték az éjszakát, ami pikáns, ugyanis Hende Csaba akkor még házasságban élt. Vagy külön szobában aludtak, akkor viszont miért járt ugyanolyan ellátás a titkárságvezetőnek, mint a kormánytag politikusnak – teszik fel a kérdést.

A tárca honvédelmi és nemzetbiztonsági okokra hivatkozva semmit sem árult el az útról a Blikk közérdekű adatigénylésére, így azt sem, hogy melyik szállodában szálltak meg, és hogy Szajlai Mónika milyen egyéb külföldi kiküldetésekre kísérte el főnökét, Hende Csabát.

A konzervatív politikus és 17 évvel fiatalabb partnere állítólag egy ünnepi Liszt-koncertet látogatott meg, és a beszámoló szerint részt vettek egy szentmisén is. Ami még pikánsabbá teszi az utazást, hogy Hendéék nemcsak az '56-os forradalom évfordulóját ünnepelhették meg Párizsban, hanem Szajlai születésnapját is.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Vida Ildikó tolmácsot kért ! Hende polgár vitt magával francia tudással rendelkező munkatársat , nincs ebben semmi , van aki rosszul mondja , de van aki rosszul érti !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Senara
Ó is befizeti közpénzből előlegezett " légyottot "oszt jó napot . Amit tanulmányi kirándulásnak nevezhet , vagy kétszemélyes csapatösszetartásnak .Tömjén Zsolti majd feloldozza házasságtörés bűne alól . Lopás ,mutyik , hazugság mellett ez semmiség .
m.macskosz
@Horizont: Mit nem mondasz már?! Hende szép is, okos is, még a gukkert is úgy kezeli, mint egy profi katonatiszt! Nem érccccccccc a trendi párválasztáshóóóóóóóóóó! endivajna is milyen fess, jóképű csávó, csoda, hogy elkelt?
wagabund
lári-fári...
...tud élni a pasi... mert mint tudjuk, élni tudni kell.

egyrégi bölcsesség: az élet csupa-csupa cukorka, csak tudni kell szopni.
dr. prédikátor
Aztakurva!!! A kis g...ci törpehuszár Párizsba jár dugni???A mi pénzünkön???
Yoda69
Azert meg messze van lazar millios nagysagrendu kozpenzes ejszakazasaitol. De tudjuk mibol lesz a cserebogar.
Senara
Vida Ildikó tolmácsot kért ! Hende polgár vitt magával francia tudással rendelkező munkatársat , nincs ebben semmi , van aki rosszul mondja , de van aki rosszul érti !
tökölődő
Csinálják ! Lopják, rabolják szét az országot ! Ez kell a népnek ! 2/3-al már másodszor !Lehet újra megszavazni őket 18-ban . 2/3-al, mert három a magyar igazság. Majd utána megszavazzák az első éjszaka törvényét és majd a te feleségeddel cicázhatnak ezek a vén pöcsfejek , no nem Párizsban, hanem az uradalmi házaikban. Szebb jövőt !
Knapp75
Ki ez a Hende? Valami kurátor?

Nemzetbiztonsági okok?
Az óvszer lehetett túl drága...
soljanka
@m.macskosz: Az nem igaz, hogy a hatalmas "keretből" nem találtak volna egy férfinak kinéző katona embert találni honvédelmi miniszternek. Kiállásával, dilettanizmusával, meg az "ingyenbaxós" programjaival lejáratja az egész katonaságot, meg az országot.
nezelodo
Ki tudja hány fülledt éjszakáját fizettük eddig is pitiáner nagyjainknak. Megesett ez már nagyobb nemzetekkel is pl. hogy a hadügyi főnököt "nem kézen fogva vezették". Igaz ott is 80 évre titkosították, de a kormányuknak mennie kellett a hormonok által vezényelt hadügyérrel együtt.
m.macskosz
@soljanka: Ugyan már!
Eggyel több vagy kevesebb dilettáns, "aki" lejáratja az országot...:(
nezelodo
"soljanka Az nem igaz, hogy a hatalmas "keretből" nem találtak volna egy férfinak kinéző katona embert találni"

Nálunk nem így megy. Minden szinten olyan nagy a hozzáértés, hogy pl a rendőrségnél némely vezető azt hiszi, hogy ha valaki a határőrségnél szolgált húsz éve, hogy az már idegenrendészeti szakember, hát elzavarják migránsokra vadászni. Ezért nyugodtan lehet hadügyér a H Cs is hiszen látott fegyveres munkásőrt.
m.macskosz
@nezelodo: Én meg már láttam fényképen AK 47-est,
lehetnék helyettes helyettes, helyettes valami a honvédelmi tárcánál, vajon?
m.macskosz
@wagabund: "...mert mint tudjuk, élni tudni kell."
És csodával határos módon a magyar emberek nagy
része még mindig él, ami kész csoda.
nezelodo
m.macskosz

Nem mondod, én még a számát is tudom, még ha álmomból riasztanak is föl, mégsem hiszem, hogy alkalmas lennék hadügyminiszternek. Lehet, hogy az az oka a kishitűségemnek, hogy nem merek nagyot álmodni párizsi légyottokról gerontomániás titkárnőkkel, meg svájci bankszámlákról, uradalmakról meg cselédekről?
m.macskosz
@Knapp75: Az ő fogantatása idején még nem volt általános az óvszer használata...
...sajnos.ma, 08:35
verőce21
Hende remélem nem úgy nézett be "ildibe", mint a távcsőbe?
m.macskosz
@nezelodo: Üdvözlöm tisztelettel a kedves szüleidet,
hogy Téged nem úgy neveltek, szerencsére...
...vagy pechedre.
(Szerintem jobban érzed magad a bőrödben így,
hogy nem vagy egy hendecsaba.)
volvós
Csak a rend kedvéért:

1. Szajlai Monika a " titkárságvezetö " A H.Cs. barátnöje !!!
( Csak névrokona a Lewinszky Monikának !! bár a feladatköre
ugyanaz lehet :-) )
2. Téved abban is, hogy a luxusszálló a legdrágább, ugyanis
átszámolva 826.-EURO, mig Bécsben a Hotel imperialban
2439.- EURO ugyanez a luxus..
3. A " kétfös delegáció "(?) külön szobában aludt...nem kell
a hülyités, arra a 3 perces menetre elég lett volna
egy katonai összecsukható tábori ágy ...
4. Lehet, hogy itt is - mint lézerjaninál - mivel kiderült a
szextúrizmus, vissza kell fizetni ezt a neki olyan piti
összeget ???
5. Ugy értesültem, hogy egyszer már felmondtak csabikának,
akkor meg milyen minöségben tárgyal Párizsban ??
F_Viktor
Fejlett demokráciákban hasonló ügyek miatt sok politikusnak tört már ketté karrierje, még akkor is ha NEM közpénzen hempergett szeretőjével.

A fityesz-maffia demokráciájában "nemzetbiztonsági okokra hivatkozva" buzdítják elv társaikat további közpénzek elherdálására, hogy a kapuzárás előtti fitymakkos politikusok még visszaidézhessék hajdani férfiasságukat.
nemkati
Amíg az a szemlélet uralkodik a hatalomban levőknél, hogy a felkapaszkodott (sokszor még teheteségtelen is) posztokon levők bármennyit, bármire költhetnek az adózók pénzéből, mert jogosnak érzik, azt gondolják, hogy ez nekik jár, addig az ilyen esetek száma csak növekszik. Szóban elhangzik számtalanszor, hogy ők alázattal és tiszta szívvel a magyar népet szolgálják, a tetteik viszont azt bizonyítják, hogy korlátlan forrásnak tekintik az adófizetők pénzét saját luxusigényeik kielégítésére.

Egy magas rangú (sajnos, ha mégolyan ostoba is) állami alkalmazottnak kijár a színvonalasabb ellátás. De amikor egy 4*-os szállodában 30-50000 ft-ért kiváló szolgáltatást kaphat, akkor igazán nem tudom, mivel indokolja ennek az ötszörösét.
Levendula
"Luxus kocsi, Pazar Hotel.
Ott a honvágy sosem fog el..."
m.macskosz
@nemkati: "...akkor igazán nem tudom, mivel indokolja ennek az ötszörösét."Vett a szálloda butikjában egy brill nyakéket. Ki a fene kérdezi meg, mit takar a számla ...
Hová lett az avatarod?
nemkati
@m.macskosz: A brill nyakék tudtommal nem számolható el szállásköltségként (hacsak nem egy tetűről van szó, mert az kényelmesen megszállhat a brill nyakéken).

Az avatarom köszöni szépen, jól van, meg van, és én még látom is. Neked szemüveget küldjek, vagy nagyítót? :)))
Pusszantalak! :)
m.macskosz
@nemkati: Se nagyítót, se szemüveget, maradok a régi módszernél:
koncentrálok a "'nemkati"ra. :)
volvós
@nemkati: Egy valamirevaló luxusszállodában ugy van, ha a vendég
vásárol valamit a butikban ( pl. brill nyakék ), a szobakártyával fizeti
ki a vendég, de kérésre nem részletezik a számlát, csak a végösszeget
fizeti ! . Ezt sem a túristaszállók találták ki !
De lézerjaninak 2 milliós volt a sz...ós éjszakája !! Oszt visszafiztette...
nemkati
@volvós: Hjakérem, aki bejáratos a luxusszállókba, az tudhat ilyeneket. :)
Nekem még eddig nem sikerült sehol szállásköltséget elszámolnom, de remélem, ami késik, nem múlik! :D
Tökjót pihiztem januárban Demjénben, a szállás, az ellátás és a kiszolgálás remek volt, szemben a fürdő, és napi 7000 ft volt a szállás kétágyas apartmanban. 4 nap alatt költöttünk 60000 ft-ot ketten. 4-en voltunk, összesen nem sokkal több volt, mint egy százas. Igaz, közülünk senki nem miniszter, de nem is nézünk a kupakon át a távcsőbe.
soljanka
Azért az a pár százezer forint semmi ahhoz, amit ezzel a szerelmes éjszakával elért Mónika. ( Csak alacsony vérnyomás esetén olvass tovább)
Szajlai Mónika két helyen dolgozik egyszerre.
- A Magyar Nemzeti Bank tulajdonában álló Magyar Pénzverő Zrt. stratégiai vezetőjeként. A cég vezetője szerint az állást nem pályáztatták. A vezérigazgató arról nem nyilatkozott, hogy Szajlai mennyit keres.
- Dr. Szajlai Mónika a Diósgyőri Papírgyár igazgatósági tagja is. 2013. november 6-a óta tölti be ezt a pozíciót havi bruttó 507.500 forintért
human
"Hende élettársa jelenleg két állami cégnél is vezető"
Rendkívül "tehetséges" leányzó lehet.
világlátó
A magyar honvédséggel foglalkozzatok Kedves Barátaim, ne a miniszter magánéletével.
Tegnap hallottam és őszintén meglepett, hogy a seregbe gyűjtik a legjobb sportlövőinket, a legkiválóbb sportolóinkat, lovasainkat, hagyományőrző csoportjainkat, minden olyan tehetséges fiatalt, akik valamilyen szempontból értékes tagjaivá lehetnek a Magyar Honvédségnek.
Ezt a szándékot én kifejezetten üdvözlendőnek tartanám. Mindig arra gondoltam, legyen egy kicsi de csinos nemzeti hadseregünk, a nemzet becsülete , tisztessége érdekében. Ha csak pár órára tudja a honvédő harcot felvenni, de MEGTETTE !
Többet a mai világban senki nem várhat el tőle. Ehhez képest ott vagyunk a világban mindenütt, ahová a NATO hív. Az itthon teljesítők is lám, milyen értékes fiatalok.
A katona orvosok, mérnökök, vízügyi szakemberek, biológusok- vegyészek, és sorolhatnám tovább, talán még egy új tipusú nemzeti büszkeségre is alkalmassá tehetnek minket. Én őszintén kívánom, hogy a legjobbjaink közül ezután is válogasson a katonai vezetés, tanítsa őket tovább, vigyázzon rájuk, becsülje meg őket.
F_Viktor
@soljanka: Akkor Hende minisztériumában már nem titkárságvezető?
Akkor (Csabi bá' fütyijén kívül még) mit keresett Párizsban, mint delegált, az 56-os forradalom tiszteletére rendezett ünnepi Liszt-koncerten, ami kb. 5 hónapja lehetett?
zöldszem
Olyat hallottam, hogy törekedni kell a biztonságos szexre!
Na de, hogy nemzetbiztonsági szex. -:)))))
Még jó, hogy nem haltam meg hülyén!!
soljanka
@F_Viktor: 2011. októberében vitte Hende Párizsba ünnepelni. Az nem derült ki, hogy 56-ot, vagy Mónika szülinapját ünnepelték. Bár 56 emlékére nem szoktak nyakéket ajándékozni, de lehet, hogy Hende minisztériumában ez a szokás :)
Akkor még titkárságvezető volt. Hende meg nős.
Azóta nem titkárságvezetője, hanem élettársa Hendének. Aki 2013-ban elvált tanítónő feleségétől.
A mostani "munkahelyei" azóta születtek.
KERKA
Minek-minek mentek együtt Párizsba? Nyelvet tanulni. A legjobban Párizsban lehet franciázni.:)
papa.49
A ,,golyó fejű tartalékos alhonvéd,, élvezkedése kicsit sokba került az adófizetőknek!!!
F_Viktor
@soljanka: Köszi a felvilágosítást, nem olvastam az eredeti Blikk cikket!
sekele
Érdekes, hogy megéri nekik, hogy pár százezer Forintért az egész ország a magánéletén csámcsogjon. ( jó reklám: kapuzárási pánik, Idős férfi, a fiatal titkárnőjével csalja a feleségét, aki a gyerekei anyja).
m.macskosz
@világlátó: Ritkán vitatkozom Veled, de most ellent kell mondjak:
- a NATO tagja vagyunk: (nem az én szavazatomon múlt),
- az EU tagja vagyunk (erre sem szavaztam),
mivel sokan mások viszont úgy döntöttek,
ezért kötelesek vagyunk betartani a játékszabályokat.
Na, de azért ne akarjunk már pápábbak lenni a pápánál!
Nem tudom, és nem is érdekel, mit ír elő számunkra a NATO,
de tartsuk magunkat ahhoz, és ne akarjunk stréberkedni.
Kis ország vagyunk, sok szegény emberrel, a hadászat nem segít minket.
A spanyolviaszt már feltalálták előttünk, nem kellenek lovas tengerészek.
soljanka
@sekele: Olyan gátlástalanok, és annyira biztosak a büntetlenségükben, hogy simán el tudom képzelni, amikor Hende megemlítette Vityának, hogy ő bizony Párizsba akar menni a titkárságvezetővel, az simán rábólintott, és azt mondta neki, hogy rendben. De írd be hivatalosnak, nehogy kifizesd.
Ha nem így lenne, akkor nem ültek volna rajta három évig.
m.macskosz
@sekele: ma, 14:43
Érdekesnek ugyan nem annyira érdekes, de jellemző, hogy milyen szinten gondolkodnak a politikusaink. Tökéletesen hidegen hagyja őket, hogy esetleg következményei lehetnek a tetteiknek. Sajnálatos módon megtehetik, mivel nem gyakran látjuk, hogy ilyenek miatt kardjukba dőltek volna prominenseik...:(
m.macskosz
@soljanka: Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezony, hogy igazságod vagyon!
m.macskosz
@m.macskosz: prominenseik.. jav.: prominenseink
az a fránya klaviatúra..:)
nyanya001
Rossz viszonyba voltak mondta Hende,
ezért az adófizetők pénzén megpróbálta kialakítani a jó kapcsolatot,
azaz, próbaházasságra mentek közpénzen !
Mocskos Fidesz !
világlátó
@m.macskosz: Kedves Barátom ! Nincs köztünk vita. Talán nem voltam jól érthető.
Amikor a rendszerváltáskor kiléptem a seregből 25 év után, / gondolhatod a szívem szakadt meg, mert egy teljesen kész egzisztenciát hagytam ott, a legmagasabb katonai végzettség birtokában /akkor visszanézve az volt látható, hogy akiben volt erő, tettrekészség, stb. stb. azok kiléptek, mert úgy gondolták ez az " új hadsereg " már nem az ő hadseregük. A kiherélt vezetés, az elhanyagolt személyi állomány, a szerződéssel felvett emberek általános megítélése, az amortizálódott technikai állapot és a társadalmi elfogadottság illetve a " minek nekünk a sereg, majd a NÁTO megvéd minket közvélemény nem volt lelkesítő. Miután másfelé fordultam, új egzisztenciát kellett felépítenem, ez maradt bennem. Most hogy beleláthattam, kedvezőbbnek láttam a helyzetet és ennek tényleg örülök. Talán azért is, mert még katona koromban folyamatosan kűzdöttünk a társadalom elismeréséért, amit úgy igazán soha nem tudtunk elérni, most azt gondoltam, az utódaink még inkább nem kapják meg . Látva ezt az újszerű és helyes törekvést megváltozott a véleményem. Azt hiszem, ha a mai katonáink egyenruhába öltözött remek emberek, mindegyikük valaminek a mestere, ki az élsportban, ki a kultúrában, ki a tudományban, ki az egészségügyben, akkor megérdemlik a társadalom elismerését.
Hogy mit tudtunk a NATO.-ba lépéskor elérni, az más kérdés. Volt kollégáimmal többször vitázva abban mindig megegyeztünk, hogy sokkal kedvezőbb pozíciót is elérhettünk volna.Geopolitikai és katonapolitikai helyzetünknél fogva kisebb ráfordítással is pozicionálhattuk volna magunkat. Grippenek nélkül is megúszhattuk volna, csak egy példát kiemelve a sok lehetségesből.
Abban is egyetértünk, hogy tartsuk magunkat a szerződésekben foglalt kötelezettségeinkhez. Magam sem értem, miből gondolja O.V.hogy ő a kompetens felülbírálni az EU._t és a többi szövetségest, nem értem, miért jut el odáig, hogy úgy minősítsen, ahogy tette.
m.macskosz
@világlátó: "Talán azért is, mert még katona koromban folyamatosan kűzdöttünk a társadalom elismeréséért, amit úgy igazán soha nem tudtunk elérni,..."
Nem tudok más nevében érvelni, de a '68-as prágai akció volt az egyetlen komoly akció.
Unokatesóm járt arra...
Bevallom, amíg a KGST tagja voltunk, addig sem tartottam létfontosságúnak, hogy fegyverkezzünk, mint állat.
Mondok mást: bár ez kicsit off
Irritál, hogy a leszerelt honvédségi trombitás mellékállásban "biztonsági őr"
nyanya001
A fideszes trollok itt miért nem hőzöngenek ?
zöldszem
@nyanya001: ma, 19:20
Én elárulnám, de államtitok, és 30 évre titkosítva van!-:)))
világlátó
@m.macskosz: Egerben voltam első éves főiskolai hallgató, valójában sorkatona, aki a kiképzés mellett sokat tanúlt. Minket nem vittek ki Csehszlovákiába, mert még nem voltunk arra alkalmasak. Éjt nappallá téve részesei voltunk ugyanakkor a kijelölt egységek ellátásában. Csak olyan hireket kaptunk és hallottunk első kézből, tehát nem manipulált hirekből, hogy a mi katonáink egy .- két nap alatt békességet, barátságos hozzáállást, adtak és kaptak. Hogy a Varsói Szerződés tagállamai vezető testületei mit és hogyan érvényesítettek, azt a legkevésbé sem éreztették a csapataink és velük szemben sem érvényesítették a csehszlovák emberek.
Amikor Jaruzelski hadsereg tábornok átvette Lengyelországban a hatalmat, volt szerencsém Lengyelországban tölteni a karácsonyt és az új évet. Katonaként, több kollégámmal és családjával együtt. Nem hivatalos HM. delegáció voltunk, hanem kifejezetten baráti társaság meghívására. Soha el nem múló élményem ez. A feleségem és én egy megyei közigazgatási szervezet művelődési osztálya vezetője vendége voltunk.Ez a magas műveltségű ember akkor nem tehette a dolgát úgy ahogy annak előtte, mert egy magas műveltségű katonatiszt volt a partnere. Együtt végezték a munkát, együtt döntöttek. Érdekes helyzet volt. Diktatúra a javából. A két ember ugyanakkor szoros emberi kapcsolatban, őszinte és korrekt barátságban élt egymás mellett. Napokon át velük voltunk, láttam , sőt figyeltem együtt mozgásukat, imponálóan kulturált volt. Kalapot emeltem előttük. A szükség törvény és a magasfoku intelligencia egymás mellett élését láthattuk. Jó érzéssel emlékezem mind a műv. o. vezetőre, mind pedig katonai társára, rajtuk keresztül a lengyelekre. Ezt csak azért említem, mert a mi katonáink úgy hiszem, úgy teljesítették a rájuk mért parancsokat, hogy nem esett csorba a két/ ma már három nép barátságára. Akik előítélettel viseltettek emiatt, előtte is, azóta is fertőzöttek az előítéletektől. Ennek sok oka van.
m.macskosz
@világlátó: "... egyenruhába öltözött remek emberek, mindegyikük valaminek a mestere, ki az élsportban, ki a kultúrában, ki a tudományban, ki az egészségügyben, akkor megérdemlik a társadalom elismerését."
Nincs ezzel semmi gond, csak ma már nem a Kádári-i időkben élünk.
Kapitalizmus van. A katona zenészeket a GDP tartja el.Tudjuk, hogy Puskás Öcsi soha nem volt katona, de Q.va jól élt az előjogaival. Nem látom be, miért kell visszaforgatni az idő kerekét.
m.macskosz
@világlátó: ma, 20:29 Az én egyik unokatesóm meg ott volt '68-ban az akkori Csehszlovákiában. Nem kérdeztem, mert nem akartam kínos helyzetbe hozni,
de gyanítom, nem az volt a legfőbb gondja, vajon mennyire intelligensek és
jólneveltek ruszki, a cseh, a szlovák, a magyar a vezérkar emberei.
papa.49
@m.macskosz: Én is jártam kint hát nem a legszebb élményeim között tartom számon...
m.macskosz
@világlátó: Mennem kell lassan szunyálni, ezért csak röviden:
nem kellene visszatérni az ötvenes hatvanas évekhez.
Nem kellene lopni, csalni. Kapitalizmus van:
aki igényli a kultúrát, a sportot, fizesse meg,
miként a kenyérért és a tejért is fizetünk...
világlátó
@m.macskosz: Valójában nem igazán értem, mi a baj. Kell egy normális , kulturált magyar honvédség vagy nem kell?
A Kádári korszakban a Varsói Szerződésből adódó tömeghadsereg voltunk. Bizony nem számított ki milyen ember. Tudnék sok hitvány, gonosz és velejéig romlott emberről is beszélni, de tudnék nagyszerű emberekről is, főleg az ilyenekről, mert mindent elkövettem azért, hogy ezek mellett, alatt dolgozhassam. Itt nem tárhatom ezt fel, mert ennyire azért nem vagyok magamutogató, de nagy szerencsémnek tartom, hogy ilyen emberekkel dolgozhattam együtt.
A Gdp. tartja el a mai katonákat ? meg még kiket? Ugyan sorold már fel ezeket! Hogy erre itt nincs elég karakter? Nincs bizony. Puskás öcsi? A tenyerén hordta az ország népe, ki a fene kérdezte mibe kerül? Ő egy olyan nemzeti kincs volt, aki nem csak pénzt, de szeretetet és megbecsülést kapott a katonai rendfokozata mellé, ami - mint tudjuk - nem sok köze volt a Magyar Néphadsereghez. Aztán dezertált. De halottról vagy jót, vagy semmit. A katona zenészek, a művészegyüttes tagjai ? Igen, őket is a GDP.-ből tartjuk el. Nem tudom mikor láttad, hallottad őket a színpadon? Ők az állandóság, a magas színvonal folyamatos letéteményesei még ma is. Nem értelek, mi ez a mély ellenszenv a soraidban? Voltál katona? Bántottak? Ki bántott? Talán egy bunkó kőbányai proli őrvezető? Ne véletlenül kérdezem, ne sértődj meg! Szolgáltam én a Petőfi laktanyában a Budaőrsi úton. Szenvedtem is eleget, csoda hogy nem léptem le egy év után. Ott aztán volt minden. A vidéki, falusi újjonc és a " pesti " tisztes mélységes hatalmi tébolya, a tisztikar különleges státusa. Csak a fővárosban maradni
minden áron! Két évig voltam ott, de MARS a hadak ura áthelyezett, így megmenekültem abból a pokolból. Szóval ezt csak azért írom, hogy jelezzem, tudom milyen a tömeghadsereg belső élete. Talán téged is negatív élmények mozgatnak most. Pedig én csak azért örömködöm, hogy a sereg jó irányban formálódik.
világlátó
@m.macskosz: Ötvenes , hatvanas évek? Miről beszélsz? Mit gondolsz hány éves vagyok én, talán nyolcvan felett? Azt hiszem nincs más hátra mint szép álmokat kívánni neked.
Aztán majd holnap, ha gondolod, rendezhetjük sorainkat.
m.macskosz
@világlátó: "Kell egy normális , kulturált magyar honvédség vagy nem kell?"
Bocs, de muszáj szunyálnom, nekem korán csörög a vekker.
Zárszóként, részemről: nem kellene semmiféle hadsereg, ha emberek.
ismétlem: EMBEREK élnének a Földön. Sajnos, nem így van.
magyarbakancs
Drága pénzen k*rtál Csabika?
A b*szás állami titok?
világlátó
@m.macskosz: Magad is láthatod, amióta ember él a földön, együtt jár vele a harc az életért, az életet adó területért, majd a hatalomért, aztán előről az életért, a területért...stb. Hogy kell - e hadsereg, vagy sem, ez nem kérdés. Hogy milyen legyen, az már komoly kérdés. Látod magyarbakancs egyszerűbb oldalról kérdez.
dr lópicigáspár
"Párizsban szép a nyár,
A Grand Boulvard fényárban áll,
Sétára vár a Szajna-part,
A kis ...is épp arra tart."
kukac50
Nem baj az,hogy kéjutazáson volt,az a baj,hogy az adófizetők pénzén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.