Ahogy megírtuk, hétfőn is folytatódott a bakisorozat az M1-en (vagy közmédiás értelmezésben a rekordnézettség). Bár korábban azt közölték, nem lesz több parlamenti közvetítés a csatornán, tegnap mégis három órán át volt látható az Országgyűlés ülése.

Többek közt az Index kérdezett rá, hogy mi volt ennek az oka. Felmerültek ugyanis olyan pletykák, hogy azért volt a csatorna rászorulva a parlamenti közvetítésre, mert kezdő újságírókkal készíttetik a műsoraikat, ők pedig nem tudtak időben elkészülni az anyagokkal, így nem volt mit adni. Ám a köztévé szerint szó sincs ilyesmiről, az ellenzék miatt kellett műsort változtatni! Ezt írták válaszukban:

Az M1 szerkesztői a mai napirendre való tekintettel (pl. Interpellációk és azonnali kérdések), az ellenzék megjelenésének biztosítására döntöttek az élő kapcsolásról. Ahogy azt korábban is jeleztük, amennyiben hírértékű események zajlanak bárhol, amelyek az ország vagy annak egy jelentős részére befolyással bírnak, azokról az M1 mindenkor beszámol.

Csakhogy nem volt tegnap semmilyen rendkívüli esemény az Országházban, a megszokott interpellációk napja volt, ahogy kéthetente mindig is lesz.

A 444 eközben úgy értesült, nagyon feszült a hangulat a csatornánal, mert az adásokat többségében felkészületlen gyakornokok készítik havi 100 ezer forintos szociális ösztöndíjért. Akik pedig profik, azoknak sem volt idejük felkészülni a változásokra: március 9-én állították be az új vágószoftvereket, amit még aznap brit oktatók tanították be a profiknak. Utána a profiknak kellett volna betanítani a gyakornokokat, hogy ők vágjanak a későbbiekben, de ez a gyakorlatban nem működött, így vágókapacitás híjján van az M1.

Ezért is történhetett meg, hogy bár állítólag próbálták tegnap elkészíteni a 14.00 órakor kezdődő híradót, de nem sikerült, helyette inkább a parlamenti közvetítést vetítették 17.25-ig.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Hány, de hány pályakezdő lenne boldog havi nettó száz misivel!
Sőt, mennyi, de mennyi közmunkás!
Ők még valószínűleg a legjobb tudásuk szerint dolgoznának is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@papa.49: ma, 20:18
Papa, a kiskutya is a próbálkozásra baxott rá!
lópicigáspár
@brutus: Basszus végigolvastam minden hozzászólást, hogy nem említik e ezt, erre Te itt a végén...! :-)
papa.49
@zöldszem: Pontosan...Remélem a nem túl távoli jövőben a fiúk is ÍGY JÁRNAK!!!
brutus
@lópicigáspár: Nem en, ÖK !! Haha...
Desischado
Dilettánsok, és megy a pénzszórás/rablás/mosás ezerrel!
Cicamama55
Ez a "Hazudj ha tudsz" című adás csatornája. Ha nem tudsz, irány Horány!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.